G.O.R.A.

oyuncuların performansların çok iyiydi bence..zaten çoğu tiyatro kökenli..
onun dışında ben de beklentisini karşılayamayanlardanım..gerçi "gülcem de gülcem" şeklinde bir şartlandırma yapmamaya özen göstermiştim,ama özellikle filmin ilk yarısında sıkıldığımı söyleyebilirim..
yine de türk filmi açısından başarı olarak nitelendirilebilir..başka hangi filmde öyle bir uzay gemisi ve avea uydusu gördünüz mister sıpaklar sizii!!:)
 
Millet kötü falan deyince pek fazla beklentiyle gitmedim.

Ama film oldukça hoşuma gitti.Bence ayıla bayıla izlediğiniz bizim kültürümüze uymayan Amerikan tarzı komedilerden daha iyidir.En azından bizden biri olduğunu hissettiriyor Cem Yılmaz; bizim küfürlerimizi, sözlerimizi, hareketlerimizi, kısacası bizim kültürümüzü kullanıyor ve bu da filmin izlenmesini zorunlu kılıyor.

Olaya stand up show diye bakarsanız belki çok komik gelmeyebilir.Ama bu stand up show değil, bu bir film; bir konusu olmak zorunda.Hatta bence konu ağırlığı daha fazla olmalıydı.Ama yine de izlenmesi gereken bir film, ileride Cem Yılmaz'ın daha iyisini yapacağına eminim.
 
çok eğlenceli ve kaliteli bir film bence. insanlar gözünde çok büyüttü 'aaa gora geldi çok müthiş çok komik hemen gidelim' die ondan sonra bu muymuş dediler. bu da sonuçta bi türk filmi ama gayet başarılı !
 
Filmi, Cem Yılmaz'ın gösterilerinden daha basit bulan arkadaşlar; size birşey söylemek istiyorum. Sinemayla show bir midir arkadaşlar? Adam showlarında tabii ki daha rahat olacak. Showa giden adam, Cem Yılmaz'ın esprilerini bilen adam, küfürlerini bilen adam. Ama sinema öyle değil. Sadece Doritos reklamlarından tanıyan insanlar da filme gidiyor. Adamın biraz kısması lazım küfürlerden, ince esprilerden, bir yerlere mesaj vermelerinden.
Bence de gösterileri daha komik. Ama filmi bu haliyle bile çok küfürlü, az komik bulanlar var. O gereksiz insanlar da yukarıda bahsettiğim insanlar. Adam yapmış işte. Anlayana mesajını da vermiş. Zaten adamın amacını anlamayanlar filmi küfürlü diye eleştiriyor. İlla bi b.k atacaklar.
Film işte ya allah aşkına, neyini kurcalıyorsunuz ki... Yok filmde küfürler varmış da, espriler iyi değilmiş de... Bu kadar kasmaya gerek yok ya... Gidip izleyin işte, gülün düşünmeden... Adam gelmiş geçmiş en iyi Türk filmlerinden birini yapmış işte...
 
bence çok güzel bir filmdi.
oyuncular, reklamlar, efektler, kostümler vs vs vs harika.
aslında sadece bi türk filmi için.
belden aşağı muabbeti ise: klasik CEM YILMAZ diyorum.
herkes gitsin ise son sözüm ;)
 
gülmekten altıma sıçıcam diye gittim ama olmadı o yüzden kötü bi film izlenimi yarattı bende çünkü cem yılmazın yaptığı bi işte prodiksiyondan önce gülmeye bakarım. Filmin çoğu tebessümle geçti... zaten filmin içinde çok kolay ulaşılabilen mizah öğeleri var.. İşte türk - uzay sentezi zaten yıllardır bunun geyiğini çeviriyo şovlarında, bi de filmini çekince üstüne abes olmuş.. ama şu porno film prodüktörü geyiği güzel di biraz.. bi de başrol deki türk, doritos reklamında ki karaktere çok benziyo o yüzden cem yılmazı medya sektöründe biraz kısır gördüm... Filmde ki bütün espriler sanki aynı vizyona sahip. Filmi izlerken sanki her espiride o espriyi daha önce duymuş gibi oluyordum.
 
bu filme olumsuz yorum yapan arkadaşlara lafım yok onların görüşleri fakat ben onları cem yılmazın şovlarında ciddi tavır takınıp paso susan lavuklara benzetiyorum :twisted: bence filim güzel hatta süper olumsuz yanlarını yazmıştım ama silinmiş başlık... bir daha uzun uzun yazmaya gerek yok...ama uzaylıya kayan türk mizanseni mükemmeldi...filimin başında turistlerle olan muhabbeti dehşet komikti...ama bayık yerler yok değildi mesala sucuk olayı vede küfür olayları yani resmen millet gülsün diye konulmuş hemen anlanacak replikler felan...ama ben paso gülünmeyen yerlere güldüm :twisted: tek üzüntüm logar ismini nerden arakladı bu bak hala onu düşünüyorum bulamıyorum :twisted:
 
