Yolgezer(rock)-Bursa

*** 10 Mayıs Perşembe Uludağ Üni. şenliklerindeyiz...saat 15.00'te çim alanda...

*** 11 Mayıs Cuma günü Gönen Sanat Bar'dayız***

*** 12 Mayıs Cumartesi Bursa Ka Bar'dayız ***

*** 15 Mayıs salı Ege Üni. şenliklerindeyiz saat 19.00 'da ***

Görüşmek üzere ...:D
 
ne bozuyon :p

zeytinli de bizi yanlız bırakmayanlara sonsuz teşekkürler...

Her salı Buddha Bar'dayız..Bunu biliyosunuz zaten ve ilginiz içic çok

teşekkürler.

şimdi de taptaze bi haber...

9 Ağustos Perş.Kemancı'dayız.Taksim/İstanbul

bekleriz efem cümle alemi...
 
kerem abi sesimizi duydun saolasın...bukadar çabuk olucanı ummuyodum açıkçası (albümü düşününce:)... hepinize, her şey için teşekkürler tekrar.. en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere...
 
bu haberi okuduğumda gülsemmi kızsam mı bilemedim gerçekten garip :D
http://www.impawards.com/2006/posters/little_miss_sunshine_ver4.jpg
'Tepkimiz kadına değil, Refika'ya'

Komşularına hitaben yazdıkları 'Refika' adlı şarkının sözleri nedeniyle feministlerden tepki gören Yolgezer grubunun üyeleri, "Şarkıyı BarışaRock'ta 4 yıldır söylüyoruz. Niye şimdi olay oldu, anlamadık" diyorlar


Miraç Zeynep Özkartal


Üst kat komşuları için yazdıkları şarkının sözlerinde "dul", "gâvur" ve "o...." gibi ifadeler nedeniyle pek çok feminist gruptan tepki alan rock grubu Yolgezer adlı grup, BarışaRock'un son gününde sahneye çıktı.
Ama, öncesinde "Refika" adlı şarkının sözlerine bir tepki de geçen cumartesi günü festivalde sahneye çıkan Kardeş Türküler üyesi Feryal Öney'den geldi. Öney, konserin sonunda "Refika gibi, kadınları aşağılayan bir şarkıya imza atmış olan bir grubun BarışaRock'a katılmasını kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
Pazar günkü konserleri öncesinde Yolgezer üyelerinden Ezgi Sülün ve Kerem Sakarya ile konuştuk. Grup üyeleri, "Şaşkınız, çünkü 'Refika'yı 6 yıldır çeşitli mekân ve konserlerde çalıyoruz. Üstelik BarışaRock'ta da 4 yıldır seslendiriyoruz" dedi.


'Objemiz kadın, ne yapalım?'
Grubun vokalisti Ezgi Sülün, "Feryal Abla'ya da saygı duyuyoruz ama neden gelip bizi bize eleştirmedi de, sahneden 'Kınıyorum' dedi? Burada herkes Bush'a 'Şerefsiz' diye bağırıyor. Erkek olduğu için mi? Bizim Refika'ya tepkimizin de onun cinsiyetiyle ilgisi yok. O bir erkek de olabilirdi, eşcinsel de... Sadece bizi rahatsız ettiği için yaptık bu şarkıyı" diye konuştu.
Şarkının doğrudan kadınlara yönelik, hakaretamiz sözler içerdiğini söylediğimizde ise şöyle yanıt verdi Kerem Sakarya: "Çünkü elimizdeki materyal kadın. Erkek olsaydı ona göre sözler yazacaktık. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. İnsan oturup sevdiği birine şarkı yazabiliyor, sevmediğime niye yazamayayım?"
"İmamla mı, hocayla mı yatar?" cümlesi için ise Ezgi Sülün, "Oradaki Refika karakteri dini suiistimal eden biri. Biz hepimiz Müslüman insanlarız" açıklamasını getirdi.


'Gürültü yapan oydu'
Sülün, Refika'nın hikâyesini ise şöyle anlattı: "Gürültü yapan biz değildik, Refika'ydı. Evde prova yaparken falan değil, oturmuş sohbet ederken bile alttan sopayla vuruyordu. 'Erkek adam kahvede sohbet eder' diyordu. Uyurken bile vurduğunu hatırlıyorum. Bir gün polise gittik Refika'yı şikâyet etmek için. Karakolda 'Sizden önce o dairede bir polis oturuyordu. Onun da antenini kesti. Delidir, hiç uğraşmayın' dediler. Bir gün öğlen 12.00'de Refika polis çağırdı. Ben ağlamaya başladım. Kerem ve Can da beni güldürmek için bu şarkıyı yaptı."
Festival seyircisi ise "Refika"yı dinlemekte ısrarlıydı. Grup sahneye çıkmadan önce "Refika" diye seslenmeye başlamışlardı bile. Kerem Sakarya, "Her çatlak ses yüzünden birileri yaptıklarından feragat ederse o zaman hepimiz gözlerimizi bağlarız. Biz ne dediğimizi çok iyi biliyoruz ve yine çalacağız" dedi.


Olaysız bitti
BarışaRock'ın son gününde konserler saat 14.00'te başladı. Final, İspanyol rock grubu Boikot ile yapıldı.
Zaman zaman kesilen elektrikler sloganları sertleştirse de, BarışaRock '07 olaysız sona erdi. Yolgezer de arada sahneye çıktı, "Refika"yı da söyledi...

amag.jpg

amag1.jpg

amag2.jpg


http://www.milliyet.com.tr/2007/08/28/magazin/amag.html
 
barışarock'ta yolgezer grubuna sahneden yapılan sözlü saldırıyı bilinçsizce, akılsızca ve saçma buluyorum.
insanların ilgi çekmek için bu tür yollara başvurmasınıysa zavallıca buluyorum.
nerede mary wollstonecraft nerede bugünün feministleri, kadını mezarından kaldırıp zılgıtı yemeyi başaracaklar herhalde en sonunda.
 
albümün çıkışını askıya aldık ...
yeni kayıtlar yapıyoruz şu anda ve herşey bunlar üzerine dönecek diye düşünüyoruz...

feminist tepki muhabbetine gelince söylenebilecek fazla bişey yok heralde...
 
sizi seviyorum,
başarılarınızın devamını dilerim..misafirperverliğiniz için sağolun ayrıca..recep(org-kuzi:)
 
yeni yüzümle, aranıza hoşbulduk sayın yolkazar tayfası!
yürüyün efenim, kim tutarsa sizi bana gönderin, kasları konuşturayım! ;)
 
Geri
Üst