Merhabalar, öncelikle sorularımı Fender Customer Service sormuştum ancak bir türlü yanıt gelmediği için burda da sorma gereği duydum. Elimde forumdan aldığım bir 1983 Fender American Stratocaster mevcut, gitar çok güzel saklanmış, kozmetik açıdan gayet ideal. Tonu hakkında bilgi vermek gerekirse şaşırtıcı derecede iyi, mükemmele yakın bir sap manyetiği var ve stratların genel problemi olan köprü manyetiği de çok sıradışı derecede güzel. İnanılmaz hacimli bir tonu var ve adeta patlıyor gitar (Götürdüğüm Luthier bile inanamadı kulaklarına), neyse gitarı övmekten ziyade bu 2 knob ve pickguarddan çıkan jak girişi tasarımını sormak istiyorum, bu tasarım 83'te Fender'i tekrar eski Fender yapmak için getirilen Dan Smith beyefendinin bir tasarımı ama yurtdışı forumlarından öğrendiğim kadarıyla bu 2 knob olayı sadece Dan Smith Stratocasterlarda olmuyormuş, gitarımın Dan Smith olup olmayacağı yönünde bir bilgi nereden edinebilirim?
E3 ile başlayan seri numarası sadece 1983 yapımı modellerde mi oluyor yoksa internette bazı sitelerde söylenen gibi 83-85 arasındaki tüm gitarlar E3 ile mi başlıyor?
Elimde 1978 Fender Stratocaster'ımdan kalan bir Fender hardcase var bu gitar ona uymamakta, yani diklemesine uyuyor ama yanlarından biraz baskı yapıyor hardcase'e, bu da kapanmasını zorlaştırıyor, bu uyumsuzluğun nedeni ne olabilir?
Bu gitarı(her ne kadar bu konuyla ilgili hiçbir düşüncem olmamasına rağmen) satmak istersem aşağı yukarı bu dönem gitarların 2. el piyasası ne şekildedir?
Fender bana neden cevap vermiyor 😀 (Şaka)
Bir de gitarımın tasarım değişikliklerinden biri de köprü ve tremolo ile ilgili olmuş, freefloat tremolo denen bir köprü sistemi var, arka tarafta tremolo bloğu görünmüyor tamamen kapalı telelerdeki gibi, bu köprü sisteminin artısı eksisi nelerdir? Bu köprü sistemini yeni standard köprülerle değiştirebilir miyim? Bir uyum sorunu yaşar mıyım?
Sorularım biraz spesifik farkındayım ancak türlü araştırmalarıma rağmen hiçbir şekilde cevap bulamadım,
teşekkürler, resimler ektedir.

E3 ile başlayan seri numarası sadece 1983 yapımı modellerde mi oluyor yoksa internette bazı sitelerde söylenen gibi 83-85 arasındaki tüm gitarlar E3 ile mi başlıyor?
Elimde 1978 Fender Stratocaster'ımdan kalan bir Fender hardcase var bu gitar ona uymamakta, yani diklemesine uyuyor ama yanlarından biraz baskı yapıyor hardcase'e, bu da kapanmasını zorlaştırıyor, bu uyumsuzluğun nedeni ne olabilir?
Bu gitarı(her ne kadar bu konuyla ilgili hiçbir düşüncem olmamasına rağmen) satmak istersem aşağı yukarı bu dönem gitarların 2. el piyasası ne şekildedir?
Fender bana neden cevap vermiyor 😀 (Şaka)
Bir de gitarımın tasarım değişikliklerinden biri de köprü ve tremolo ile ilgili olmuş, freefloat tremolo denen bir köprü sistemi var, arka tarafta tremolo bloğu görünmüyor tamamen kapalı telelerdeki gibi, bu köprü sisteminin artısı eksisi nelerdir? Bu köprü sistemini yeni standard köprülerle değiştirebilir miyim? Bir uyum sorunu yaşar mıyım?
Sorularım biraz spesifik farkındayım ancak türlü araştırmalarıma rağmen hiçbir şekilde cevap bulamadım,
teşekkürler, resimler ektedir.

Son düzenleme: