el yapımı BOSS DS-1 pedal ile kayıt

ahaha yuuh :D

yapıcaz abi hepsini sizin desteklerinizle sağolun

işte logomuz , mashallah Combo hepsi bi arada %100 korsan
içinde ne ararsan var, ts9 ds1 gt2 mt2 vs.. :D gitaristlerin vazgeçemeyeceği paket

mashalla_jcm_800.jpg
 
slm

bu konuda tek değilsiniz bugün ilginç bi şekilde bunu farkettim şirinevlerdeki ekingen elektroniğe mic almak için gitmiştim orda duran bi müşteri bana yardımcı olu ne için kullanıyorsun felan laf açıldı adamda baya büyük bi firma için ufak pedallar üretmiş hatta bossun bi pedalınıda Galtor un yaptığı gibi kopyalamış bunu sizinle paylaşayım dedim
 
2n5088 son ikitane kalmıştı karaköy pasajında onlarıda ben aldım nıhahahaha... şimdi benim gt2 nin üzerinde bitanesi, aga valla bizde yapıcaz bi combo alet compressor eq noise reduction drive olarakda gt2 yi peşine bide chorus la reverb ekleştirdinmi işlem tamam doldur hepsini bi kutuya hatta tencere bile olur :) yada dediğin gibi üç dist. yanyana koyup bi switch eller yukarı yada üç gt2 den triac yapıp bi hayali gerçekleştirmek lazım...:p
bu marshallah olayınıda asım yıllar ewel düşünmüşde sopa yeriz die yapmamış...:D
 
Galthor selam

Bulununamayan parçaların yerine hangi parçaların kullanılabileceğini biliyomusun. Bazen bulduğum şemalardaki transistörleri veya Ic' leri bulamıyorum..
 
redgrave demiş ki:
Galthor selam

Bulununamayan parçaların yerine hangi parçaların kullanılabileceğini biliyomusun. Bazen bulduğum şemalardaki transistörleri veya Ic' leri bulamıyorum..

selam, çok şema falan incelemedim şurda 2 3 tane alet yaptım altı üstü, onlardaki de bulunabilen parçalardı, TL072,RC4558 opamplar ve 2n5088,2n3904 transistörler.. bunların hepsi aynı karakteristiğe sahip.. bu saydıklarımı ben sipariş etmiştim arkadaş getirmişti istanbuldan bulmuş yani yazıcıoğlundan. ben izmitte bulamamıştım.
 
Kardeş seni tebrik ederimle her şeyiyle özgün çalışmaların var.Pedal çalışmalarının devamını dilerim.Mashallah markasını ise doğru reklam ve PR çalışmalarıyla iyi yerlere getirebiliriz, aklında bulunsun.
 
Ben de yeni dinleyebildim, pedallar super, eline saglik hoca, valla sen yap bu pedal isini, hayirli bi sekilde devamini dilerim... Yalnız su "Mashallah" olayı Kurban'in "Sert"albumunun kapaginda da vardi galba. bi izin al danış istersen once :)
 
İşe ciddi bakacak bir yatırımcı keşfeder umarım bunları. Mashallah olmasa da bir marka altında Türk malı pedal,amfi niye olmasın. Bakıyorum herkes işin dalgasında.Çok yazık!
 
kendi pedal devreni yapman lazım bunun için onada kafa patlatmak lazım.. yoksa zaten var olan ürünleri markalayıp satamazsın oyarlar adamı :) sadece kendi çapında kopyalarını yaparsın.. karaköyde vardı türkmalı gitar anfisi bikaç sene ewel ama sadece 15w yapıyolardı onunda devresi nedir bilinmez..
 
disto uno çalışmadı yaw

Selam herkese

Galthor, disto unoyu iki defa yaptım ikisindede çalıştıramadım. Birincisinde TL072, BC549, 1N914 kullandım çalıştıramadım ve sinirlenip kırdım. sonra BC549 ları ters bağlamam gerektiğini hatırladım. Tekrar Yapmaya koyuldum aynı devreyi. Bu sefer RC4558, 2N3904 ve 1N914 kullanarak yaptım. Ve saatlerdir uğraşıyorum çalışmıyor. ilk elektronik deneyimim oldu ama ikincisini çok temiz yaptım. Kötüde olsa bi ses duysam rahatlıcam ama yok. Seramik kondansatörleri yanlış okuyo olabilirmiyim acaba? 104 , 103, 102 , 473 , 472 , 223.... bunarı kullandım..

muhtemelen görmeden yorum yapamazsın ama söylicek bişeyler olursa veya atladığım biyer olduğunu düşünürsen lütfen söyle.
 
opampı ve transistörleri doğru yerleştirdiğine emin ol.
biliyorsundur belki ama gene de belirteyinm, kondansatörlerde, o yazdığın değerlerin son rakamları sıfırları ifade ediyo, yani örn. 473 = 47000 pF = 47 nF (nanofarad)
şemada 0.047uF = 47nF
uF (microfarad)
 
Geri
Üst