Boss Gt-8

Merhaba,

Boss gt-8 prosesörüme internetten indirmiş olduğum pathcleri midi kablosu kullanarak gönderemiyorum. gt-8 editör programını kullanıyorum fakat bilgisayarım prosesörü görmüyor.

gt-8 editör programında Input devices ve Output devices seçeneklerinden outputta yalnızca Microsoft GS wavetable synth i seçebiliyorum ancak inputta hiçbir şey gözükmüyor. Midi kablosunun USB girişini laptopa taktığımda algılanamıyor uyarısı veriyor. Manuel olarak tanıtmaya çalıştığımda da olmuyor.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
 
Kerem kabloda sorun yok. Eski bilgisayarımda çalışıyordu fakat bu bilgisayarım usb girişinde aygıt tanımlanamıyor diyor.
 
valla dostum bende 2 dakka önce çalışan kablo birden çalışmamaya başlamıştı, o yüzden söyledim. Eğer kablodan değilse bilgisayar portlarını sıfırlamanı öneririm. Onuda şöyle yapabilirsin ; Bilgisayarım (sağ tık) --> yönet --> aygıt yöneticisi --> evrensel seri veri yolu denetleyicileri --> ve son olarak oradaki bütün usb leri kaldır. Bu uygulama usb girişlerine format atmışsın gibi oluyordu sanırım yani, usb ' ye bağlayıp çalıştırdığın herşeyi yeniden yüklemen gerekecek , yazıcılar , kameralar , ses kartları vs..vs.. bunların hepsini baştan yüklemen gerekir. :)
 
Merhaba,

Boss gt-8 prosesörüme internetten indirmiş olduğum pathcleri midi kablosu kullanarak gönderemiyorum. gt-8 editör programını kullanıyorum fakat bilgisayarım prosesörü görmüyor.

gt-8 editör programında Input devices ve Output devices seçeneklerinden outputta yalnızca Microsoft GS wavetable synth i seçebiliyorum ancak inputta hiçbir şey gözükmüyor. Midi kablosunun USB girişini laptopa taktığımda algılanamıyor uyarısı veriyor. Manuel olarak tanıtmaya çalıştığımda da olmuyor.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
ın ve yada out put girişi bozulmuş olabilir roland um one dan takıyosan bilgisayara
 
boss gt-8 prosesörü dün aldım fakat daha önce böyle bir alet kullanmadığım için doğru bağlantıyı nasıl yapacağımı netleştiremedim. (Amfim: Marshall Vs65r Combo Amp)ilk olarak:
1- Bağlantı nasıl olmalıdır? Ben ilk önce gitarı boss gt-8 input'a giriyorum. sonra gt-8 output L (Mono) kısmındanda bir kablo ile amfinin input kısmına giriyorum yani en basitinden gitar->boss gt-8 input ordanda boss gt-8 output->amfi input yapıyorum. Bu doğrumudur. (Amfinin drive kanalını hiç kullanmıyorum, clean kanalı seçip distortion vs.. efektleri boss'tan veriyorum) Yoksa send return vs.. gibi yerlerdenmi girmeliyim??

2- Anladığım kadarıyla Prosesördeki Output select bölümünden Combo Amp'ı seçmem gerekiyor. (amfim combo olduğundan). Daha sonra eğer kayıt yapıcağım zaman gt-8 den direk mixere yada ses kartına bağladığımda ise output select bölümünü = line/phones yapmam gerekiyor. Böylece amfiden aldığım tonu kayıttada alabilicem sanırım. Bu bilgiler doğrumudur?? (yani çalarken combo amp, kayıt yapıcağım zamanda line mı seçmem gerekiyor output select'te?)
 
İkisi de doğru, ayrıca FX Return üzerinden de bir denemeni tavsiye ederim, bazı amfilerde/prosesörlerde/tonlarda inputa kıyasla daha iyi sonuç veriyor. Nasıl olsa bozmazsın, korkmadan dene :)

Ayrıca amfiye inputtan da, returnden de girerken bir yandan Output Select ile oyna, bazen daha başarılı sonuçlar alabiliyorsun bile bile yanlış eşleme yaptığın halde.

