Attila İlhan

Bu sabah AkM'de töreni vardı.Okulu asıp gittim gittiğime de değdi, tören gerçekten çok iyiydi.Sadece Atilla Koç ile Mustafa Sarıgül'ün orada bulunmalarını anlayamadım.Neyse ki Atiila Koç'u konuşturtmadık, adam çıktığını da çıkacağına da pişman oldu.Herif bir de utanmadan bir ara AKM'yi kapatacağını söylüyordu.Şimdi çıkıp orada konuşma yapmaya çalıştı.(ama sadece çalıştı)
Dediğim gibi konuşması duyulmadı ama Atilla İlhan'a türkücü dememesini dua ediyorum çünkü ondan öyle bir açıklama beklerim.
 
Herşey bir yana bu Atilla Koç ne kadar saygısız bir insan kardeşim.

Sen cenazedesin sn bakan! Eller cepte, ceketin düğmeleri açık, ağız kulaklarda, adam sırıtıyor...

Bütün geçmişini yaptıklarını yapacaklarını, bağlı olduğun hükümeti hadi hepsini unuttuk diyelim bir an peki bu tavırlar ne demek???

Bu arada ben askeri kanattan daha çok mesaj beklerdim. Üzüldüm. Gerçi AKM deki törende tabutun başında iki asker bekliyordu, bir mesaj olabilir mi?
 
Allah rahmet eylesin...mekanı cennet olsun...diyebileceğimiz en anlamlı ve en mantıklı söz bu sanırım...

geride bıraktıklarıyla aynı yolda...
 
Atilla Koç kadar şerefsiz bir adam olamaz.Bende onu alkışla protesto edenler arasındaydım.AKM'yi de kimseye yıktırtmayız..

Başımız Sağolsun "AN GELİR'i Kaybettik
 
Attila İlhan'ı anarken bir insanı yuhalamak ne için? Orada amaç Attila İlhan'ı anmak değil mi? Ne için ortam velveleye veriliyor ki? Tepkinizi daha sonra verebilirdiniz pek tabi. Ben Atilla Koç doğru ya da yanlış demiyorum, sadece tepkinin yeri olmadı be! Çıktıktan sonra ne isterseniz yapın da orada Attila İlhan'ı anmaktı amaç.

Ancak şöyle bir şey var. Niçin Attila İlhan için nutuk atmış ki? Daha düzgün birilerini bulamamışlar mı? Konuşması şuydu:
"Attila İlhan'ı ilk keşfedenlerdenim. Ben Sana Mecburum'u okudum ben"
:roll:

Tekrar başımız sağolsun :(
 
selam,

Söylendiği gibi cumhuriyet aydınıydı.
His dolu, Türk insanının maneviyatına hitabederdi.
Çağdaş medeniyet kavramını, batıcılık avrupa olmadığını.
Atatürk 'ün bu konudaki düşüncelerini çok güzel izah ederdi.
TRT2 deki konuşmalarını kaçırmamaya çalışırdım.
kaçırdığım zamanda, tekrarları gecenin saat 1 inde olurdu.

Başımız sağ olsun.
Hoşçakalın.
 
atilla ilhan bizim ve bizdim öncekilerin kısacası herkesin şairydi.küçük büyük herkesin aşkını anlatan,sevmeyi öğreten mükemmel bi şairdi.ayrıca atatürkçülüğü de onu yücelten başka bir özelliğiydi.onu kaybetmek küçük büyük herkesi üzdü.arkasında bütü herkese bir parça miras bırakmayı başaran ender kişilerdendi.şu söyledikleride öyle....
"Davetlere gitmem. O çevreleri sevmem. Kalabalıktan hoşlanmam. Çünkü o çevrelerde halktan konuşulmaz. Oralarda kendi meselelerini konuşurlar. Ben edebiyatçıların arasına girmem, benim edebiyatçı arkadaşım yoktur.
O edebiyatçı arkadaşların ekseriyeti bir getto içinde yaşarlar, ne Türkiye'yi tanırlar ne Türkiye ile ilgidirler. Yazdıkları şeyler de kendi hayatlarıdır. Halbuki onların hayatları ayrıksı bir hayattır, bu hayat değildir. Onun için ulaşması mümkün değildir halka..."
 
Aniden haber aldım.Ölmesine çok üzülenlerden biride benim. Atatürkçü bir yazardı ve gerçek aydınlarımızdan biriydi.Allahtan rahmet ve hepimize başsağlığı diliyorum...
 
Geri
Üst