En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

---vedat türkali - bir gün tek başına
anlatılmaz, okunur. ruh çözümlemeleriyle dolu bir başyapıt. sonunda boğazımın düğümlendiğini hatırlarım.birgün bidaha okuyacağım.

--- ado - timsahın içinde
ilginç bişeyler istiyorsanız gerçekten ilginç.


---sait faik abasıyanık tüm kitapları
sokakları eviniz gibi hissedenlerdenseniz okuyun.

---nietzsche - böyle buyurdu zerdüşt

--jack london - demir ökçe
kapitalizme karşı devrimi, bir devrimci karısının ağzından 2700 yıllının dipnotlarıyla anlatan güzel bir kitap. zaten klasiktir.

---irwin d. yalom - nietzsche ağladığında
bir romanın kahramanı olarak nietzsche'yi görmek ilginç olabilliyor okuyun derim

---can yücelin şiir kitapları

ve tabiki vazgeçilmezlerim beat generation kitapları.
jack kerouac, william burruoghs, allen gingsbourg

klasikleri hiç eklemiyorum. onlar zaten okunması gereken eserler ki 30 yılda yazılmış kitaplar var (ince memed, savaş ve barış), hiç değilse 'nedir ya bu 30 yıl yarım insan ömrü' diye okumak gerekir tüm dünya klasiklerini, türk klasikleri.
 
var oldum da ne oldu bu kitabı cok begendim yazlıar yazan kız öyle hoş sorular soruyoki bak benimde aklıma gelmişt diyo insan ve cok masum bi kızın masum soruları olunca daha da hoş oluyo


simyacı : hayatımın kitabıdır acaip sevdim yani bu kitap anlatılmaz yaşanır

ışığın savaşçısının el kitabı: bu hiç anlatılmaz

şeytan ve genç kadın: siz en iyisi okuyun :D
 
ana tanrıça: şeytan (elvin azar süzer)

bu kitabı nasıl ve ne kadar anlatırım bilmiyorum.çünkü iyi-kötü arasında çelişkilere düşürüyor.inandığınız/inandırılan tüm kavramlar birbirine yer değiştiriyor.ihanete uğradığınızı hissedebilirsiniz.

not: adına bakıp bunu satanistik bir kitap olarak algılamamalısınız.insanlık tarihi boyunca ana tanrıça tapımını anlatan bir kitaptır.
 
o kadar çok varki aslında ama ikisinden bahsedeyim
birincisi d.yalom'un Nietzsche Ağladığında bu ilk adımdı bu kitabı okuduktan sonra Nietzsche hakkında ilginç fikirler üretiyorsunuz. Zaten bundan sonra Nietzsche'nin bütün kitaplarını seri ahlinde aldım ama hepsini okuyamadım.
ikincisi trevanian'ın katya'nın yazı adlı psikolojik romanı bu kitabın sonunu kırk yıl düşünsem böyle bir son yazamazdım. çok etkileyici gerçektende
 
Dostoyevski'nin Kumarbaz. Hatta öyle etkilenmiştim ki okuduktan sonraki birkaç ay boyunca her gittiğim kitapçıda açıp son sayfasını tekrardan okumuştum.
Bir de Alexandre Dumas-Monte Kristo var, o da çok güzeldi.

Bu ikisi de romanda yaratılan dünyanın içine beni en iyi çekebilen kitaplardı. Öyle ki bir süre sonra olaylar kurgu olmaktan uzaklaşıyor. Sanırım insanı etkileyen de budur zaten.
 
Ya arkadaşlar bi kitap arıyorum konusu şöyleydi insanların intihar etmeden önce yazdıkları son mektuplardan oluşan bi kitap warmış ismini bilen warmı acaba?
 
ölesiye yaşamak: maria remarque mi ne öyle bi yazardı savaş sonrası almanyanın durumunu enflasyon dönemini falan anlatıyodu çok iyiydi aşırı tavsiye ederim
 
stephen king "Different Seasons" dort tane kisa oykuden olusuyor bu kitap...ilki hikaye "Rita Hayworth and The Shawshank Redemption" mutlaka okuyun... bizde "Esaretin Bedeli" adiyla yayinlanan filmin orjinal hikayesidir... hararetle tavsiye ederim...mumkunse ingilizcesini okuyun..zaten ben turkcesine rastlamadim...ingilizceniz varsa buna degecektir..
sevgiler..
 
Akasa yayinlarindan cikan butun kitaplar
Marlo Margon, Bir Cift Yurek ve Sonsuzlugun Mesaji
Dostoyesvki, Suc ve Ceza
Dan Brown, Melekler ve Seytanlar ve Da Vinci Sifresi
Milan Kundera, Kimlik
Melissa P, Yatmadan once 100 firca darbesi
Hamdi Koc, Melekler Erkek Olur ve Ciceklerin Tanrisi
Murathan Mungan, 3 Aynali Kirk Oda
Duygu Asena, butun kitaplari
Irvin D. Yalom, Nietszche Agladiginda
Erdal Oz, Yaralisin, Gulunun Soldugu Aksam
 
Hiç bir zaman seri kitapları sevemedim fakat Pardaillan serilerini gerçekten çok severek okudum son 2yıldır okuyorum ee haliyle 10tane kitap yazmış adam okunması da oldukça zaman alıyor :)
 
şibumi kesinlikle okuduğum en muhteşem kitap..yazarının esrarengiz olması,kitap çıktıktan sonra anlatılan cinayet teknikleriyle insanların cinayet işlemesi(ki sonradan çıkarıldı kitaptan) beni daha okumadan etkiledi.yazarı trevennian hakkında kimse bişey bilmiyormuş.sadece yayınevi adını biliyormuş.katyanın yazı,kasaba da var ama en iyisi şibumi..tavsiye edilir
 
Geri
Üst