el yapımı BOSS DS-1 pedal ile kayıt

aslında 2N5088 yerine, 2N3904 da kullanabilirsin, çünkü 3904 bulunuyor istanbulda.

bu arada yazmayı unutmuşum , BC548,549,550 bunlar benzer transistörler ama pinleri, 2N5088 ve 2N3904tekiyle zıt, yani şemada gözükenin ters yönünde yerleştirmek lazım, netten pdf olarak kataloglardan faydalanabilirsin..
 
ds1in demoyu indiremedim link çalışmıyor mu nedir?! ts9 için iyi yada kötü diyemicem ama şu ts9 ve ds1i beraber kullandığın demoda bana tonlar oldukça güzel geldi. hatta böyle bi kayıt için fazla temiz bile diyebilirim :)
 
Cidden güzel olmuş . Bende beğendim ikisini birlikte kullandığın tonu. ts9 un tonda güzel bence kullanılcağı yerler olucaktır.

bide evet baya güzel çalıyosun cidden. bu çaldığın parçalar ne ? kendine ait falan mı yoksa belli parçalar. ha çalamıycağım kadar zorlar ama bilelim en azından :)
 
Hocam böyle şemalardan anlayabilmek için ne eğitimi gördün ? Yani Beginner diye geçenler bile bana oldukça karışık göründü nedir bu işin sırrı :)
 
sağolun arkadaşlar, şöyle bir baktım da ben de epey gaza gelmişim 3 gündür kendimi kaptırmışım yahu size de zorla okutuyomuşum , dinletiyomuşum gibi geldi :D

Prelektro;

- bu demodaki gitar ritimleri kafadan yani aletin tonunu belirlemek için attım, gitar solosuna gelince, o da kafadan, deneye deneye çıktı , aynısını çal desen çalamam şimdi öyle tek seferde denk geldi ;)
-bu şemalardan anlamak için elektronikle ilgili olman lazım gibi, yani daha önce üni., teknik lise, bunlar şart ama elektronik eğitimi hiç olmayan ama bu işe merakı olanlar da yapıyor
 
cash , abi sen uğraşma zaten haftaya olmadı diğer haftaya kadar başlıcam siparişleri almaya ;) :)
sana numune yolalrım ayıp ettin
 
harbi yakında yapmaya başlarım , ama şimdi by-pass devresi ve metal kutu ayarlamam lazım başta, bu arada okul ödevine başlamadım daha bunlarla uğraşıyoruz :)
 
Geri
Üst