Ahmet Ümit

Agatha Christie'nin yaklaşık olarak 15 kitabını okudum ve Ahmet Ümit'in tüm kitaplarını Ninatta'nın Bileziği ile sonlandırdım.A.C.'nin kitaplarında tamamiyle mantık ön plandayken Ahmet Ümit maceraya duygu katmakta.Mesela Beyoğlu Rapsodisi hayatımda okuduğum en iyi 10 kitaptan biri ve polisiye olduğunu hissettirmeden Beyoğlu'nun büyüsünde 350 sayfa okutturuyor size,sonundaysa yaşadığınız şok tarif edilemez..Aşk Köpekliktir kitabındaki hikayeler çok çarpıcı...Ahmet Ümit çok başarılı bir yazar kanaatimce.
 
Beyoğlu Rapsodisi benim polisiye düşkünü olmamın tek nedenidir ve kitabı bitirdiğimde işte benim tarzım budur dedim...Ninattanın Bileziği çok güzel olmuş.Ayrıca Ahmet Ümit in bir romanı film olacaktı.HAberi olan varmı?
 
ahmet ümit'in yazıp ismail gülgeç'in çizdiği başkomiser nevzat-çiçekçinin ölümü- ile başladım ahmet ümit'e daha sonra ninatta'nın bileziği'ni okudum gerçekten etkileyici bir anlatımı var yazarın.
bu arada ahmet ümit www.solgazete.net sitesinde yazıyor arasıra.
 
Sis ve Gece romanının beyazperde uyarlaması 23 şubatta geliyor.Uzun bir bekleyişten sonra Turgut Yasalar yönetmenliğinde izleyebileceğiz.Gerçekten sevindirici bir haber bu zira Ahmet Ümit'in en sağlam kitaplarından biriydi Sis ve Gece.Filmde dikkatimi çeken en büyük noktalardan biri İlyas Salman.Uzun bir aradan sonra kendini beyazperdede göreceğiz.Cuma karakterini bakalım nasıl canlandırmış doğrusu merak ediyorum..
Umarım Beyoğlu Rapsodisi kitabınıda yakın zamanda beyazperdede görebiliriz.Hatta Halit Ergençle Nejat İşler oynasın başrollerde.Ben o kitabı okurken kafamda hep öyle canlandırmıştım.Doğrusu ''cuk'' diye oturuyorlardı karakterlere..
 
bazı edebiyat çevreleri tarafından amansızca eleştirilmesine rağmen benim kendi dünyamda tartıp layık olduğu yere oturttuğum bir edebiyatçı..

beyoğlu rapsodisi en iyi eserlerinden biri..

özellikle son bölümüyle hepimizi adeta dumur etmişti..

romanın son bölümü vurucu olmalı hele de bu roman polisiyeyse.. Ahmet Ümit, bunu fazlasıyla başarmış bir adamdır..

röportajlarında da dikkat ettim, edebiyata yazın dünyasına hayata karşı derin ve gizemli bir bakışı var...

yeni kuşaktan çıkıp başarılı olan ender yazarlardan biri...

Sis ve Gece sağlam bir kadroyla sinemaya uyarlanmış, merakla beklemekteyiz..
 
Bugüne kadar hemen hemen tüm kitaplarını okudum kendisinin. Bab-ı Esrar çıktıktan hemen sonra arkadaşlarım hediye etmişti bana. Bende o dönem Orhan Pamuk okuyordum, hadi bu da çıksın aradan diye okumuştum. Fakat o kadar Orhan Pamuğun üstüne açıkçası adamın yazını yavan gelmişti bana. Yeni çıkan "İstanbul Hatırası" adlı kitabını okudum geçenlerde. Edebi yönünü geliştirmiş Ahmet amca. Gayet sürükleyci bir roman olmuş, elden düşmüyor, İstanbul tarihi hakkında bilgilerde ediniyor insan. Tavsiye ederim arkadaşlar bu kitabı...
 
Geri
Üst