Kargaşa(Hard Rock/Heavy Metal) - Ankara

Kargaşa Grubunun İlk Demosu Karamsar Serzenişleri Nasıl Buldunuz?

  • Beğenmedim

    Oylar: 0 0.0%
  • Beğendim

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    131
Evet çıktıda denebilir ;) sadece o değil çıkan klavyecide gitti davulcuda yeni klavyeci bulamadık ya hadi hayırlısı belki buluruz bir ara. Önünü kapatma meselesine bişey demiyorum gökhancım bunların yeri burası değil.Kendi tarzımızı yapıyoruz pop da değil alternatifte değil. Kısmetse demomuzu çıkardığımızda daha büyük bir kitle bizi dinler. İyi günler.
 
Me_ThuS demiş ki:
Önünü kapatma meselesine bişey demiyorum gökhancım bunların yeri burası değil.Kendi tarzımızı yapıyoruz pop da değil alternatifte değil.
yani ben de onla aynı kafadaydım da o yüzden şeettiydim... :LOL:
o gün gibiyi dinledim, kayıt artık daha güzel, ama şarkı hala tekdüze gibi, biraz çeşitlendirseniz, dallandırıp budaklandırsanız... ;)
bi de biraz fazla uzataılmış gibi geldi, 4:30 dak. sanırım... bu kadar yorumum, ha bi de unutmadan, ben klavye sevmem, çok gerekmiyorsa bulmayın :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: 8)
 
Tarz olarak önünü kapatmış olabiliriz onu kastediyorsan da bu onun tercihi bizim değil.Neyse valla şarkı olabilecek en kısa halinde yani araları mümkün olabildiğince kısa tutmaya çalıştık fakat bu beste hakettiği ilgiyi göremedi kargaşa grubundan bunu açıkça itiraf ediyorumki üzerine fazla eğilmedik ordaki kayıdıda oldukça üstünkörü çalışılarak yapılmıştır. erginn arkadaşımızada kısmet diyorum yapacak bişeyimiz yok fakat beğenmediği noktaları söyleyerek bir eleştiri yapsa yarar sağlardı bize onları düzeltmeye çalışırdık.Bu şekilde daha çok bir laf atmaya dönmüş mümkünse nelerden sıkıldığını söylesin hatalarımızı önümüzdeki bestelerde tekrarlamayalım. İyi günler.
 
abi şarkının sözleri öyleki heralde destan fln yazdınız:) dinlerken yuhh dedim bunu ezberlemek bi başarı artı şarkıda bi nakarat göremedim başlıo ve bitiyo sadece aralarda anlamadıım böle değişik cümleler var nese başarılar inş iyi şeyler yaparsınız..
 
Ben bu eli mikrofonlu adamı tanıyorum bir yerden ;) Öncelikle söylemek istediğim birşey var;dostum diğer başlıktaki son yorumum tamamen geyikti,lütfen yanlış anlama.Herhangi bir konu hakkında uzlaşabildiğim insan sayısı oldukça az.Yorumlaşmaya devam etmek isterim bunu bilesin.
Evet şimdi,ister inan ister inanma nasıl birşeyler yarattığınızı merak etmeye başlamıştım,bu parça iyi denk geldi.
Bir önceki kadro ve şimdiye dek üretilenler hakkında hiçbir fikrim yok.Ben dinlediğimle ilgili minik bir yorum yapacağım.Baba ne diyeyim,yapmışsınız.Gitarların bir öyle bir böyle gidip gelmesine bayıldım.Yeni kadro her nasıl bir araya geldiyse "uyum"denen o şey yakalanmış ve çok ilginç bir vokalin var.Tuhaf birşey geliştirmişsin,ne yaptığını anlayamadım,bir isim veremedim.Vokalin riff'leride geçmiş gidip gelme konusunda.Hani sanki ses tellerinle gitar çalıyormuşsun gibi bir tuhaf birşey yakalamışsın.Birkaç tarzı bir arada kullanmanın vermiş olduğu bir sentez mi bilmiyorum,çözemedim.Klasik alternatif tonuyla başlayıp,bir anlık bir thrash vurgulaması ilave edip yumuşak sert arası bir alçalıp bir yükselen garip bir tarz geliştirmişsin.Ne yalan söyleyeyim öyle çok aman aman güçlü bir sesin yok.Sakın yanlış anlama en azından tenorluk seviyesine ulaşamamışsın hani:p((ne yapayım anacım geyik yapmayınca şişiyo bi taraflarım :D )Neyse şaka bir yana söylemeye çalıştığım şu "kendi tarzını yaratmışsın".Dinlerken ne bir sahtelik,ne bir özentilik hissetmedim.Genel anlamda da kendinize has bir şey yaratmışsınız.Size şapka çıkarıyor ve yolunuz açık olsun diyorum.İstediğiniz destek olsun.Ama şimdilik verebileceyiğim destek manevi olmakla sınırlı.Sadece gider parçanızı iş yerinde bangır bangır çalar adınızı duyururum.Ben ne dilersem dileyim"engel"denen o şey her ne ise onu ancak siz önünüzden kaldırabilirsiniz.Yolunuz açık gönlünüz hoş olsun.
Saygılar,sevgiler akımını huzurlarınızda buraya da getiriyorum :)
 
