Iced Earth Geliyor

Yıllardır beklenen Amerikalı topluluk Iced Earth ilk kez İstanbul’da! Metal müziğin asi kahramanı Jon Schaffer ve ekibi, 13 Aralık’ta Refresh The Venue’de verecekleri konserde Türkiye’deki fanlarıyla ilk kez buluşacak.

Henüz 11 yaşındayken sahnede olmayı ve istediği müziği yapmayı kafasına koyan Schaffer’ın ilk gençlik yıllarında Florida’da temellerini attığı Iced Earth, kendi adını taşıyan ilk albümden itibaren power ve thrash tarzlarını birlikte kullanmaları, müziklerindeki enerjik ve yoğun yapıyla dünya metal sahnesinin en karakteristik isimlerinden biri oldu. Jon Schaffer’ın derin liriklerinde şekillenen efsane albümler “The Dark Saga”, “Something Wicked This Way Comes” ve “Horror Show” ile geçtiğimiz yirmi yılın en başarılı metal örneklerini veren Iced Earth yıllar içinde büyük küçük birçok eleman değişikliği yaşasa da müzikal üslubunu aynı düzeyde koruyabilen az sayıda topluluktan biri olmayı başardı.

İçinde bulunduğumuz yılın Eylül ayında piyasaya çıkacak olan yeni albüm “Dystopia”nın dünya turnesi kapsamında Aralık ayında ülkemizde olacak grup onları yıllardır bekleyen İstanbul izleyicisi ile sonunda tanışacak. Iced Earth 13 Aralık 2011’de Refresh the Venue’de.

http://www.icedearth.com/tour

Kaynak:Biletix

slider.jpg
 
En son Blind Guardian konseri için gitmiştim Refresh the Venue'ya istanbulda şu ana kadar gittiğim en rahat konserlerden biriydi, evimin 4.Levent tarafında olması, metro istasyonunun, otoparkın yakın olması vs.. oldukça kolay ulaşımlı bir konserdi, mekana ulaşmak için Sarıyer dolmuşuna binip Sarıyer istikametine giderken Maslak Oto Sanayi yol ayrımında inip yolun altındaki geçitten geçtikten sonra sağ tarafınızda kalan benzinliğin yanında Refresh The Venue de izleyebilirsiniz. Son gittiğim konserde oturma falan yoktu, açık alan ve salon ayrı ayrı yaklaşık 3-4 bin kişi alır diye tahmin ediyorum, Aralık ayı olduğuna göre içeride olması muhtemel, Not : sanırım bu salonda şu aşçılı yarışma programlarından birini de yapıyorlar (yerli Hell's Kitchen)
 
Mekanın ulaşımı gayet kolay, arkadaş baya bir açıklamış zaten. Metroya da, otobüs ve minibüs hattına da çok yakın. O konuda bir problem çekmezsiniz, adımınızı attığınızda metrodasınız zaten. Kapalı tarafı itiş kakış olabilir ama açık taraf fena değil diyebilirim. Şöyle yağışsız ve serin bir hava olsa, açık tarafta harika bir konser olur diye düşünüyorum. Ayrıca mekanın tuvaletinin oradaki aynalı kısım tam film çekilecek yer yahu. Acayip kasvetli bir görüntüsü var.

Şu kalıp yazılara da uyuz oluyorum, giderayak onu da yazmadan edemem.

"...müziklerindeki enerjik ve yoğun yapıyla dünya metal sahnesinin en karakteristik isimlerinden biri oldu..."

Bu ne lan? Bırakıp giden insafsız Matt'den bir alıntıyla özet geçelim:

Fucking heavy metal; right here !!!
 
Hakkın var. Yurdumda İstanbul dışı metal müzik dinlemek zor zanaat. Konser kovalıyorsan geçerli tabii ki bu. Olsun, yine de konsere bir hayli vakit olduğunu düşünerek içinizi ferah tutun. Her hafta kenara bir 20'lik atsanız, idare edersiniz.
 
Metro hattı ile ulaşım için, Atatürk Oto Sanayi durağında inerseniz, metro çıkışı benzinliği sorsanız herhangi birine parmağı ile size gösterecektir, oradan yürüme mesafe çok kısa zaten.

