Half Life II

himself demiş ki:
oyun amd'lerde sorun çıkarıyor. oyunu açıyorum ama ben ve binlerce kişide birden şu şekilde bir sorun var;

http://www.oyuncu.com/images/haber/hl2-sorunsali.jpg

oyunun bazı kısımlarında oyun böyle çöküyor. millet habire bios update ediyor yok ekran kartını yeniliyor filan ama steam'den yeni patch yayınlamışlar.

http://www.steampowered.com/index.php?area=news&id=351

bunu da çektim, bu sefer (bazen) çökme problemi kalkıyor ve "ai disabled" oluyor. kuşlar muşlar korkmuyor yani, düşmanlar mal mal bakıyor. "ai disabled" olmazsa da oyun gene çöküyor.

adam gibi oynayamadım yani çok sinirim bozuk, bilen eden var mı napmak lazım?

ps. driverlar filan son sürüm, bios update etmek bence bi işe yaramaz ve riskli buluyorum.

hmm sendeki oyun orjinalmı merak ettim bende orjinal ver ve en ufak bi sorun cıkarmıyor işmecim amd
 
Darkseed şöyle ki;
Battlefield:Vietnam 1024*768 NoAA+AF Max Detay(Antialiasing açarsam o kart hayatta açmaz oyunu)

Abit 9200SE: 3.1 fps
HIS Excalibur 9600xt : 48.7 fps

Böyle bir fark var...HL2'de de framerate'ler benzer düzeyde olacaktır..

Dx8.1 olarak o oyunun hiçbir özelliği olmadığını da belirteyim,bu arada Fx5950 Ultra bile olsa NvidiaFX kullanıcıları oyunu dx8.1 efektleriyle oynamak zorunda kalacaklar maallesef..
 
Hımm saolun bilgileriniz için. Birdeşu multiplayer olayından bahsetseniz.

Yani normal Half Life'taki gibi ağ bağlantısıyla kurulan server olayından bahsediyorum..
 
Sanırım o sorun sadece korsan sürümlerde oluyor (Örnek bendeki CD). Oyun içerisinde sürekli grafik hataları veriyor, bir noktadan sonra AI (Yapay Zeka) Disabled uyarısı veriyor. Oyunda yapay zekası olan herşey (Kuşlar, Yaratıklar, İnsanlar) duruyor. Sadece grafik yığını olarak kalıyorlar hareket etmeden. Vurursanız düşüyorlar falan o kadar. Bir yerde sonra oyunu geçmek imkansız oluyor çünkü bazı yerlerde birilerinin size bir eşya vermesi, sizin için kapı açması falan gerekiyor tabi bu olmuyor. Bir iddiaya göre onun konsol komutu varmış ama sanmıyorum. Bu sefer Valve korsana karşı iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor.
 
Ben daha henüz oyunun başındayım, aldığım c korsan.Daha öyle bir hata ile karşılaşmadım, elime bir levye aldım o kadar şimdilik :) tren filan geçiyor.Oraya kadar hata vermedi? Daha sonrası için verebilir mi?Hata ilk olarak nerede karşınıza çıktı?
Bu arada kapının önünde duran dallamalardan dayak yemek çok hoşuma gidiyor :)Henüz tam olarak kendimi oyuna kaptıramadım işlerden dolayı..Umarım ilerleyen bölümlerde hata ile karşılaşmam..
 
Bi crack grubunun yaptığı bu ilk crack'lerde oyunu çalıştırabilirseniz eğer yapay zeka olmadan oynamaya çalışmak durumundasınız..Bu 5cd olan kopyalarda geçerli,3cd olanları var ve sanırım düzgün çalışıyorlar ama denemedim..Bence biraz daha bekleyip Alcohol veya Daemon için bi image çıkmasını bekleyin..Sims2 de de bu tür sorunlar çıkıyordu...

Kuponumla lanet olası steam'den orjinalini indirmeye başladım ve umarım başka aksilikler yaşamam...
 
Bendeki Half-Life II cd lerinin her biri rarlanmıs.HDD'de bir klasörün içine rarlı dosyaları açıyorsun sıra ile 1-2-3-4üncü cd leri sonra oynuyorsun direk olarak.Aynı klasörü farklı donanıma sahip bir pcnin HDD'sine yükleyince bile sorunsuz çalışıyor.İlginç geldi bana bu Half-Life gibi bir oyun için :)
 
Ben bayagi bolum gectim konu zayif yenilik yok, bocek, hasere dezenfekte isi olmus. ilk oyun bir devrimdi Marinlerle savas, laser bubi tuzaklarinin dizlisi,isiga duyarli otomatik silahlar,takim arkdaslarini kontrol edebilme yetenegi sayesinde yapay zekayi yakaliyorduk hatta ben oldukce daha cok zevk aliyordum. Marti saga ucmus sola ucmus boyle yapay zeka mi olur.
 
Yanlışlıkla,oyunlar bölümüne açmıştım buraya yazmam daha doğru sanırım..a.i. disabled sorununu şu şekilde çözebilirsiniz..

-Oyunu kurduğunuz klasöre gidin ordan hl2\cfg\ klasörüne girin.

-Bir yeni metin (.txt) dosyası oluşturun ve dosyanın içine şu satırları yazın..

ai_norebuildgraph "1"
ai_disable "0"

-Dosyanın adı ai_fix.cfg olmalı bu ÖNEMLİ,dosyanın özelliklerini sağ tıklayıp properties(özellikler) penceresinden "read-only" salt okunur yapın..

-Klasörde yer alan "valve.rc" dosyasını notepad ile açtıktan sonra şu satırların olduğunu konrol edin...

// load the base configuration
//exec default.cfg
// Setup custom controller
exec joystick.cfg
// run a user script file if present
exec autoexec.cfg
//
// stuff command line statements
//
stuffcmds
// display the startup level
startupmenu


Buradan "exec autoexec.cfg", satırının altına şu komutu ekle. exec ai_fix.cfg

Kolay gelsin:)
 
...

Half-Life II oynuyorum ve karakterler beni görmemeye başladı ve ben sadece mutantlara damage verebiliyorum ayrıca mutantlar beni algılayamıyor...
Ne edeceğimi şaşırdım,bana yardım etmesi gereken insanlar ise öylecene boşluğa resim gibi bakıyor...
 
Roth-Azad bu bende işe yarıyor,download bitene kadar takılmaya başladım hl2'ye sanırım sendeki kopya kabul etmedi bunları,genelde sorunu çözen yöntem budur ama bakıcam...
 
Geri
Üst