Boss Gt-8

murat_72 demiş ki:
arkadaşlar benim sorum şu! ibanez edr 470 ex boss gt 8 ve mg100dfx anfi kullanıyorum ...yumuşak distorşın tonları nasıl yakalya bilirim ..?mümkünmü bu ekipmanla yakalamam.t.ş.k

Elindeki setup ile hemen hemen dinlediğin bütün tonları alabilmen olası fakat çok ince ayarlar ile..

İlk başta tavsiyem yapmışsındır zatende out seçeneğini live yapman, diğeri ise Global EQ dan ayarları (benimkisi bass +3 mid+4 mid Frekans 500 tiz -1 veya 0 db) benimkine benzer yani en yüksek Mid bi bi düşüğünde bas bi düşüğünde tiz ayarlaman gerek.

Patch levelleri 90dan fazla çıkarmamaya çalış amfide pek farkedemezsin ama garip bi şekilde ses kısık olsa bile seste bir patlama oluyor.

Bunun dışında GT8'de ki amfi modellemelerinin aslında ne olduğunu öğren mesala içinde Messa var Marshall var model model ama isimleri daha farklı yazılmış bunları öğrenmenin en iyi yolu GT8 Master programını indirip midi arayüzün olmasa bile programı çalıştırıp ordan listeden teker teker bakıp okumaktır.

Bunu öğrendikten sonra tonuna uygun amfi modellemesi seçmen gerek mesala cleanlerde Fender Twin R. Süper oluyo aynı şekilde Warm Clean ilede..bunun dışında lead tonu elde etmek istiyorsan ondan önce kullanacağın overdrive'da çok önemlidir.60's Fuzz verdiğinde satrianiye yakın bi karakteristik elde edebiliyorsun bazı sololarındaki..Bazen Clean ton yaparken bile Bosstlamak Bosster ile güzel sonuç verebiliyor aynı şekilde Tube Screamer sese parlaklık ve biraz daha patlama efekti ve kılçık veriyor falan filan...

Bunun dışında kabin simülatörün çok önemli özellikle burda hazır 4x12 gibi değerleri kullanmaktansa kendin Custom1 veya 2 den girip kendin yaparsan çok daha canlı ve sıcak bir ton edle edebiliyorsun mesala Mic uzaklığı center veya 1 olarak ayarlarsın keyfine göre 2x12 veya 4x12 veya 2x19(16'da olabilr hatırlamıyorum şimdi) gibi seçenekleri seçip mikrofonlamanı sonu451 ile biten mikrofon modelini seçip kabin EQ'ını bass +8 tiz +3 gibi ayarlayıp cabineti "Closed" olarka ayarlarsan çok ciddi bir fark hissediceksin tonunda onu oraya kaydet custom 1 e mesala ve daha sonra içindeki 4x12 den custom1'e git gel aradaki farkı anlıcaksın.

Bunun dışında ayrıca EQ kullanmamaya çalış daha çok preamptaki EQ kısmından ayarlamaya çalış + - frekansları.

Duruma göre Tone modifiy kullanabilirsin ama kullanmadan o tonu yakalayabilmen çok daha iyi olur.

Ben Solo kısmındaki Low,middle,high seçeneklerini EQ ayarı zannederdim ki değilmiş :D buradaki seçenekler düşük gain, orta gain, yüksek gain anlamına gelir clean tonlarda veya ritmlerde middle seçilebilir.Tabi bu arada benim çok canlı ve güçlü cleanler sevdiğimi ona göre anlattığımıda unutmayalım.

Bunun dışında mesala bazı durumlarda gain vermekten korkma mesala clean ampli modellemelerinde beliri bir sınıra kadar gain vermek sesini güçlendirecektir.

Compressoru illa ayrıca GT8in ayırıdğı compressor yerine FX bölümündeki compressorlerden birini kullanabilirsin mesala Orange compressor gayet ilginç ve bence başarılı bir compressordur.

Aynı şekilde Reverb'den de korkma reverb'ün süresini kısa tuttuğun sürece reverb'e oldukça yüklenebilirsin.Hatta bazı durumlarda bana yetmez Reverbün volume değerini directl level değerinden fazla tutarım ki çok şahane olur...

