Yeni Amfi Tavsiyesi Acil

Arkadaşlar ben pod x3 live prosesörümü ve mg30 amfimi sattım.
Kullandığım gitar Esp Ltd mh 401 QM NT , sert karakterli bi gitar.
Şimdi yeni amfi alacağım ve analog setup kuracağım.
ml-2,mt-2 vs pedallar alacağım.
Analoga uygun 500 TL 'ye kadar amfi önerileriniz nedir? 2.el alacağım.
Çalacağım tarzlar ağırlıklı olarak groove metal - metalcore, deathcore.
 
Amfinin boyutu ne olmalı, taşınabilir bir şeyler mi istiyorsunuz?
Combo mu olmalı, kafa + kabin mi?
Transistörlü mü istiyorsunuz, lambalı mı?
Ses sınırınız var mı, yok mu?

Jet City, Kustom, vs. markalara bakabilirsiniz bu arada.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yani şöyle,combo istiyorum zaten bütçem 500 TL'ye kadar dediğim gibi . Ses sınırım var ama yine ufak yerlerde çalmak için uygun olursa iyi olur.
Taşınabilir istiyorum.
Marshall avt20,avt50 nasıldır sizde?
 
Yani şöyle,combo istiyorum zaten bütçem 500 TL'ye kadar dediğim gibi . Ses sınırım var ama yine ufak yerlerde çalmak için uygun olursa iyi olur.
Taşınabilir istiyorum.
Marshall avt20,avt50 nasıldır sizde?

Açıkcası, AVT serisini kullanma fırsatım olmadı. Valvestate 230 amfim vardı zamanında, metale de nasıl gider bilemiyorum ama sanmıyorum kötü sonuç versin. İyi bir amfiydi. Satmamın sebebi, yaklaşık 20 kg olmasıydı. :)

Ses sınırınız varsa lambalı amfiler dışında alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Daha sağlıklı olabilir. Ya da ufak lambalı amfilere yönelin. (5 watt ve daha aşağısı)
Şu avatarımda görmüş olduğun, ufacık Champ 600 amfinin ben, daha low girişinde sesini tam açamıyorum. High girişini söylemiyorum bile... :)

Neyse, bunlar işin hikaye kısmı. Özet geçeyim ben.
Ben bu arada size direk marka ve model vermeyeceğim ama bir kaç fikir vermek isterim:
- Lambalı yerine transistörlü bir amfiyi tercih edebilirsiniz. Lambalı tercih edecekseniz 5 watt aşağısında bir şeyler düşünün.
- Metal müzik yapacağınız için hoparlörünün en az 10' olmasına dikkat edin. Hatta 12' olursa daha büyük avantajı olur. Çünkü yüksek gain seviyelerinde daha ufak hoparlörlerde boğulma olabilir.
- Line6, Rolan Micro Cube gibi amfilerden uzak durun, çünkü analog setup kullanmak istiyorsunuz. Özellikle Line6'in amfileri pedallarla pek uyum sağlayamıyor. Üzerinde processor olan amfileri es geçin yani direk.

Metal maalesef yabancı olduğum bir konu, ondan dolayı direk marka/model veremiyorum. Ama AVT serisini eleyebilirsiniz diyebilirim (Özellikle hoparlör çapından dolayı AVT 20). Yarı Lambalı bir amfi alıp, lambasını kullanmamaktansa, transistörlü bir amfi daha çok işinizi görebilir. Valvestate serilerine bakabilirsiniz.
Kustom, Randall gibi markaları es geçmeyin derim.

İyi forumlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Anladım hocam araştırıyorum ben o zaman,champion 600'ün iyi olduğunu duymuştum.
Peki bu amfiyle isteklerimi karşılayabilir miyim,sadece fender'e blues'a giden bir amfimidir bu?
 
"- Metal müzik yapacağınız için hoparlörünün en az 10' olmasına dikkat edin. Hatta 12' olursa daha büyük avantajı olur. Çünkü yüksek gain seviyelerinde daha ufak hoparlörlerde boğulma olabilir."

