el yapımı BOSS DS-1 pedal ile kayıt

he bu arada ulaş herhangibir lambalı amfi yapamazmısın ya sole her yerinde lamba olucak avt -mesa gibi bide 100w cakarsın kafa amfi olsun sonra ona bi jcm900 kabin alırız allah cok uctum dimi :)
 
lambalı power amfiyle uğraşılmaz ya, ama preampla uğraşılabilir,
örneğin mesa boogie v-twin lambalı preamp pedalının şeması vardı, denemek lazım tabi zaman olsa ne fikirler var ama işte az kaldı bitsin şu okul..
 
valla herşey olabilir çalışmama sebebi, ben 5 6 senedir uğraşıyorum devre yaptım baya, ilk yapışta çalışıyo genelde. ama başta tabi devre temiz olmalı, bi daha yap dene :)
 
biraz kafamı dağıtınca tekrar denicem.. şimdi bişey farkettim. şemada C5 kutuplu kondansatör görünüyo ama bendeki dikdörtgen şeklinde beyaz, üzerinde 4k470nk63 yazan... bunun kutuplusu varmı?
 
0.47 uF = 470 nF evet bunun kutuplusu var ama ben de seramik kond. takmıştım. hiç bişey farketmiyo iki türlü de çalışıyor.
 
Galthor yaptığın devrenin ses kalitesi oldukça güzel,ds-1 le TS-9 u beraber kullanmışsın mayyak olmuş. Zaten çalış tekniğin de hoşuma gitti, güzel olmuş baya. Yannız şu ds-1 devresini ben çalıştıramadım ne hata yaptım acaba?BC549 ları ters bağladım dediğin gibi.Başka dikkat edilecek husus varmı? Bu arada yeni pedal devreleri bekliyoruz senden, çalışmalarını aksatma.
 
Beyler ds-1'i ben de yaptım yenice ,alet çalışıyo hakkaten.Şanssızlık saat şu an gecenin 2'si o yüzden anfinin sesini açarak dinleyemedim.Ama ses fena deil, Galthor arkadaşımızınkine çok benziyo. Sabah erken kalkıp pedalı lambalı anfiye takıp deniycem...
 
Tuberman , seninkinin tonunun daha iyi olması lazım :)
çünkü ben o kayıtlarda amfiye değil, 1988 model vestel kasetçaların AUxuna bağladım aleti.
eminim senin ds1 in tonu daha iyi çıkar kayıt yap da koy buraya dinleyelim.
kolay gelsin.
 
DS-1 i bende yaptım ama ne Galthor unki ne de Boss un sitesindekine benzer bi ses alamadım. İlk TSL549 ile yapmıştım. BC549 yerine bunu verdiler... Bunda distortion çok düşüktü... Sonra 2N3904 ile yaptım ve biraz daha iyiydi ama yinede beklenilen sesi alamadım. Sora arkadaşa verdim oda adaptöre bağlamış ve yakmış :D

Geçenlerde de Tube Screamer i yaptım. Transistor olarak yine 2N3904 kullandım. Neyseki bunun sesi beklediğim gibi. Yanlız 20 dk çalıştıktan sora bi süre çalışmmıyor. Bunuda anlamadım.. garip doğrusu ???

DS-1 tekrar yapıcam yakınlarda. Ayrıca yine Brian May in Treble Booster ınıda yapmaya çalışcam...
 
ben de gaza geldim yarın alet edewat almaya konya sokağa gidiyorum...:D

yaklaşık 1 sene önce ds-1'i yapmıştım ama bi çalıştıramamıştım.kafayı yemek üzereydim.daha sonra bu işleri bıraktım.beynim yumurta gibi vıcık vıcık olmuştu. :cry: okuluma devam ettim.ama aklımda hep ds-1 vardı. :tap: (bi mühedis adayının günlüğünden...)

depresyon ve kabus dolu günlerime geri dönmek pahasına yarın konya sokağa gidiyorum...
ewet gidiyorum... :D :D :D
galthor sağol :taptim
 
DS-1 yapımı

Birde bu DS-1 i yaparken bu DPDT switch olayını nasıl hallettiniz? eğer bunu kullanmadıysanız nasıl switch kullandınız? DS-1 devresine nasıl bağladınız?Bu yukarıda bahsettiğim switchi daha önce hiç kullanmadım bi yardımcı olursanız şahane olacak...
 
valla bu işi nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum... elektronik bilgisi şart mı bunları yapmak için yani mühendis olmadan yapılamaz mı sizce? bir de bu şemadakiler çok zor devreler gibi görünüyor. bi de kasa olarak ne kullanıyorsunuz? valla yapanlara destek tamamen var ama yapmayı öğrenmek de güzel olsa gerek...:)
 
Oh be nihayet DS-1 i yaptım güzel çalışıyor,şimdi birde switch bağlayıp mekanik by-pass (true) olayını yapıcam ardından da kutulayıp afiyetle kullanıcam...
 
Geri
Üst