Yırtık Uçurtma

yrtkuurtmakemanc.jpg


Yeni single çalışmamız "Hâlâ Yalnız Sen" ile Türkiye Turnemizin finalinde, Şubat ayında başladığımız yerde, yine İstanbul'un en eski ve en önemli rock mekanlarından Kemancı'dayız !

Yeni etkinlik takvimimiz öncesinde turnemizin muhteşem finalinde tüm Yırtık Uçurtma dostları ve rock müzik severlerle bir arada olacağız.

Tarih: 08 Mayıs 2009 Cuma
Saat: 21:00
Yer: Kemancı Bar
Adres: Sıraselviler Taksim -İstanbul
Biletler: 10 TL

Tüm sahne enerjimizle birlikte yeni single çalışmamız "Hâlâ Yalnız Sen", "Yırtık Uçurtma (2001)" ve "İki (2005)" adlı albümlerimizden en sevilen parçalar ve geçmişten günümüze rock müziğin ustalarından en seçkin örneklerle tüm dostlarımızla ve rock severlerle buluşmak üzere yola çıktığımız turnemizin final konserinde bir arada olmak dileğiyle...

Yırtık Uçurtma "Hâlâ Yalnız Sen" Türkiye Turnesi Konser tarihleri ve şehirler:

27 Şubat Cuma İSTANBUL / Kemancı Bar
06 Mart Cuma İZMİT / Club Maas
20 Mart Cuma BURSA / Resimli Bar
21 Mart C.tesi GÖNEN, BALIKESİR / Sanat Cafe
22 Mart Pazar ÇANAKKALE / Hayal Kahvesi
23 Nisan Perşembe ANTALYA / Orpheus Pub
08 Mayıs Cuma İSTANBUL / Kemancı Bar


"Hâlâ Yalnız Sen" Hakkında:

1996 yılının Ekim Ayında müzik yolculuğuna başlayan Yırtık Uçurtma, 2001 yılında yayınladığı “Yırtık Uçurtma” ve 2005 yılında yayınladığı “iki” isimli solo albümlerin ardından, 2009 Nisan’da bir single çalışması ile dinleyiciyle buluşuyor.

Grubun ilk albümünde akustik düzenlemesi ile yer alan ve yaşanmış bir hikayeyi anlatan, eski sevgiliye yazılmış olan “Yalnız Sen” isimli şarkı, aradan geçen senelere rağmen tazeliğini yitirmeyen bu özlemi “Hâlâ Yalnız Sen” olarak isimlendiriyor, fakat bu defa şarkının rock ballad tarzındaki düzenlemesi dikkat çekiyor.

Single çalışmasının öne çıkan özelliklerinden biri de şarkının ses ve video dosyalarının grubun resmi sitesinden ücretsiz olarak dinleyiciye ulaştırılıyor olması.

Ayrıntılı bilgi için;
www.yirtikucurtma.com


"Yırtık Uçurtma" Hakkında:

Modern rock müziğin sesleriyle, yaşadığımız topraklara özgü kültürel ve müzikal motifleri başarılı bir şekilde sentezleyip, kendine has yorumu ve duruşu ile Anadolu kökenli, rock tabanlı müziği yıllardır başarıyla temsil eden bir grup Yırtık Uçurtma.

Ekim 1996’da Yaren Karahasan (elektro gitar), Mutlu Arı (vokal) ve Ertan Subaşat (bas gitar)’ın bir araya gelmesiyle kuruldu. Mart 1997’de Şenel Aytaş (davul)’ın aralarına katılmasıyla, grup daha profesyonel bir bakış açısı yakaladı. 13 yıllık müzikal hayatında çeşitli müzisyenler de zaman zaman Yırtık Uçurtma’ya eşlik etti. 2006 Haziran’ında ise Mutlu Arı’nın gruptan ayrılmasıyla Alper Yazıcı solist olarak Yırtık Uçurtma’ya katıldı.