Bu arada teoride o ayar sayesinde kombodan mixere geçtiğinde tonda değişme olmaması lazım da, gayet olacak şimdiden söyleyeyim :) Kayıt için komple ayrı bir ton seti daha yazmanı tavsiye ederim.
 
evet hocam bende doğru anlamışım demekki ama evet şimdi combo amfi yi seçip amfiden dinleyerek ton yazıyorum mantıklısı dediğiniz gibi kayıt yapıcağım zaman output select i line seçip direk mixere girsem aynı tonu kaydetmesi gerekiyo ama amfide dinlerken çıkış seçeneklerini değiştirdiğimde ton baya bi farklılaşıo kayıt esnasındada amfiden dinlediğim tonun aynısını kaydedeceğini pek sanmıyorum bende :) neyse en azından mantığı doğru anladıysam ne ala en iyisi birde amfinin return kısmından girip bakayım tonlara
 
GT8 bakımı yapan bir yer var mı İstanbulda? Sorun; master düğmesinin devamlı yanıyor olması ve basmama rağmen her hangi bir tepki vermemesi. birde arada delay kendi kendine değerlerini değiştiriyor; işte efect seviyesi artıyor vs.

BU konuda yardımcı olabilecek bir yer var mı ?

Teşekkürler.
 
beyler ben bu prosesöre nerden bulaştım bilmiyrum ama gerçekten sıkıntı çekiyorum ton konusunda yazmaya kalksan çok ayrıntısı var yazamıyosun kemik tonlar berbat pc den ton atılmıyo satsan satılmıyo atsan atılmıyo bi akıl verin gözünüzü seviyim
 
Prosesörlerin genel mevzusu bu zaten.
8-10 tane amfi simülasyonu koyuyor adamlar en basitinden, nasıl karmaşık olmasın ki?
Ton yazmakta sıkıntı çekiyorsanız internette bir sürü patch yayını yapan siteler var. Oradan indirir atarsınız. Onun dışında GT-8 kullanmadım ama "lanet olsun, berbat" denilecek bir prosesör de değil yani.
Kullanmayı bilmiyorsunuz diyelim, cihaza lanet okumaya gerek yok.
Sorularınız için özelden mesaj atabilirseniz yardım ederim. Yeter ki sakin olun. :)
 
Kullanım kılavuzunu okumalısın, baştan sona.

İlk çıktığı zaman Zuhal Müzik'e gelen ilk GT8'i ben almıştım. Alet gelmeden bir hafta önce kullanma kılavuzunu indirip okudum. Yabancı forumlarda araştırıyordum ve oradaki en bilgili insanlar bile bu aletin kullanma kılavuzuna "kutsal kitap" diyorlardı.

Lakin bu aleti o zaman avucumun içi gibi bilirdim, ama okumadan zor.
 
hoca dün bara gittik adamlar dinlicek beğenirlerse çıkıcaz gibi bi durum işte . Solo gitaristte tech21 stackamp triac var boss ge-7 var dd-6 var cs-3 var gitarıda epi les paul aldığı ton bildiğin on numara . Bende el yapımı washburn var milyarlık gitar mk boss gt-8 var aldığm ton kutudan çıkıyo sanki.Adamlar beğendi neyse bi şekilde hallettik haftaya pazar program var ton yok elde avuçta.Bende netten bi arkadaşla tanıştım boss gt-8 vericem o bana triac + mxr ten band EQ vericek kafa kafaya ne diyosunuz
 
Öncelikle prosesörden mixer'e girecekse alet bütün tonlamalarınızı bulabildiğiniz en iyi kulaklık veya referans monitöründe yapın. Amfi veya müzikseti hatta atıyorum laptop speakerı ile yaparsanız bar'a gittiğinizde tatsız sürpriz olur.

GT8'in tasarımı bence gayet mantıklı, bildiğiniz analog zincirin emülasyon şeklindeki hali yani zincir aynı zincir. Amfini seç, kabini seç istersen pedal koy bitti gitti...

Bir arkadaşımda var bundan, iğrenç falan diyordu hayatımda ilk defa başına geçmiştim aletin 10 dakikada al sana petrucci tonu, al sana vai tonu...arkadaş direk satmaktan vazgeçti çünkü tek yaptığı hazır sesleri gezmekmiş.

Aleti bilen veya prosesörlerle tecrübesi olan birini bulun çözmek için harcayacağınız süre 20 dakikadır. Gene beğenmezseniz takasa girmeden mutlaka deneyin düşünüğünüz aletleri sonuçta hiç hayal etmediğiniz gibi olabilir tonlar.
 
gitar tonunun nasıl elde edileceğini biliyorsanız 1 günde çözersiniz az biraz, bilmiyorsanız -ki bilmediğinizi varsayıyorum gt-8 gayet gerçekçi ton oluşturma konusunda- sansamp ile de yol alamazsınız. sansamp analog da olsa simulator, üstüne eq koyacaksınız drive dışında bir efektiniz olmayacak, halbuki gt-8 le çok efekt imkanınız var, her amfiye her sisteme girebilirsiniz. alete lanet okumadan önce, kurcalayın öğrenin. o aletle albüm kaydeden adamlar var, insaflı olun.
 
Geri
Üst