Superlig' De Play-off Devrimi

Ligde normal sezonu ilk 4 sırada bitiren takımlar, şampiyonu belirlemek için play-off oynayacak.

Müthiş bir yenilik, müthiş bir heyecan, muhteşem karar...

Yayın gelirleri artacakmış cart curt. Nasıl olsa şampiyon play-off sonrasında belli olacak ya sadece play-off için üyelik almanız yeterli olacak. Futbolcu lig boyunca şampiyonluk için biryerini yırtacak mı? Yoksa nasıl olsa play-off var o kadar puana gerek yok mu diyecek? Böyle bir zihniyet olamaz!

.
 
sanırım hollanda da olan bi uygulama ama onlarda ligden düşecekler icin play-off var sadece şampiyonluk değil. şikeydi ıvırdı zıvır bunları önlemek icin bi adım olabilir garip tabi.
 
Olmaz be öyle, tutmaz bence bu. Bütün sene yırtınıp 90 puan toplayan takım playofflarda şampiyopnluğu 60 puanlı dördüncüye kaptırdığında gör artık gürültüyü :D
 
Bu sistemin hangi futbol ülkelerinde olduğunu gözönünde bulundurursak bize uygun olmadığını anlarız. Sadece 3 büyükler olmasın, kafaya oynayan başka takımlar da çıksın diyen biz ülke futbolseverlerinin nispeten istediği şey yavaş yavaş olmaya başlıyor. bursaspor şampiyon oluyor, trabzonspor çok büyük hamleler yapıp lig şampiyonluğunu averajla kaçırıyor, antep herkese kök söktürüyor falan fişman. çekişmenin bu denli güzelleşmeye başladığı bi yerde çekişmeyi arttırmak için 3. dünya futbol ülkelerinin kullandığı şampiyonun play-off'la belirlenmesini doğru bulmuyorum. belki uefa kupası veya ligden düşecek takımlar için uygulanabilir, ligin alt ve orta sıralarındaki çekişmeyi arttırmak için ama şampiyonu belirlemek için bu yöntem kullanılmamalı. kaldı ki yayıncı kuruluşun şu an içinde bulunduğumuz şike sarmalından çıkmak için gelirlerinin düşeceğini öngörerek yeni bir başlangıç yapmak kaydıyla bu sisteme sarılıp, futbolu yönetenlere dikte ettirme çabasından dolayı şu anda konuşuyoruz bu konuyu, bunu da görmemezlikten gelmeyelim.

Dünya'da play-off sistemini uygulayan ülkeler ve nasıl uyguladıkları:

http://tr.eurosport.com/futbol/kucuk-ulkelerde-var_sto2916483/story.shtml
 
benim artık kusasım geldi bu pislikten, başta bizim başkan olcak adam dahil hepsini Allah kahretsin, bu kadar göz göre göre "biz sizi donunuza kadar sömürcez arkadaş, hadi bakalım domalın" vandalizmi olmaz. yayıncı kuruluş decoder satamıyormuş diye koskoca ligin sistemini değiştirdiler ve buna " e tabi canım adamlar para kazanamıyorlar " kılıfıyla meşruiyet kazandırdılar. rezilsiniz rezil. daha neler söylicem de yeri değil işte.
arkadaş boşu boşuna enerjinizi harcamayın, bu ülkede futbol ölmüş, senelerdir kandırılmışız ben size diyim, elalemin söğüşlemesine kurban gitmişiz hep, işin Türkçesi bu. ayakta sikiliyoruz, kimse de "dur yapma" demiyor, bilakis hedonist bi anlayışla madem sikiliyoruz zevkimize bakalım fener böyle koyar, gs böyle alttan girer üstten çıkar, bjk böyle alayına gider.
yemin ediyorum bir daha lig maçı izlememeye yemin etmeme ramak kaldı ama işte hep içimdeki bi sevda mani oluyor.
bu arada Demirören senden tiksiniyorum.
 
