İyi Gitaristin Tanımı?

aslında iyi gitarist en genel kapsamıyla taptığımız band lerin gitaristleridir sadece.onun dışında gitarla bizzat uğraşmayıp gitarist hayranı olmak söz konusu değildir
 
Bana göre iyi gitaristin 10 özelliği
1. Müziği ile ruhunu yansıtandır.
2. Egoist değildir.
3. Gitar için imkanlarını zorlayandır.
4. Müziğe çok geniş yelpazeyle bakandır.
5. Araştırmacıdır.
6. Az ve öz çalandır.
7. Saygılı olandır. Diğer gitaristleri ezmeye çalışmaz. Onları destekler.
8. Gitarı ne zaman çalacağını iyi bilir. (Yerinde 10 dk çalmak saatlere bedel olabilir)
9. Herşeyin hemen olmasını ister. Acelecidir. Zamanla yarışır. İnsan ömrünün gitar için ne kadar yetersiz olduğunu bilir.
10.Çevresindekilerin ona iyi gitarist demesi umrunda olmaz. Çünkü o kendini iyi olarak görmemekte ısrarcıdır.
 
iyi gitarist gitarın amaç değil araç olduğunun bilincindedir ve bu yolda kullanır gitarını.yani anlatmak istediğine yetecek kadar.ne eksik ne fazla.bu arada little wing neden bu kadar süper bir parça olmak zorunda:)
 
bence iyi gitarist marty friedman gibi çalandır; gerektiginde hızlı gerektiginde duygulu hiç bir melodi tekrar etmeyen ve üretken çalandır
 
Diğerlerinden farklı olan ve bir notasından sonra hangi notayı basacağını tahmin edemeyeceğiniz, sizi şaşıtan gitarist iyi gitaristtir.
Kalıpları reddedip, kendi tarzını yaratabilen gitaristtir, iyi gitarist.
Bu ne Satriani dir, ne Vai ne de Malmsteen.
Eric Johnson dır kendisi.
 
Şuraya bakarsanız http://www.turkrock.com/review108.html

bir arkadaşımız :) neler yazmış?
CEM KÖKSAL bence iyi gitarist ama bir şarkısını direk çalmış belki de daha çok çalmıştır bikere malmsteenden çookkk ilham almış,artık bu ilham olayını da aşmış ama...neyse cem köksal gibi bir diğer gitarist olan Eren kömürlü şubat 2005 de bir demo albüm çıkardı.EREN KÖMÜRLÜ band konserlerinde gelecek vaad eden calı performanslarıyla ve üstün gitar tekniği ile CEM KÖKSAL ''A CİDDİ RAKİP yatişiyor gibi...
BBEEEKKKLLLLEEEEEYYYYİİİİNNNN ANKARA''DAN BİRİSİ (EREN KÖMÜRLÜ)GELİYOR CEM KÖKSAL''A CİDDİİİİİ RAAKKKİİİPPP GEELİYOR
hem de 3 kere yazmış :)
Bence bu başlığı kapatabiliriz bile. Başlıktaki sorunun cevabını bulmuşuz çünkü :)
 
İyi gitaristmi bilmem ama hedefe giden gitarist aşağıdaki sorulara yine aşağıdaki yanıtları verebilendir :

Arkadaşı : "Ya çok sağlam bir film gelmiş sinemaya hadi atla filme gidelim."

Gitarist : " Ne filmi acaip gitar çalışmam lazım bugün benim zaten geçen hafta gitmedik daha filme.?" (Çok çalışma isteği)

Arkadaşı :" Ya oğlum sen kafayı yiyeceksin bak böyle. Kalk dışarda mis gibi hayat var çıkalım gezelim"

Gitarist : "Gitar çalmam lazım yahu ne dışarısı deli gibi çalışacağım bugün" (Sabır yeteneği)

Arkadaşı :" Bizim bir arkadaş çok sağlam kayıt yapmış acaip kayıt işinden anlıyor herif. Sende biraz yönelsen bu kayıt işlerine diyorum"

