Analog Set-up Mi Yoksa Prosesör Mü?

Bu değişkenlik gösterir. Normalde hiç bir processorun, analog setupın yerini tutamayacağı görüşü hakimdir. Fakat hangi türde müzik yapıyorsunuz ya da hangi koşullar aldında gitar çalıyorsunuz, bu önemlidir.

Eğer sürekli bar programı yapıyorsanız, "aman, herkes içiyor nasıl olsa, ton için ölüp ölüp, dirilmeye gerek yok" diyorsanız ve de amfidir, pedaldır, taşımaktan yoruluyorsanız processor iyi bir seçimdir.

Ev kullanıcısıysanız, kulaklıkla çalmanız gerekiyorsa, yine processor iyi bir seçim olabilir. Aynı zamanda, kolay yoldan kayıt da yapmak istiyorsanız, yine aynı şekilde processor işinizi görecektir.

Daha ucuza, bütün efektleri vs. halledeyim diyorsanız yine processor alabilirsiniz.

Blues ağırlıklı değil de daha böyle metal, rock ağırlıklı müzik yaptığınızı var sayıyorum avatarınızdan ve rumuzunuzdan. Bu yüzden iyi bir processorun işinizi görebileceğini söyleyebilirim.

Eğer, çalım tarzınızla, beklentilerinizle ilgili daha çok bilgi verirseniz, daha çok yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. Tabii forumda epey bilgi de mevcut. Okumayı ihmal etmeyin.

İyi forumlar.
 
Blues için hiç bir processorü önermiyorum o zaman. :) En azından ben kendim için konuşacak olursam, ki bir blues severim, yalnızca gitar ve amfi ile alınan tonun yerini hiç bir şey tutamaz. "En iyi pedal, kablodur." der, geçerim. Hoş, şu anki amfimde 'apartman koşulları altında' drive ton alamadığım için, overdrive pedalı ile desteklemekteyim.

Eğer illa ki pedal setup/processor tarzı bir şey kullanacaksanız, analog pedalları öneririm. Çünkü: Piyasada hangi processoru alırsanız alın, tuşenizi tam olarak yansıtmayacaktır. Blues da biliyorsunuz ki, tuşenin konuştuğu bir dil...
Bundan dolayı, eğer imkanınız el veriyorsa analog pedallar daha iyi olacaktır.

Ama ilk başta kurduğum cümleyi de ihmal etmeyin derim: "En iyi pedal, kablodur." ;)
 
Geri
Üst