Delay için quick presetlerde bir kaç tane ne uzun ne kısa olması lazım onları kullanabilirsin.


Falanda filanda gider bu böle sabaha kadar...
 
Şimdi şöyle;

GT-8'in expression pedalının herhangibir slow-fast özelliği var mı wah için? Şöyle bir sorunum var wah'ta belirli bir değerde çok kapalı ike bir anda açılıyor muş gibi. Yani hassasiyet pek yok gibi.

Mesela pedal 30 derecede ike kapalı olan wah tonu 31 dereceye geldiğinde bir anda açılıyor. Bunu değiştirmenin herhangi bir yolu var mı acaba?
 
Distopier demiş ki:
Şimdi şöyle;

GT-8'in expression pedalının herhangibir slow-fast özelliği var mı wah için? Şöyle bir sorunum var wah'ta belirli bir değerde çok kapalı ike bir anda açılıyor muş gibi. Yani hassasiyet pek yok gibi.

Mesela pedal 30 derecede ike kapalı olan wah tonu 31 dereceye geldiğinde bir anda açılıyor. Bunu değiştirmenin herhangi bir yolu var mı acaba?

Evet slow-fast özelliği var fakat tam olarak nerde hatırlamıyorum system'de olabilir veya master bi kurcala ama kesinlikle var ona eminim fakat tek sorun slow-normal-fast seçeneklerinin sadece volume pedalıyken işlem gördüğü olabilir.Eğer öyle değilse Wah dahil hepsinde uygulanır.

Calibration için ise bi kaç sayfa önce anlatmıştım sanırım oraya bakıp pedalının hassasiyet aralığını tekrar ayarlayabilirsin.
 
kimse_siz demiş ki:
DreamofStyks abi sen gt8 i çözmüşün yaa
hayran kaldım
Teşekkür ederim elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum bende ama bu alet daha çok ezber değilde parametreler,değerler,sese olan etkisi her efektin sesi nasıl etkilediği ile ilgili olan kısmı bilmek gerektiği için genelde insanlar kullanamıyor.
Mesala aslında tonda patlama etkisini daha çok arttırmak için (ki bu analoglara yaklaşmada en önemli ayrıntıdır) ayrılmış olan EQ kısmından bas frekansını arttırırlar genelde ve bu sefer picklerde patlayan bas yerine size techno şarkıdaki sub bas vermiş olur sonra alete bok atarız işte gerçeğe yakın değil falan filan...halbuki cabinet ayarlarından girip sanal speakerın bas karakterini arttırdığımızda işte tamamen istediğimiz tonda güçte ve hassasiyette bir bas almış oluyoruz.

Bunun dışında mesala evde ayarlyoruz tonu ama stüdyoda veya mixerde farklı çıkıyor deniliyo mesala bununda en büyük problemi şudur, kullanıcı sesi açmak için o anda kullandığı tonun patch levelini açıyor 100deyken mesala 150'ye getiriyor tamam evde herşey güzel gayet uygun ama başka bi yere takıyoruz bambaşka...Burda hata Patch Level'e yüklenmekte bunun hata oldunu nasıl anlarsınız şu şekilde..patch levele abanın 200'e getirin sanki kabin patlıyomuş gibi bir ses alıcaksınız ama bunu herhalde sesi çok açtım o yüzdendir falan diceksiniz ama halbu ki alakası yok sesten oluyo olsaydı girdiğiniz sistemin sesini kıstığınızda o kabin patlamış gibi çıkan bozuk sesinde düzelmesi gerekirdi ama patch levelden açıldığında bozulan ses sistemin sesini kısmakla çözülmüyo , ama patch leveli 80e çekip girdiğiniz sistemden sesi bi öncekinden çok daha fazla açtığınızda farkediceksiniz ki o bozulma kaybolmuştur ve olayın aslı ses yüksekliği değil patch level ve output level arasındaki fark...

Amfilerde bu sorun pek farkedilmez amfilerin gürültü aralığı fazl aolduğu için aşırı yüklenmeye ters cevap vermiyor ama mixerde veya PA sistemlerde olay bambaşka..

