Internet Sitesi Kuracaklara Tavsiyeler

Sevgili eXpert; görüntülü PHP dersleri başlığıyla verdiğin dersler PHP Nuke, PhpMyAdmin vs. dersleri galiba... Galiba diyorum zira, indirdiğim rar dosyanın içinden bir executable çıktı. Çalıştırmadım ben de...
Kusura bakma oktaypocan.O derslerin yenileri ekleneceği için direkt olarak PHP dersleri olarak girdim.Yenileri eklendikçe mesajı editler veya yeni mesaj olarak yazarım ama derslerin bu kadardan ibaret olmadığını bilmeni isterim ;)

Sevgiler...
 
Futurist: Slackware, ilk kurduğum GNU/Linux dağıtımıydı. 1998 yılında Ankara'da öğrenciyken... Boot disk ve root disk floppy disk imajları gelirdi CD'de. Onları yazar boot ederdik sistemi... Paket yönetimi felan yoktu. Source'dan compile eder kurardık herşeyi. Slackware'i kurmak çok zor olmuştu benim için zira UNIX ortamı ile ilk "gerçek" karşılaşmam olmuştu. X serveri kurmak ise apayrı bir dert olmuştu; bayağı bi zorlamış, çok şey öğretmişti. Slackware ile ne kadar flört ettik hatırlamıyorum ama sonunda Debian'la evlendik :)
 
Slackware benim de ilk tanıştığım dağıtımdır aslında ;) İşkencedir ama öğretir. Paket yönetimi olmadığından ne yaparsan kendine yaparsın mantığındadır onun dışında sen istemeden hiç bir şey kurmaz kıyak yapmaz. Debian zaten kendi başına götürüyor davasını gibi geliyor. Yani sürekli Debian kullananlar artık Debiancı olup çıkıyor başka dağıtıma yönelmek istemiyor daha katı bir Debiancı grup var benim gördüğüm kadarıyla. Zaten dikkat edersen Debian haber grupları siteleri yardımcı kaynakları çok daha fazladır. Red Hat ve saz arkadaşlarını pek sevmez Debiancılar :) Şimdi de hardcore bir Ubuntucular dalgası geliyor gibi hissediyorum ;) Gentoo'dan uzak duruyorum sadece gereksiz bir psikopatlık var Gentoo'da.
 
Gentoo da kendine metadistribution diyor zaten. Aslında sistem ne kadar otomatize olursa o kadar ayarlanabilirlikten uzak olur diye bir düşünce var. Mandrake, Redhat felan "kapalı kapılan ardında" bir takım konfigürasyonlar yapıyorlar, Mandrake'de network security diye bir ayar vardı. Bir slider koymuşlar, maximum, nominal, minimum diye gidiyordu; mouse'la sistem güvenlik seviyesini(!) seçiyordun... çok şaşırmıştım. Bir seviye seçince kırk saat bekletip bissürü konfigürasyon dosyasını değiştiriyordu, ama hangilerini nasıl değiştirdiğini söylemeden... Herneyse, bazı kişiler böyle bir sürü şeyden nefret edip "ben kendim ayarlarım" düşüncesine girdiler. Tabii bu ayarlamanın dozu kaçıyor bazen... On saatte bi sistem ayağa kalkmıyor.

Ubuntu'da Debian GNU/Linux temelli, notebook'a kurdum, mouse'u görmedi, Debian'a göre biraz değiştirmişler, deli etti beni.

Herneyse... web istesi kuracak arkadaşlara tavsiyeler başlığı GNU/Linux sohbetine döndü, atacaklar beni siteden...

Bu arada eXpert'e de sorayım tekrar, o dersler PHP dersleri değil, tamam kabul, ama niye exe? Aklı başında kimse çalıştırmaz bilmediği executable dosyayı.
 
anarchist_hippy,bence sınırsız al çünkü güvenlik eklentileri,şu yama,bu eklenti,şu modül derken bir bakıyorsun ki aşmışsın olayı :) Kullanışlılık açısından phpbb iyidir.Tavsiyem ise güvenlik eklentilerini yüklemeden,bu mesaj panosundan(forumlar) kimseye bahsetme!

:arrow: İyi çalışmalar ;)
 
Sınırsız al demesi kolay da :) Parası var bir de onun... Yaklaşık 50 MB'lık bir alana kurmayı düşünüyoruz. Sanırım bir 6 aylık dönemde idare eder bizi?

Çok birşey istemiyoruz forumda. Turkrock'ın aynısını buldum :) PhpBB o da... Bunu kurabilirim. Yalnız bu güvenlik eklentilerini nereden bulabilirim?
 
Teşekkürler... Şu hostu bir halledeyim de bu hafta... Forumu da kurayım hemen ;)

Eski forum için 2 gün sabahladım hiç uyumadan. Başka bir siteden alınmıştı. Yine phpBB, ama veritabanı başka sitedeydi. Bedava... Kapandı kendiliğinden. Şimdi veri tabanına ulaşamıyor kendileri :(

Neyse... Bu daha kolay olacak sanırım ;)
 
Geri
Üst