Schecter C-1 Plus Coil Split Meselesi

Öncelikle selamlar,
Geçtiğimiz günlerde , ibanez gitarımla takas ederek uzun süredir sahip olmak istediğim bir Schecter C-1 Plus gitar aldım, gitar 2005 yapımı, Schecter firmasının 2005 ve 2006 kataloglarında mevcut, katalogdaki özelliklerine bakarken gitarın elektronik bölümü açıklamasında şöyle bir ifade var (öncelikle gitarda 3 yollu switch ve volume-volume-tone düğmeleri var, bunu belirtmem gerek), burada benim anlamadığım konu şu elektronik bölümü açıklamasında volume-volume- tone(tap) şeklinde açıklama yapılmış, ben bundan şunu anladım , gitarın en alttaki tone düğmesi push -pull özelliği olan Humbuckerleri , single gibi çalıştıran bir olay, bunun üzerine gitarın bir de teknik şemasına baktım , orada da son düğmede push -pull özellikli switch görünüyor. Fakat bu özellikler bende yok, en alttaki ton düğmesi standart çevirmeli düğme, bunun üzerine biraz işkillendim, araştırma yaptım bu push-pull özellikli manyetiklerden 5 kablo geliyormuş, standartlarda ise 3 kablo, bende 3 kablo var, bununla birlikte de gitardaki manyetikler katalogda yer alan duncan designed manyetikler. Takas olarak alışveriş yaptığım arkadaşı da aradım (kendisi güvenilir bir arkadaş) gitarın her hangi bir revizyona girmediğini sordum, kendisinin de ikinci el aldığını ve ne kendisinin , ne de aldığı yerin böyle bir revizyon yapmadığını söyledi, Gitar şu anda Schecter kataloglarında yer almıyor, bu modele en yakın olarak tahmin ettiğim Schecter c-1 standart gitarlarda bu push-pull özelliği var, Bir arkadaş şöyle bir fikir verdi, "senin gitarın muhtemelen push pull özelliği olmamakla birlikte 2 adet volume düğmesini ton düğmesi ile kombine ederek bu özelliği kullnıyor olabilirsin dedi" açıkçası biraz kafam karıştı, bu arada gitarın elektronik kısmında revizyon gördüğünü işaret edecek en ufak bir farklılık da yok gayet fabrikasyon görünüyor. bu konuda en ufak bir fikir ile bana yardımcı olabilecek arkadaşa teşekkür ederim.
http://www.schecterguitars.com/Inter...-Standard.aspx
şu an elimdeki schecter c-1 plus özelliğine en yakın gitar bu sadece inlay işçilikleri farklı.

SDC11404.JPG

 
Dediğin gibi C-1 Plus VSB'lerde split olayı var ve yazdığın gibi ton düğmesinde olması lazım. O yıllarda üretilen ve üzerinde HB-102 olan tüm Schecter gitarlarda split var bildiğim kadarıyla. Biraz kuvvetlice tekrar denesen :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Split switchler bildiğim kdarı ile diğerlerine göre daha uzun ve 5 kablolu oluyor bildiğim kadarı ile, bu standart, zaten açıp içine bakmadan epey asılmıştım , mesele kuvvet meselesi değilde tamamen teknik gibi geliyor.
 
Ekte SD için diyagram var..

İlginçmiş.. Benim elimden tam da o zamanlarda (2005-2006) iki adet C-1 geçmişti: C-1 Plus VSB ve C-1 Elite BLK; her ikisinde de ton düğmelerinde tap vardı, gayet iyi biliyorum.. Bu durumda kuvvetli bir ihtimal ki ilk sahibi değişiklik yapmış demektir.. Ya da gitarın seri no.sunu yanlış okuyorsun, 2005 değil..
 

Dosyalar

  • coil-tap-sd.jpg
    coil-tap-sd.jpg
    31.2 KB · Gösterim: 245
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitarı aldığımda seri no su ile Schecter firmasının vault bölümüne girdim , anında cevap yazdılar, Gitarınız seri numarasına göre 2005 üretimi, kore yapımı , USA testli gibi bir şeyler yazmışlar.Seri numaralarının tahsis ediliş şekli 2006 da değişmiş , şimdi seri numarasının başına harflerde geliyor, bendeki gitarda seri no 0500xxx şeklinde,schecterden gelen maile göre 2005 yapımı olduğunu söylediler.
 
Geri
Üst