10larca böyle ayrıntı var alette ama ah ah..
 
Burda süper bi kayıttır benim şu ana kadar GT8 ile yapılmış dinlediğin en iyi kayıt http://www.soundclick.com/bands/songInfo.cfm?bandID=323199&songID=4307722


Buda hani Boss'tan efendim güzel clean overdrive çıkmıomuş ya o düşüncelerinde direten arkadaşlara hafiften kapak olsun Another Brick ...Solosu! Bu kadar tuşeyi gösterebilen saydam bi kayıtı PODcular bir yapsında görelim bakalım hangi POD'dan bu kadar saydam bir ses alabiliyorsunuz.
http://www.soundclick.com/bands/songInfo.cfm?bandID=323199&songID=3642476
 
GT8 i dünyanın en iyi aletiymiş gibi göstererek biraz fanatizm rüzgarlarının esmesine sebep oluyormuşsun gibi bi his uyandı bende :) Line 6 mal mı yani? Niye yapamasın :) Saydam ses dediğin kayıt hangi aşamalardan geçti, ne gibi işlemler uygulandı tahmin edebiliyorsundur umarım. Eğer o ham kayıt ise de ben varımı yoğumu satıp müzik hayatımı sonlandırmaya hazırım yani :)

Ayrıca iki markayı da denediğimden rahatça söyleyebilirim ki POD, GT8 e göre daha başarılı bir amfi simülatörüdür. Daha doğrusu POD, amfi simülasyon görevini Boss'un cihazlarına göre daha başarılı yapıyor.
 
Whiskas demiş ki:
GT8 i dünyanın en iyi aletiymiş gibi göstererek biraz fanatizm rüzgarlarının esmesine sebep oluyormuşsun gibi bi his uyandı bende :) Line 6 mal mı yani? Niye yapamasın :) Saydam ses dediğin kayıt hangi aşamalardan geçti, ne gibi işlemler uygulandı tahmin edebiliyorsundur umarım. Eğer o ham kayıt ise de ben varımı yoğumu satıp müzik hayatımı sonlandırmaya hazırım yani :)

Ayrıca iki markayı da denediğimden rahatça söyleyebilirim ki POD, GT8 e göre daha başarılı bir amfi simülatörüdür. Daha doğrusu POD'un amfi simülasyon görevisi Boss'un cihazlarına göre daha başarılı yapıyor.
Line 6 maldır anlamına gelecek bir cümle kurduğumu zannetmiyorum ama şu bi gerçek ki line6 tuşe hassasiyetinde ve saydamlık konusunda pek iyi değil ikinci olarakta başarılı amfi simülatörü anlayışın eğer pratik ayarlar ise tabi ki line6 ama Boss GT8'i kullanmayı bilmeyipte bence amfi simülatörleri o ondan iyidir bundan iyidir falan deme bence...

İkisini yanyana koyduysan eğer birbirlerinden tamamen bağımsız karakterlerde sesler oldunuda anlaman gerekir bence.Size ayarlaması kolay geldiğinden line6 simülatörleri çok başarılıymış gibi geliyor ve tabi birde her gitardan aynı sesin çıkması ve tuşenin ölmesi..Kötü gitaristler için süper bir olay doğru düzgün tuşem yok ise line6 cennet gibi ama tabi doğru düzgün basamıyor, tuşem daha oluşmamış isem, parametrelerden anlamıyor dandik gitar kullanıyorsam Boss GT8'e bok atmak için 10larca sebebi olan birçok insan tanıyorum...

Birde varımı yoğumu satma meselesinde İzmir'den olan arkadaşlar bilir Gitarci Müik ve Savaş Oğuz'u ilk Boss GT8 kullandığında dükkanında öğrencilerinden biri vasıtasıyla aynen senin o düşündüğün düşünceyi düşünmüştü birazda esprili bi tavırla hatta " yıllarca deli para yatırdım rack sisteme ona buna bi Boss GT8 alsam onlada buna benzer sound alıcakmışım meğerse vay be" dediğini bilirim ki Savaş ses ve gitar konusunda pek normal değil hatta ekşsözlüktede Savaş Oğuz olarak geçmiş olan birisidir...