Nihayet gidip görmek nasip oldu, dün akşam gittim ve beğendim diyebilirim. Aslında Cem Yılmaz lafı geçince millet bir sinema filmi olmasına rağmen bir stand-up beklentisiyle gidiyor ve dolayısıyla gülmekten altınıza sıçmanızı engelleyen de bu oluyor bence. Yani stand-up şovu atmosferi beklentisi bir sinema filmini kasar kanımca. Ama olay koyulması gereken çizgiye koyulduğu takdirde bence keyif veriyor hele o lazerle sigarayı yaktıktan sonraki hareket çektiği sahne yokmu; e hiçte beklemiyordum ben öyle birşey haliyle dumur oldum ve itiraf ediyorum altıma sıçtım :D

Ama olayın kökünde tiyatro olunca iş çok güzel oluyor yani, son zamanlarda büyük kitleleri salonlara çeken her yapımın içinde tiyatro kökenli oyuncular var ve gerçekten kalitelerini hissettiriyorlar.
 
gittim. çokta beğendim. stand up değil de sinema mantığıyla giden herkesde beğeniyo çevremdeki. bunun bir sinema filmi olduğunu unutmamak gerek...
 
Burda da gösteriliyo simdi, bizim evdeki gavurlarin hepsini götürcem ismarlicam söz verdim. Burda 5. sirada film simdi, 1 haftadir 68bin mi 86bin mi ne izlenmis.. Iyi ki bi film geldi, havamdan gecilmiyo simdi türküm diye.
 
Başarılı bir film ..
Başarılı sinema oyuncuları ..
Fazla söze gerek yok.
İyi bir işe daha imzasını atmış Cem YILMAZ.

Matrix olayı güzeldi :LOL:
 
filmi beğenmeyenlere neden bu kadar yüklenildiğini anlamadım.herkes beğenecek diye bir kural mı var?siz beğenmişsiniz sizin zevkinizdir kimsenin birşey demeye hakkım yok ama birileride beğenmemişse o da onların zevkidir sizinde birşey söylemeye hakkınız yok.Cem Yılmaz şu anda bu ülkenin en komik insan ise (ki bencede öyle) bundan çok daha iyi bir iş yapmalıydı bence.Cem Yılmaz'ın çevirdiği bir filmde sıkılacağımı hiç tahmin etmezdim.filmi bir kez kendi isteğimle bir kezde önceden sözüm olduğu için mecburiyetten 2 kere izledim.bu filmi 3. kez izlemem.işin özü vasat bir film olmuş bence.eğer bu filme şahane,mükemmel dersem tosunpaşa,şekerpare,şabanoğlu şaban, hababam sınıfı vs... filmlerine haksızlık etmiş olurum.benim için en iyi Cem Yılmaz filmi hala ''Her Şey Çok Güzel Olacak'' dır.
 
diycek laf bulamıyorum süper film ama gülmek için gidin yoksa pek birşey beklemeyin yani bu arada çok küfürlümü diyorsunuz bu film için daha önce vizyonlarda kapalı gişe oynanan filmleri düşünün birde bu yanında hiçbirşey kalır ben pek bir bozukluk görmedim(örneğin:kahpe bizans)
 
Bence çok eğlenceli bi filmdi ama bunu Türk olmayan anlamaz :) Bir Türk uzaya gitse aynen bunun gibi davranırdı.Teknik olarak da çok iyiydi ayrıca. Kötü eleştirilere aldırmadan gidip görülmesi gereken bir film diye düşünüyorum.
 
EnLiL demiş ki:
Bence çok eğlenceli bi filmdi ama bunu Türk olmayan anlamaz :)

Ahanda bu sözün üstüne kalıbımı basıyorum! Olay aynen bu durumda. Açıkçası diğer ülke vatandaşlarınında bu olayı bizim gibi anlayıp bizim gibi gülebilmelerini çok isterdim. Büyük bir eğlenceden mahrum kalıyorlar. E kendi kültürümüzün sadece bize yaptığı bir kıyak olsun buda... :)
 
EnLiL : Katılmıyorum abi. Çok rahat anladım ben o esprileri :D

Bu arada Rüyamda GORA 2 yi çekiyorduk cemle. Bu sefer İstanbulda geçiyordu. Karman Çorman bi rüyaydı.. neyse..

d.n: Rüyamda bi de dünyalı Logar vardı. :D
 
Geri
Üst