Evet şarkının sözleri bayağı uzun ama genel yapımız bu sözlerde iki sözü sabaha kadar söylemek yerine bu yolun dha güzel olduğuna kanaat getirdik.Biz şarkının sonunda 2 dakka o gün gibi desek güzel mi olacaktı (Smells Like Teen Spirit örneğinde bulunduğu gibi yada...) :D Nakarat var aslında şarkıdada oranın nakarat olduğunu anlamak zor yani gitar ritminin yanında riffinde gittiği yer olarak anlatsam herhhalde anlarsın. Hatta kayıt yüzünden vokalin patladığı yer işte onlar nakarat :D Teşekkürler yorumların için.

Sadece yorumlarınızı iletip bize manevi bir destek veriyor olman bile büyük birşey ki gidip işyerinde çalarsan (neresi acaba merakım kabardı :D) abi büyüksün deriz herhalde .teşekkürler yorumlar için. İyi günler.
 
slmlar, kayit hakkindaki yorumlar genelde ayni,sarkinin tekduzeliginden bahsediliyor. boyle olmasinin sebebi cok buyuk olcude benden kaynaklaniyor. maalesef kayit aceleye geldigi icin, trafigi bile ezberleyemeden studyoya girdik. bende renklendirmek isterdim. en yakin zamanda yeni davullariyla kaydi revize edip sizlerin begenisine sunacagiz...saygilar
 
Biaralar gitarist aradıınızda benlede konuşmuştunuz da sonra studyoya bile gitmeden ses soluk gitti bende bakim dedim neler yapmıssınz diye nese eyw.
 
Arkadaşlar,bilinmesi gereken birşey var;parça bana hiç de tek düze gelmedi.Ben üzerinde oynanmaması taraftarıyım.Çok alakasız gelebilir ama Alt'ın şarkısı Siyah'tan aldığım tada benzettim parçanızı.Siyah'ın riff'lerinide çok severim.Bu tarz şeyler birçok insana tek düze gelir.Bana hiç de öyle gelmiyor.İstenen ton yakalandıktan sonra isterse iki nota arasında gidip gelsin,banane,benim hoşuma gidiyor.Ben bu insan evladını çözemiyorum zati,ne yapsan yaranamazsın.Tutturmuşlar bi solo olmazsa olmaz diye.Bir gitaristin illa ki virtiözlüğünü göstermesi gerek,illa ki abidik gubidik bi solo duyacaklar.Ben şahsen basit melodileri çok severim.Daha anlaşılır olduğu için değil,kanıtlama çabası olmadığından dolayı samimi geldiği için.Tutturmuşlar bi solo yukarı solo aşağı..Belki parçanızda davullar üzerinde oynanabilir,ziller biraz daha tizleştirilebilir ya da tam geçişin yapılacağı sırada minik bir aksaklık eklenebilir.Tüm bunlar bir yana parça gayet şahane,hiç de öyle tek düze falan değil,çok bilen çok düze şeyler yapsın.
Bu arada Çeşme'de bir dövmecideyim.Haliyle bu tarz parçalar çalmaya müsait bir mekan.Her nekadar diğer elemanların tarzları kusma isteği uyandırsada bizede kendi müziğimizi dinleme hakkı tanınıyor.Hele bi tanımasınlar.Zaten sezon açılmış,bir de dövmeci aramayı istemezler herhalde.Tabi ben kınacıyım,kalıcı dövme eğitimine girmek üzereyim,hayırlısıyla.Allam seçtiğim mesleğe bak :D
Baraj dolusu saygılar :)
 
bestemiz için yorum yapan herkese özelliklede No3InGMajor sana :) çok teşekkürler.