Kısacası ben kullanmasını bilene diyorum ve o kaç işlemden geçmiş diye düşndüğün demoyu öyle kabul ediyorum(öyle olmasa bile) ama yinede line6 ile 100 işlemden geçsede o sesin alınamıcağını idda ediyorum.Aksini idda edicek olanda idda etmeden önce kaydetsin buraya koysun dinleyelim sonra desin bak Line6'dan da çıkıyor desin..
 
Hayır POD dan sanki bir hiçmiş gibi bahsetmişsin de ondan öyle dedim. Yoksa kullanmayı beceremediğim bir alet olmadı bugüne kadar ve GT8i kullanmak için bildiğim kadarıyla özel bir güç falan da gerekmiyor. Parametreleri fazla olabilir, İngilizce de olabilir fakat zaten her gitaristin bilmesi gereken terimler olduğu için kullanamamak için sadece "anlamamak" gerekiyor. Ki yanlış hatırlamıyorsam GNX kullanıyordun önceden ve yakınmaların vardı GT8 i ilk aldığında "İngilizce bilmeyen almasın" gibisinden. Saldırı olarak alma fakat kullandığın tonu da biliyorum. Bol reverb ve delay içeren bi ton kullanıp da ondan sonra "saydamlık, tuşe" gibi terimlerden bahsetmen de biraz komik olmuş.

Neyse amacım GT8 e ya da sana bok atmak değil. Sadece en iyisinin sadece kendi kullandığımız aletler olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
 
DreamofStyks demiş ki:
İkisini yanyana koyduysan eğer birbirlerinden tamamen bağımsız karakterlerde sesler oldunuda anlaman gerekir bence.Size ayarlaması kolay geldiğinden line6 simülatörleri çok başarılıymış gibi geliyor ve tabi birde her gitardan aynı sesin çıkması ve tuşenin ölmesi..Kötü gitaristler için süper bir olay doğru düzgün tuşem yok ise line6 cennet gibi ama tabi doğru düzgün basamıyor, tuşem daha oluşmamış isem, parametrelerden anlamıyor dandik gitar kullanıyorsam Boss GT8'e bok atmak için 10larca sebebi olan birçok insan tanıyorum...
Şu cümle burayı inceleyen ve bu aletleri kullanmamış insanlar için çok ama çok fazla yanıltıcı ve yanlış olmuş. Ben line6 nın sadece spider II head'ini (karakteri aynı markanın diğer amfi simülatörlerine çok yakındır) ve uzun süre boss gt-6 kullandım. Merak ettiğim şey ise şu yukarıdaki yorumu yazmadan önce line6'da ne kadar preset kullandın ve başında kaç saat geçirdin?
teşekkürler
 
Whiskas demiş ki:
Hayır POD dan sanki bir hiçmiş gibi bahsetmişsin de ondan öyle dedim. Yoksa kullanmayı beceremediğim bir alet olmadı bugüne kadar ve GT8i kullanmak için bildiğim kadarıyla özel bir güç falan da gerekmiyor. Parametreleri fazla olabilir, İngilizce de olabilir fakat zaten her gitaristin bilmesi gereken terimler olduğu için kullanamamak için sadece "anlamamak" gerekiyor. Ki yanlış hatırlamıyorsam GNX kullanıyordun önceden ve yakınmaların vardı GT8 i ilk aldığında "İngilizce bilmeyen almasın" gibisinden. Saldırı olarak alma fakat kullandığın tonu da biliyorum. Bol reverb ve delay içeren bi ton kullanıp da ondan sonra "saydamlık, tuşe" gibi terimlerden bahsetmen de biraz komik olmuş.

Neyse amacım GT8 e ya da sana bok atmak değil. Sadece en iyisinin sadece kendi kullandığımız aletler olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Reverb ekleyince tuşe kayıp mı oluyor...banada bu komik geldi nedense...