Bence amaç belli, bu sene eksiden başlayacak takımlara şampiyonluk şansı vermek. Ben 1 sene sürer diyorum, bir sonraki sezonda tekrar eskiye dönerler.

Futbol bitmişti zaten daha da kötü oluyor bu kararlar. Yazık.
 
sanırım hollanda da olan bi uygulama ama onlarda ligden düşecekler icin play-off var sadece şampiyonluk değil. şikeydi ıvırdı zıvır bunları önlemek icin bi adım olabilir garip tabi.

keşke hollanda liginde olsaydıda bakın hollanda gibi kaliteli bir ligte bu sistem var bir deniyelim derdik.. ama nerdeee belçika,andorra, gibi kalitesiz liglerde var bu olay.
 
bu sistemin tamamıyla yayıncı kuruluşun zararını karşılamak ve telafi etmek amacıyla icat edildiği gözönünde bulundurulduğun da kendisi için kullanılan "devrim" sıfatı daha bi can sıkıyor. günümüz dünyasında artık "devrim" in de içi boşaltılıp itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. devrim yerle bir eder, eski sistemden zerre bulamazsın, yepyeni bir düzenin adıdır devrim. eski düzenin yardakçılarının olabildiğince kendine yer edinmeye devam ettiği, menfaat/çıkar çarkının son sürat kaldığı yerden döndüğü bi sisteme devrim mevrim denmez.
bu play-off zamazingosuyla lig, avrupa ve türkiye kupasında yani 3 kulvarda birden top koşturan, kafaya oynayan bi takımın topçusunun ortalama 50-55 maç yaptığı bir yerde, bu sistemin topçulara danışılmadan "getirdim, oldu" mantığıyla apar topar, deprem enkazlarında cenazelerin parmağındaki yüzüklere göz diken bir zihniyetle futbol kamuoyuna dikte edilmesi en hafif tabirle faşizmdir. futbolcuya niye sormuyorsun arkadaş, hani ileri demokrasinin bulunduğu bi ülke olmuştuk, muhatabına niye sormuyorsun, istiyor musun, istemiyor musun diye?
bu sistemin kime hizmet edeceği aşikardır, koskoca bi ülkenin futbolunun 3-5 sermayedarın emrine amade kılınması utanç vericidir. yeni futbol oligarşisi vatana millete hayırlı olsun.
 
Eyyamcı hakemlerin, maçın geneline yayıp ince ince işledikleri masum(?) hatalarının maç sonucuna doğrudan etki ettiği bir ligde bu sistem çok kavgalara yol açacaktır.

Nerede kavga orada kalabalık, orada ilgi...
 
Bu bilgi doğruysa, bir kere daha battı TFF

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/10902.php

Kısmet Erkiner'den Açıklamalar

Spor Hukuk Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Süper Lig’de bu sezon play-off sisteminin uygulanamayacağını açıkladı.

Tartışılan play-off sisteminin 2011-2012 sezonunda uygulanabilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Erkiner, "Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon için açıklamalarını daha önce yaptı. Lig, 5 Ağustos tarihinde resmi olarak başladı. Ligin sadece ertelendiği söylendi. Yani resmi olarak şu anda sezon başladı. Başlayan bir sezonda herhangi bir kural değişikliği yapılamaz. Bu nedenle de 2011-2012 sezonu play-off sistemi ile oynanamaz" dedi. Play-off sistemi gibi köklü değişikliklerin ligler başlamadan önce açıklanması ve gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade eden Kısmet Erkiner, 2011-2012 sezonunun da aynı mevcut statüde oynanabileceğini kaydetti.
 
milleti aptal sanan zihniyetin bir ispatı daha.. rezaletden başka bişey değil.. şubat ayı itibari ile digiturkümü iptal edicem, bidaha açtırmamak kaydıyla.. lanet olsun böyle lige böyle yönetimlere..
 
Geri
Üst