Boss Gt-8

DreamofStyks demiş ki:
NorMALE demiş ki:
dipgürültüsü kablo ile çözülecek iş değil. fazla ise özellikle singlle coil manyetiklerde system den input level'i -5db civarı ayarlayın ;)
ben çözdüm.

zaten kaliteli kablo kullanmak gerekir gitar için, amfi ıvır zıvır... nereye girersen gir.
bahsedilen gürültü kablodansa değiştirirsin çözülür.
Single coil Manyetik gürültüsünü kabloyla çözebilirmisin?
 
melikeata demiş ki:
arkadaşlar bu gt8 nasıl dönüyor fabrika ayarlarına nasıl nasıııllll??? nnolur söleyin

1 aleti kapa
2 Pre amp ve type switchlerine basılı tutarak aleti ac
3 factory preset
system> #35-1 gibi bir ibare görürsün

value tuşuyla user, factory yada quick settingleri seçip write tuşuna basrsan alet sıfırlanır
 
halilpazarlama demiş ki:
vallaha yardım etsen iyi olur dostum.bu arada patchleri manuel olarak oluşturmaya başladım.midi portunun 65 dolar + kdv olduğunu öğrenince.(gerçi bu trigon fiyatı :) )

ohhanda!
Midin in out > diğer ucu ses kartındaki seri porta girecek bir kablo fiyatı 10$ dir heryerde bulunur.
http://www.garantialisveris.com/4smeb/str_dept_prod.asp?deptID=12212


Ya da Midi İn out > Usb kablosu 40-50$ civarı satılıyor. ama o kadar para vermeye hiç gerek yok üstteki seçenek %100 işinizi görür.
 
Ya da Midi İn out > Usb kablosu 40-50$ civarı satılıyor. ama o kadar para vermeye hiç gerek yok üstteki seçenek %100 işinizi görür.[/quote]


Dostum eski kasalarda midi girişi var(joystickleri bağladığımız) ama yeni kasalarda malesef yok.senin dediğin kablo midi in ve outu olanlar için.ama teknoloji onun yerine usb olayına geçince bizde kablolara kaldık.
usb dende o kabloyla malesef olmuyor.Yani 65 dolar abartı bi fiyat ama sanırım 35 -40 dolardan aşağıda değil bu kablolar.çünkü gt8 in midi çıkışlarıyla usb arasında bir dönüştürücü var.tabi ben onboard ses kartı kullanıyorum.yani diğer ses kartlarında bu girişler olabilir.bende olmadığı için öyle dedim
 
zaten kasada değil olay anakartta. benim ses kartım da onboard.
Seri giriş her anakartta olur arkaya bak Sarı renkte olan giriştir.

Ben Hem klavye hem gt-8 i bağlıyorum bilgisayara.
ha eğer yoksa bile seri giriş portu takarsın kasana 5$ +10$ kablo
yok ısrarla 35-40$ vercem diyorsan kim karışır :)
 
ya bide arkadaşlar stüdyo öncesi ev çalışması için 2 gitarı aynı anda gt8'e bağlayabilirmiyiz.Nası yapıcaz bu işi 2 gitarın dist.ları karıştırmadan
(çift girişli amfilerdeki gibi)varmı böyle bi imkanımız
 
ne guzel olurdu dimi. hatta 2 ye 2 pedallar paylaşılırdı.Hatta kavga edilirdi önce be basacam ben basacam diye.sahnedeki kargaşayı düşünemiyorum bile. haha.

Piyasada oldukça az çift input. Ama guzel olurdu
 
DreamofStyks demiş ki:
murat_72 demiş ki:
arkdaşlar gt 8 marshall mg 100dfx anfi footswitch takabiliyormuyuz :?:
soruyu anlamadım ama GT8 amfi footswitchi olarakta kullanılıyor onu biliyorum.
dostum şöyle anlatayım ben yeni amfi aldım marshall mg100dfx footswitch var amfinin bunu boss gt 8 bağlayıp gt8 anfiye bağlayıp kullana bilirmiyim ordiver kanalarını acıp kapatmak için :?:
 
amp control girişni kullan gt-8 i footswitch olarak kullan. Ama illa onu footswitch olarak kullanıcam diosan. Amfiden de vazgeçmiosan distortionından. 4 kablo metodu ile kullan amfini.
 
3 kanallı kafa amfin varsa 4 kablo metodunu kullanmanı öneririm. Çünkü amp control le amfiyi kontrol etsen de efektlere ulaşımın rahat olmaz.

Şimdi
1) Gitar - GT-8 Input
2) GT-8 Output - Amfi FX Return
3) Amfi FX Send - GT-8 FX Loop Return
4) GT-8 FX Loop Send - Amfi Input

Bu şekilde bağladıktan sonra bir patch içersinde, GT-8 deki Preampi devreden çıkardığın zaman ve LOOP tuşuna basıp aktive ettiğin zaman Kafa Amfi distortionın GT-8 in Effect Chain i içersine girecektir. (Amfinin lead channelı açık kalması gerekiyor sürekli) Yani Processorun preampi yerine amfinin preampini kullanmaya başlıcaksın. Üstüne normalde yaptığın gibi efektleri ekleyip o şekilde save edip kullanabilirsin. Fakat Clean tonlarını bu yöntemle GT-8 den alabilirsin. Dier bi patch de ise FX loop yerine normal GT-8 preampi kullanıcaksın bölelikle amfiyi sadece Speaker ve Poweramp olarak kullanıcak clean pre ampi de GT-8 den alacak.

Fakat illa cleani de amfiden alacam diosan, bi de footswitchi amp control e girersin ama o zaman patch switchlerini amfi controlu için kullanırsın patch değiştirmek için değil. O zaman gt-8 kullanmanın anlamı kalmaz =)
 
Ya arkadaşlar google da saatlerimi harcadım bir yığın şey okudum ve buldum. Bazılarımız demiştiki treble vs. ayarları 15 i yada bilmem kaçı geçmesin vs...vs..vs... bunlara çok ters düşen şeyler buldum mesela bir tane ton yazdım kendim ve bu tonu bir siteden bulduğum tondaki verilerle tekrar değiştirdim. ve çok hoş lead tonu yakaladım. tizler yani presence falan çok yüksek değerlerde olmasına karşın ton çok iyi oldu amp simul ise sldn idi yani bu processor ün ayarlarını bazen yükseltebilmememiiz zaten saçma olurdu ozaman trebleyi falan 50 ye patch leveli 100 e kadar yaparlardı. bazı drumlarda bazı eq ayar prensipleri çerçevesinde bu ayarları açmak yada kısmak aradığımız tona bizi ulaştırıyor. Yani demek istediğim kendinizi "ben bi ton yazim ama treblem 15 i geçmesin çünkü kural bu" saçmalıklarıyla kandırmayın. herşeyin bir dengesi bir prensibi var sadece gt 8 i öğrenmeye çalışmayın eq ilede ilgilenin mantığını çözün gitarınızın frekans aralığı bellidir bu harmanlama işleri çok önemli.
 
Aynı anda presence (ultra high) min full olduğu hemde eq ayarında high lerin Db değerinin artı 5 olduğu ve trebleminde 60 tan fazla olduğu halde sağlam olan bir tonum var bu bir tesadüf olamaz (high ın frekansı 11.0 yani neredeyse flat).Normalde bu tonun çok tiz rahatsız edici olması gerektiği yanılgısına düşmemek lazım.
 
Geri
Üst