Müzikal sürecini “Yırtık Uçurtma (2001)” ve “İki (2005)” adlı albümleriyle süsleyen Yırtık Uçurtma, ayrıca "Çığlık" isimli parçalarıyla Cem Karaca, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları, Vedat Sakman, Kazım Koyuncu gibi isimlerle birlikte "Gitarın Asi Çocukları" isimli toplama albümde yer aldılar.

Bir çok tv ve radyo programına da konuk olan Yırtık Uçurtma, gerek solo konserlerinde, gerekse Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray, Bulutsuzluk Özlemi gibi tanınmış grup ve sanatçılarla birlikte verdiği konserlerde yoğun sahne performansları, samimiyetleri ve içtenlikleriyle izleyicinin beğenisi kazandı ve kazanmaya devam ediyor.

Yırtık Uçurtma, konserlerinde kendi şarkılarının yanı sıra Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço gibi ustaların şarkılarına da yer vermekte. Şarkılarında ayrıca toplumsal sorunlara ve konulara da değinen Yırtık Uçurtma, kurulduğu günden beri kimlikli ve kişilikli duruşunu korumakta.

Grup hakkındaki duyuru, haberler, konser fotoğrafları gibi bilgilerin bulunduğu Yırtık Uçurtma resmi web sitesi olan www.yirtikucurtma.com aracılığı ile grup hakkında daha geniş bilgiye ulaşılabilirsiniz. Ayrıca grup üyeleri, gönderilen iletilerin ve konuk defterine yazılan mesajların her birini değerlendirip, tüm samimiyetleriyle cevap dönüyorlar.
 
Bence de. Hâlâ doyamıyorum. Belki biraz 8 Mayıs'ta canlı dinleyerek.. : )
Yırtık Uçurtma'yı kesinlikle canlı dinlemenizi tavsiye ederim.
 
Yırtık Uçurtma İstanbul Kemancı Bar Konseri

Yırtık Uçurtma, 2009 yılında yeni single çalışmasının adını verdiği “Hâlâ Yalnız Sen” Türkiye Turnesi kapsamında İstanbul’dan başlayıp yine İstanbul’da sona eren İzmit, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Antalya gibi bir çok ili kapsayan konserlerinin ardından uzun zaman sonra tekrar İstanbul’daki dinleyicileri ile İstanbul’un en eski ve önemli rock mekanlarından Kemancı Bar’da buluşuyor.

Konserlerinde “Yırtık Uçurtma” ve “İki” isimli albümlerinden şarkılar seçen ve, Cem Karaca, Moğollar, Barış Manço, Erkin Koray, Edip Akbayram gibi ustaların şarkılarını başarı ile coverlayan Yırtık Uçurtma, bu süre zarfında yeni çalışmalar içinde olup, 10 Nisan Cumartesi 21:00’da gerçekleşecek konser ve devamında açıklanacak konserler için, samimi ve enerji dolu sahne performansı ve repertuarına katacağı yeniliklerle de dinleyicilerine sürpriz bir performans sergileyecek.

Konser biletleri konser girişindeki standdan temin edilebilir.

Yırtık Uçurtma takipçilerine sunulan avantajlar ve Yırtık Uçurtma’nın etkinliklerini takip etmek için ayrıntılı bilgi :
www.yirtikucurtma.com
www.facebook.com/yirtikucurtma

kemanciyirtikucurtma.jpg
 
01.Yırtık Uçurtma Hala Yalnız Sen
02.Yırtık Uçurtma Deli Oğlan
03.Yırtık Uçurtma Sana Dair
04.Yırtık Uçurtma Hava Nasıl Oralarda
05.Yırtık Uçurtma Divane
06.Yırtık Uçurtma Çanakkale
07.Yırtık Uçurtma Yeni Umutlar
08.Yırtık Uçurtma Barış
09.Yırtık Uçurtma Yekte
10.Yırtık Uçurtma Hala Yalnız Sen (Enst.)

7 Senelik aranın ardından yeni albümü çıktı Tüm Müzik Marketlerde
 

Dosyalar

  • album_286369_300_300.jpg
    album_286369_300_300.jpg
    31.8 KB · Gösterim: 380

Benzer konular

Geri
Üst