Mikrofon Sorunu

merhaba arkadaşlar.
kayıt yapmak için carol marka bir mikrofon aldım ve küçültücü yardımıyla pc ye bağladım. yalnız mikrofon, kullandığım sesi çok az miktarda alıyor. (mikrofonun ses şiddetiyle ilgili tüm ayarları sonuna kadar açık). küçültücüyü pc ye tam sonuna kadar değilde yarısı girecek şekilde soktuğumda ise mikrofonun algıladığı ses miktarında biraz artış oldu. sesimi gayet iyi algılıyor. fakat bu seferde amfiden gelen ses miktarı düşük ve ses stabil değil (yani kayıta gelen ses miktarı alçalıyo yükseliyor ). 10 watt marshall amfim, boss me 50 prosesörüm var. ses kartım ise laptop taki on board ses kartı.
burda neyi yanlış yapıyorum sizce? veya daha değişik bir şekilde mikrofon kullanmadan nasıl ses ve gitar kaydı yapabilirim?
esen kalın...
 
hocam mikrofonu prosesöre girin.. prosesörden varsa stero cıkısından bilgisayara girin ve sesinize en iyi ayarları prosesörden yapın ve istediginiz kadar açın sesini... umarım olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
processörün arka kısmında input (gitar için), amfi için R ve L (mono), line/phones, aux in ve ton modify, comp on girişleri var. daha önce prosesörden hiç bağlantı yapmadım. mikfofonu bu girişlerden hangisine takmalıyım? bağlantı şekilleri nasıl olmalı biraz açıklayıcı yazabilirsen sevinirim. bu arada gitar ve vokalleri ayrı ayrı kayıt yapıcam.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
eyw hocam. denedim dediklerini. gitar kaydında ses miktarı 6 sn sonra çok düşük bir seviyeye iniyor. bu küçültücü problem çıkarıyor galiba. tam dibine kadar soktuğumda çok kısık alıyor sesi. biraz geri çekince iyi alıyor ama bu seferde en ufak bir kablo oynamasında yine bozuluyor ses. yahu istediğim sadece vokal ve gitar kaydı yapmak üstüne solo yazmak. ama şimdiden deli oldum :D
 
merhaba geçen ses kartı ve mikrofon aldım gitar sesi kaydı yaptığımda ses az geliyor lf sütüdyo kullanıyorum gaini yükseltince ses yükseliyor ama çevre ses ve çızırtı geliyor temiz ve güçlü ses kaydı için ne yapmam lazım uyardımcı olursanız sevinirim
 
Geri
Üst