Bu arada bu kadar köklü geçmişe sahip bir grubun gelmesi elbet sevindirici fakat kişisel olarak bir taraftan da şunu düşünüyorum Jon Schaffer'in kişisel düşünceleri ya da kapris diyelim bozuk para gibi müzisyen harcayan, bununla da kalmayıp gruptan ayrılan elemanlar hakkında orada burada konuşan, onca senedir sahnede olmasına rağmen istediği popülerlik seviyesine gelemeyen bir konumdalar, ha evet cayır cayır müzik yapıyorlar, ama düşününce tek seferde alt tarafı 5 kişilik kadroyu sayamıyorsun, sistem deneyen futbol takımlarına döndü. Bu yüzden gidersem herhalde Demon's and Wizard's hatrına giderim belkide.:)

Zaten internet sitesine girdiğinizde göreceksiniz ki ortada Iced Earth değil de Jon Scheffer band gibi bir şey var.:)
 
Eski grup üyeleri [değiştir]

  • Matthew Barlow - Vokal (1994-2003, 2008-2011)
  • Gene Adam - Vokal (1985-1991)
  • John Greely - Vokal (1991-1992)
  • Tim 'Ripper' Owens - Vokal (2003-2007)
  • Bill Owen - Gitar (1985-1987)
  • Randall Shawver - Gitar (1988-1998)
  • Larry Tarnowski - Gitar (1998-2003)
  • Ralph Santolla - Gitar (2003-2004)
  • Ernie Carletti - Gitar (2006)
  • Tim Mills - Gitar (2006-2007)
  • Richard Bateman - Bass (1985-1986)
  • Dave Abell - Bass (1987-1996)
  • Keith Menser - Bass (1996)
  • Steve DiGiorgio - Bass (2000-2001) (Sadece stüdyoda)
  • James MacDonough - Bass (1996-2000, 2001-2004)
  • James "Bo" Wallace - Bass (2006–2007)
  • Dennis Hayes - Bass (2007)
  • Greg Seymour - Davul (1984-1989)
  • Mike McGill - Davul (1989-1991)
  • Rick Secchiari - Davul (1991-1992)
  • Rodney Beasley - Davul (1992-1995)
  • Mark Prator - Davul (1995, 1998) (Sadece stüdyoda)
  • Richard Christy - Davul (2000-2004)
  • Bobby Jarzombek - Davul (2004-2006)
Kaynak Wikipedi
 
Gerçekten inanması güç bir tablo. Sistem deneyen futbol takımı demişsin, zaten şu tablonun Türk takımlarının teknik direktör sirkülasyonlarından farkı yok. İçimden geçen kadroda her zaman Richard Christy'i davula, James MacDonough'u da bassa yakıştırdım. Gitarda kimi görmek istediğimi ben bile bilmiyorum bunca sene sonra. Larry Tarnowski gibi gerçekten vasat gitaristlerle de çalıştılar. Ama şu an itibariyle görüp görebildiğim kadarıyla, en azından konser performansı açısından mevcut gitarist Troy Seele pek de sırıtmıyor gibi.

Ah aslında çok öfkeliyim. Biliyorum siz de öylesiniz. Uzun süredir bu konseri bekliyoruz ve Matthew Barlow'u izleyemeyecek olmak gerçekten büyük üzüntü ve büyük talihsizlik. "Iced Earth geliyor" cümlesi her aklıma geldiğinde içim kıpır kıpır oluyor, 2 saniye sonra "ulan ama Matt yok" diyerek hem sinir hem de üzüntü içine giriyorum. Klimalı odadan sıcak ve nemli havaya geçiş yapmak gibi.
 
oturarak çay eşliğinde metal konseri:D
Ne guzel iste en iyisi... Onune arkana bakmadan futursuzca kafa salladin mi da kotu, Yankee stadyumundaki Big-4 konserinde Mustaine yerinden kimildamamisti biz de merak ettik ne oluyor ulen cok mi icti acaba cikmadan diye; sonra da ogrendik ki alelacele ameliyat olmaya gitmis konserden sonra sebebi de bunca yil kafa sallamanin biraktigi hasar:) . Neyse o degil de Jon Schaffer in ritim gitar tonunun bariz hastasiyim, hem canli kanli hem de gavurlarin deyisi ile tight...Hele Gadsen Flag'li bir Explorer kasa Gibson i vardir ahhh ulen ahh dedirtir...
 
Geri
Üst