Bu arada maşallah bu forumda kullandığım tonları hemde program aldığım bar dahil herkes benden daha iyi biliyor...delay ve reverb sevdiğim doğrudur fakat bunların tuşeyi öldürdüğü doğru değildir iyi ayarlayamazsın çok fazla karışık bi ses alırsın o kadar gecikme zamanları uzunlukları biçimleri gayet iyi ayarlandığında tuşeden herhangi birşey götürmüyor emin olabilirsin.
Neyse herkes tonlarımı benden daha iyi bildiğine göre gerek alım-satım forumu olsun gerek burası olsun benim bu konuyu uzatmama gerek yok sanırm =) Ben düşüncelerimde hala aynı istikrardayım o yüzden ne ben senin ne sen benim fikirlerimi değiştiremiceğim için boşuna yine bir POD VS Boss konusu çıkar ortaya ki hiç gerek yok..Herkes nasıl neyle mutluysa öyle kalsın.
 
zephyrune demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
İkisini yanyana koyduysan eğer birbirlerinden tamamen bağımsız karakterlerde sesler oldunuda anlaman gerekir bence.Size ayarlaması kolay geldiğinden line6 simülatörleri çok başarılıymış gibi geliyor ve tabi birde her gitardan aynı sesin çıkması ve tuşenin ölmesi..Kötü gitaristler için süper bir olay doğru düzgün tuşem yok ise line6 cennet gibi ama tabi doğru düzgün basamıyor, tuşem daha oluşmamış isem, parametrelerden anlamıyor dandik gitar kullanıyorsam Boss GT8'e bok atmak için 10larca sebebi olan birçok insan tanıyorum...
Şu cümle burayı inceleyen ve bu aletleri kullanmamış insanlar için çok ama çok fazla yanıltıcı ve yanlış olmuş. Ben line6 nın sadece spider II head'ini (karakteri aynı markanın diğer amfi simülatörlerine çok yakındır) ve uzun süre boss gt-6 kullandım. Merak ettiğim şey ise şu yukarıdaki yorumu yazmadan önce line6'da ne kadar preset kullandın ve başında kaç saat geçirdin?
teşekkürler

Spider II ile yaklaşık olarak 1 senemi geçirdim! Parasınıda veren karşıyakada stüdyo Frekans'ta aynen head şeklinde ve 4x12 cabinetli spider II ile zaman geçirebilir!
Bilmediğim veya hiç görmediğim duymadığım birşey üzerinde atıp tutmam...
 
zephyrune demiş ki:
Peki line6 nın tuşeyi öldürmesi ne demek oluyor biraz daha detaylı açıklayabilir misin?
Ben açıklarım açıklamasınada senin ne demek istediğimi çok iyi bildiğini, sırf kuracağım cümleler arasından kendine bi kulp bulmak için bunu sorduğunu çok iyi bildiğim için "açıklayamam" ki Whiskas'a yazdığım cevaptada gayet açık bi şekilde belirtmişim zaten sırf sormak için sorduğun sorunun cevabını, biraz dikkatli okursan bulabilirsin.
 
Ne demek istediğini bilsem neden sorayım ki? Birşeyleri yanlış ifade ettiğini ve gerçekte neyi ifade etmek istediğini anlamaya çalışıyorum ki ortada insanların birşeyleri yanlış anlamasını sağlayacak bilgiler dolaşmasın...
 
DreamofStyks demiş ki:
Birde varımı yoğumu satma meselesinde İzmir'den olan arkadaşlar bilir Gitarci Müik ve Savaş Oğuz'u ilk Boss GT8 kullandığında dükkanında öğrencilerinden biri vasıtasıyla aynen senin o düşündüğün düşünceyi düşünmüştü birazda esprili bi tavırla hatta " yıllarca deli para yatırdım rack sisteme ona buna bi Boss GT8 alsam onlada buna benzer sound alıcakmışım meğerse vay be" dediğini bilirim ki Savaş ses ve gitar konusunda pek normal değil hatta ekşsözlüktede Savaş Oğuz olarak geçmiş olan birisidir...

GT-8'i aldığımda belki de ilk Savaş abiye söyledim :) Bu pedal hakkında böyle düşündüğünü bilmiyordum fakat, sound konusundaki titizliği ve bu konuda düşünmeden yatırdığı paraları göz önüne alıp bu sözüne bakarsak, bu alet olmuştur :)
 
Geri
Üst