Gitarist : " Ne kayıt işi oğlum? Ben gitaristim bana ait tüm boş anlarımı gitar çalarak değerlendirmeye çalışıyorum. Öyle gitar çalabileceğim vakti kayıt vs işlerini öğrenmeye harcayacak kadar zaman zengini bir gitarist değilim. Hem ben ses mühendisimiyim? Ona harcayayacağım zaman gitar çalma zamanımdan çalınan zamandır. Kıyamam. İleride iyi bir gitarist olursam zaten çok iyi ses mühendisleri ile çalışacağım. Zaten evde küçükte olsa kayıt yapabilecek bilgim var o bana yeter." (Zeka ile doğru hedefe odaklanma)

Arkadaşı : " Dostum bak gözler kan çanağı olmuş gene gece gitar çaldın sabaha kadar değilmi.? Delisin sen deli. Senmi kurtaracaksın bizi. Boş işler bunlar. Sanki Satriani olacaksın başımıza. Hayal bunlar hayal.."

Gitarist : "Ben elimden geleni yapacağım en azından yıllar sonra geri dönüp keşke zamanında bütün zamanımı gitara verseydim şu an belki bu kadar mutsuz olmazdım demiyeceğim. Hem senin fikrin ve hevesimi kırma çabaların umurumda değil cihanı alem gelseniz isteğimi ve şevkimi kıramıyacaksınız" (İnançlı olma)

Arkadaşı : " Oğlum kap gitarı da bizim arkadaşlar parti veriyorlar biraz havamızı atalım."

Gitarist : " Sen hiç kafanda maun ağaç kırdırdınmı? Zira birazdan kırılacak ve yeni gitarımın parasını da sen vereceksin. Ben milletin mezesi olmak için gitar çalmıyorum bunu ileride göreceksin. (Müziği ile mağrur durma. Ufak heyecanların adamı olmama)

vs. vs. vs.. ve bir gün bizim gitarist çok büyük bir yetenek olur. Ve arkadaşı ile şu diyaloglar aralarında geçer.

Arkadaşı : "Ya var ya oğlum senin gibi gitarist görmedim ben var ya delisin sen. Süper çalıyorsun yahu.. Millet hasta sana. Nasıl böyle çalıyorsun hala anlamıyorum."

Gitarist : "Bunu senin daha iyi bilmen lazım ama zaten banada yeni bir gitar lazımdı. Uzat bakayım kafanı....."

:LOL: :LOL: :LOL:

Yazı uzun olduğu için özür dilerim. Ben biliyorumda böyle yaptımda ondan bunları yazdım sanılmasın üzülürüm. Ama bu yolun tüm usta gitaristlerin geçtiği yol olduğundan adım gibi eminim. Mütevazilik, mağrur ruh, zeka, azim, sabır, çok çalışma ve inanç....
 
Allexstone,

Gayet güzel demişsin ağzına sağlık valla. Ama senin dediğin gibi yapabilmekte yürek ister. Çevremde 2-3 senelik gitaristlerin havasından geçilmiyor. Nerdeee mütevazilik o tarih olmuş artık. Kimsenin eğitimle çalışmayla ilgisi yok hocam biraz net bak görürsün. Artık devir müzik oyuncaklarıyla (processor, amfi) oynayarak sağda solda barlarda bunların geyiğini yapma dönemi. "Bizim bir arkadaşta Gt-8 var acaip alet abi yaaa" gibi diyaloglarla geçiyor çoğumuzun ömrü.

Gerçekten çalışan adam zor bulursun senin bu yazdıklarını da dikkate alacak az adam bulursun. Eh doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali şimdi millet bana kızacak ama durum bu bence. Koskoca Türkiye de virtüöz diye iki üç tane malmsteen kopyası gitaristi baştacı yaptık başka numara yok başka gitarist yok. Neyse dertliyim bu konuda sende yarama bastın hocam.. Elbette burda çok çalışan geleceği parlak müzisyen arkadaşlar var. Ama çoğumuz dediğim gibiyiz maalesef.
 
en iyi gitarist Alexi(Children of bodom)dir

neden bilmiyorum dinleyince bir garip oluyorum.Sözleri anlamıyorum ama notalardan anladıklarımı internetten lyriclerden karışlaştırınca örtüşüyorlar.ya psişik birşey var bende veya alexi ile aynı kafadanız(biraz da yetenek olarak benzesek ah!! ah!!)
 
Geri
Üst