İyi Gitaristin Tanımı?

Öncelikle şunu ayırmak lazım... Eğer üst düzel gitaristler için konuşuyorsak burda kesinlikle hız, teknik ve melodi den söz etmeliyiz.
Ama bizler gibi gitaristler içinse bence hız kesinlikle önemli değildir. Önemli olan eline gitar alınca iyi melodiler yakalayabilen, iyi tuşesi olan, hızlı değil ama güzel çalan biri olmak.
 
ust duzey alt duzey cok pratik yapan hizli calan melodik calan duygulu calan bunlarin hicbiri onemli degil bence.Caldigi seyden mutluluk duyuyorsa ne olursa olsun kendince iyidir,baskalarini onemsemeyip icindekini yaptigin surece iyi bi gitarist olursun, ha bi baskasi begenmez basit bulur olabilir ama O na ne...icinizdeki mutlulugu yasatin yeter =)

benim icin iyi gitarist ise koRn dan Munky...her nekadar basit kalsada diger isimlerin yaninda deneysellik tadindaki tonlamalari ve basit riff leri cok hosuma gidiyor...mesela bir cok virtuoz bana sahnede odun gibi gelio nedense...
 
dinleyicisinin düşüncelerini, duygularını anlayabilen, tahmin edebilen, ve bunları parmakları ile iyi yapan gitarist, iyi gitaristtir. ayrıca hızında o kadar önemli oldugunu düşünmüyorum, harala kürele tüfek gibi gitar çalıpda birşeye benzemeyen abuk sololar yazan çok tip var. bakın Eric Clapton abime.. serçe parmagını kullanmıyor ama eric abi bi ekoldür :D:D
 
Birşeyler ortaya koyarken sadece kendini ifade etmek amacı güden ve eşşeklik etmeyip devamlı kendini teknik olsun, bilgi olsun, kültür olsun aşmaya çalışan adam iyi gitaristtir.
 
Geri
Üst