demek sesim öyle süper filan değil haaa çok kızdım şimdi bak sana :) şaka tabi. bu kadar zaman ayırıpta yorum yaptığın için çok teşekkürler öncelikle. yorum tarzımı beğendiğin için çok teşekkür ederim öncelikle. ben 2 senedir vokal yapıyorum ve her geçen günde gelişmeye çalışıyorum şimdilik bu yorumlar bile benim için gayet yeterli ve sevindirici. umarım bir gün profesyonel seviyede yorum yapabilirim.

olumsuz eleştirilere gelince, öncelikle herkesin bir eseri beğenmesi beklenilemez. -o zaman blackciler senfonik metal başlığını sabote etmezdi dimi No3InGMajor :)- nese

öncelikle sözler evet gayet uzun ve anlam bütünlüğü taşıyor bence o gün gibinin sözleri benim bir şiirimden şarkı sözüne uyarlamamdır. Uzun olması aslında bir şiir olduğundandır. Eğer uzun söz sevmeyen varsa aranızda kargaşanın diğer bestelerinede aynı tepkileri yapacaklardır duyurulur.

Tek düzelik hakkında ise heavy metal bestesi değilki; hebele hübele dırırı dırırı dırırı dırırı solo olsun ya da nebiliyim senfonik filan ya da melodic değilki neye göre tek düze çözemedim bu şarkının tarzındaki şarkılarla kıyaslayıpda tek düze diyemiyorum açıkcası. zaten mustafada -methus- bu konuda gayet güzel cevap vermiş.

Sonuç olarak biz içimizden geleni istediğimiz şekilde ortaya koyuyoruz beğenenler de olur beğenmeyenlerde beğenenlerle yolumuza devam ederiz biz :)

Eski kadro tartışmalarını yeniden açmayalım ben cevap vermicem eğer bu tip bir yorum yazılırsada sildiricem gereksiz yer işgali yapmayalım turkrock serverlarında.

Son olarak No3InGMajor desteğin için çok saol çeşmeye gelirsem bi yanına uğrarım gerçi iki senedir gitmiyorum. ya sen iki sene öncede orada çalışıyomuydun eğer çalışıyosan kesin tanırım yaw seni. nese

On yüz bin sevgiler saygılar.... :)
 
öncelikle grubun yeniden toplanmasıyla ilgili;
evet aramızdaki dertler tasalar uygarca çözülmüştür ve her birey dersler çıkarmıştır
birleştik hayırlara vesile ola

beste ile ilgili;
pek tabididr ki bir şarkıyı herkes sevmez bunda sorun edecek bişi de bulamıyorum kendi adıma

No3InGMajor riffleri beğendiğini sölemiş saolsun varolsun koltuklarım kabardı

duygucum desteğin için teşekkürler

son olarak erginn hafif bir kırgınlık var sanki mesajlarında
bir grup her iletişime geçtiği adamı alacak diye bir kaide yok zira o zamanlar bizim için de çok çalkantılı zamanlardı kalp kırıldıysa affola ama biraz sataşıyor izlenimi vermişsin hoş değil tabi

herkeslere sevgiler saygılar

KARGAŞA-RELOADED
 
öncelikle merhaba kargasha, az önce dinledim kaydınızı ve kendimce bir yorum yapayım dedim.

öncelikle emrecim okulda dinlettinden daha iyi ama sanki biraz tek düze olmuş bu şarkı biraz farklı şeyler ekleyebilirsiniz mesela değişik riflerle süsleyip güzel bi geçiş bölümü koyabilirsiniz. Bi de sanırım kaydın üstünde pek durulmamış.
 
anılcım yorumun için çok saol bu tek düzelik konusunda başkalarından da aynı yorumlar aldık. sonuçta bence bu bi zevk meselesi ama demekki şarkının bu konuda bi eksikliği var bunun üstüne düşücez. kayıt olayıda dediğim gibi aceleye geldi ve baştan savma oldu şarkının davulları tekrar kayıda giricek ve mixajı tekrar yapılcak o zaman o sorun hallolur.

görüşürüz
 
abi eylül 1 de iş başı yapıp bütün hızıyla demoyu yetiştiriyoruz yeni besteler var yoğunuz aslında ama işte para ve zaman kıtlığı nedeniyle durgunluk var gibi görünüyor dışarıdan parayı denkleştirir denkleştirmez hızımızı arttırıp kayıtları bitiricez inşallah.

sende görünmüyosun ne zamandır forumda meraklandım vallaha.nese.

haggard konserinde izmirdeyim görüşürüz

esenle...:)
 
ha bu arada söyklemeyi unuttum linkimizi imzanda görmek bizi onurlandı kardeş saolasın varolasın umarım yüzünü kara çıkarmıyoruzdur.
 
Geri
Üst