el yapımı BOSS DS-1 pedal ile kayıt

Analog pedalların yapımıyla uğraşan herkeze kolay gelsin..Acaba Ds-1 gibi distortion pedallarına,distortionu sertleştirecek yada tonlarını boss'un gaini yüksek distortion pedallarına benzetmeye yarıyacak modifiyeler yapanlar varmı?
 
-O linkteki switchleri gördüğüm yerde üzerine atlıcam,o raddeye kadar geldim artık.Bu plastiklerde paso eciş bücüş,bu tv lerde falan kullandıkları var,canım konya sokak sakinlerinin "tunik siviç" tabir ettikleri türden.
-Gırnata kardeşim neye benziyo senin aldıkların bi nakayım,bi foto moto mümkünse kafayı yiyecem artık,kaç tane pedal yapıcam göbeğim çatladı vallahi switch bulcam diye neyse,gıcık oldum,iyi günler.
 
-Boyutları nasıl senin bulduklarının ya bize yarar mı? pedala konur mu yani,çok bi farklılığı yok değil mi normal dpdt den boyut olarak ? of bi ülkeye neden gelmez abi 3-5 dolarlık kuş kadar şey anlamıyorum ya of.
 
Arkadaşlar herkese selamlar. Ts9 un orjinal sesini duymadım ama www.tonepad.com da ts9 pedal devresini yaptım. Yalnız sitede verilen şemada 500k logaritmik pot yerine 500k lineer pot kullandım. Devre gayet güzel çalışıyor. Yalnız bu bypass için dpdt switch i devrede nereye yerleştirmemiz gerekiyor. Bana yardımcı olabalirseniz sevinirim.
 
Açık söylemek gerekirse switch olayını araştırmadım. Zaten metal değil de plastik olursa kolay kırılabilir gibime geliyo. Sonuçta switche ayakla kumanda edeceğimize göre biraz dikkatsiz davranılırsa çabuk kırılır diye düşünüyorum.
Sevgili bandito en kısa zamanda plastik de olsa verdiğin şemayı dikkate alarak yerleştirmeyi düşünüyorum. Verdiğin link için teşekkür ederim.
 
ts 808 yaptım en sonunda. götüm çıktı lehimlerken ama bitti:) 0.22uF Tant. yerine modifiye den başka bişiler kullandım.. pot lar falanda deişik.ses az gainli böle kirli bi clean tonu falan var...neyse bi dahaki pedal için biras bekliycem gözlerim bozuldu wallaa...guv'nor yapcam :)
 
bandito demiş ki:
pedal işleri durdumu?
dpdt Switch ist de bulunuyor mu? varsa ne kadar?
yardımcı olursanız sevinirim
bunlar gibi olabilir.
http://www.smallbearelec.com/Detail.bok?no=23
http://www.smallbearelec.com/Detail.bok?no=24

kolay gelsin..

merhaba herkese...sanırım herkesin sıkıntısı bu dpdt switch :p karaköyde selanik pasajında buldum(akbankın arkasında,atıl elektroniğe girmeden sağdaki dükkan) dükkanın adını unuttum ama birdahaki gidişimde yazarım. fakat benim bulduğum anlık olan yani basıp bırakınca ilk haline geri dönüyor.(http://www.smallbearelec.com/Detail.bok?no=23 bu resimde görünen)bu sorunuda not kapısı ve röleyle hallettim.en kısa zamanda dükkanın ismiyle geri dönücem. ayrca bunu ben dpdt switch diye deil metal kafalı komitatör anahtar diyerek buldum.sizde bu şekilde ararsanız bulabilirsiniz belki. herkeze iyi çalışmlar...
 
-Peki bulduğun switchin pinleri falan ölçtünmü yaramıyomuydu o haliyle,linkteki resme baktım ama bide foto çeksen de bi görsek bizzat kendini.
 
elbetteki ölçtüm dostum.bunlar bildiğin buton.mxr bunların anahtar olanını kullanıyo.türkiyede bulunmuyo.belki iş görme maksatlı rafi anahtarlar bulunabilir.ama dediğim gibi bu butonları kullanarak röle ve not kapısıyla olayı hallettim.fakat bu seferde pil yiyo..
resimleri aşağıdaki linkte veriyorum

http://www.dosyaekle.com/download/30396.jpg
 
bu işle ugraşmak isteyen ve hiç bilgisi olmayan arkadaslara tavsiyem lise 1 den itibaren elektronik meslek dersleri kitarpları alsınlar:) "temel elektronik" "elektro teknik" vs ders kitaplarını alıp ,devre elemanlarının ne işe yaradıklarını ogrenebilirler. bende phaser yapmak istiyorum mxr ın phase 90 ı gibi ama vaktim yok :S

bu arada DPDT siviç isteyenler tüneldeki, PROSESLAB dan 14 dolara alabilirler, biraz pahalaı ama başka yerde yoksa bu yol seçilebilir.

ve maliyeti ne kadar tutar phaser in bilen varmı?

ayrıca baskı devre cıkarmak zor birşey değildir yaa, neden kasıyormuşki?

lisedeyken ödev alırken , pedal sevdam olsaymış pedal yapardım:D şimdi kullanırdım ne güzel :D

kolay gelsin elektronikçi abilerim.
 
ben buldum kardeşim karaköy pasajında metal minyatür olanlardan ama küçük devreler için süper!
numune diye geldi dedi aldığım adam hemde 2YTL, evet yannış duymadınız 2YTL! resminide koyarım proco rat'e taktım ben canavar gibi de oldu
 
Geri
Üst