Yazdığım bu maddeyi de tekrar ederek, 6' hoparlöre sahip olan Champ 600'ün size pek uygun olmadığını düşünmekteyim.
Tabii şöyle bir kaç örnek de mevcut:
http://www.youtube.com/watch?v=A0ImMhVIvVc
http://www.youtube.com/watch?v=Yk_7nIemr-g
Bar programlarında ne yapar bilemem, 12' ten aşağısı bar programında metal için zorluk çıkartır mı, çıkartmaz mı araştırmak lazım. Ev için ama örnekler mevcut, demek ki olabiliyormuş. Düşünürseniz ben amfimi satıyorum zaten. ;) 400 TL... 100 TL'niz de cebinizde kalır. :)

Bu arada Champ 600'ü harici kabinlere de bağlayanlar var. Yani 6' e mahkum değilsiniz fakat nasıl yapılıyor ben de tam bilmiyorum. Düşünürseniz özel mesaj atın. En geç 1 hafta daha durur ilan, sonrasında zaten ya satılır ya da takaslanır. Bir kaç teklif vs. var çünkü. Pek de ikinci ele düşen bir amfi değil. Düşündüğünüz amfiler arasında varsa Champ 600, hazır satılık temiz amfim var yani. ;)
 
Blackstar uygun gibi geliyor ama 2.elini de uygun bi fiyata bulmam lazım..
Dediğim gibi analoga ve sert müziğe uygun mudur misal ht-5 combo modeli?
 
ht-5 combonun hoparlörünün çapı 12". tatmin edebilir. ama emulated line out'tan kayıt alırım diyorsan onu unut bence, bende ht-dual var, emulated line outları cidden çok karaktersiiiiizz, iğreeennç, kötüüüü :)

ancak ben pedalı preamp sim'e, ordan çıkış trafosu simülasyonuna, ordan da kabin simülasyonuna verip amfi havası almaya çalışıyorum, hoş da oldu. kayıt aldım, ilk defa beğendim :)

şimdi diyeceksin, neden anlatıp duruyorsun bu pedalı, çünkü ht-5'in preamp katı ht-dual'a dayanıyor. bildiğim kadarıyla tasarımlar aynı.

tavsiye edebilirim, ancak bence 1 ay bekle derim. çok canavar bir ampli geliyor. hughes&kettner tubemeister 18. blackstar gibi solid state drive'ı dayamamışlar lambanın arkasına saklayarak. 2xpre, 2xel84 power lambası var. ayrıca bunun içinde dahili power soak ve redbox var. yani amfiyi sessize alıp direk bilgisayara girebilirsin öyle bir niyetin varsa. benim hoşuma gitti alet. ancak fiyatını bilmiyorum yeni bir ürün olduğu için. bugün kıvılcım'ı aradım, 1 aya gelecekmiş.
 
Hocam şimdi o dediğiniz bana ters biraz,hem fiyat açısından uygun olmazsa 1 ay boşuna beklemeyeyim.

Randall rx120d nasıldır deneyen bilen ?
isteklerimi karşılayabilir mi eksisi artısı nedir
 
AVT serisinin onunde bir booster olmadan pek is gorecegini sanmiyorum, cok eskiden bir AVT100X'im vardi, tubescreamer boost (ne kadar lambasiz olsa da ise yariyor bir nebze) olmadan adamakilli metal gaini alinmiyordu. Hele ki sen Deathcore falan calacagim diyorsun, Randall'lara falan bir bakmani oneririm sahsen. Marshall cok british ve ince kacabilir -core muzik icin.

Blackstar HT-5 icin yeteri kadar denilmis zaten, lamba arkasina solid state drive cakiyor adamlar, o da pek booster olmadan Deathcore icin hacimli ton vermez.

Ses karti edinip Amplitube, Guitar Rig, LePou, TSE X50 falan gibi simulasyonlari denemeni de oneririm, sahsen transistorlu bir combo ampliden cok cok daha ust seviyede tonlar alabilirsin.
 
Konu açılalı epey olmuş. Belki de şuan yeni bi amfi aldınız, bilemem. Ancak, almadıysanız 'tonguch' (inş yanlış yazmamışımdır:)) nickli Selahattin Bey ile konuşmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kendisi amfi ve amfi kitleri ile uzun suredir aşina.. Elinizdeki bütçeye uygun, belki de beklentilerinizin fazlasıyla karşılayacak bir cihaz yapabilir. Ayrıca, amfiyi isteğiniz doğrultusunda da modluyor bildiğim kadarıyla. Oldukça kaliteli projeler üretmiş. İlanlarını inceleyin, iletişime geçin..Umuyorum yardımcı olacaktır. Saygılar..
 
Geri
Üst