vücut geliştirme

CedriX demiş ki:
kosovian demiş ki:
CedriX demiş ki:
Sinav cekerken vucudun tam olarak hangi kaslari calistiriyorsun? Az calistirdiklarinida söyleyebilirsiniz. Gögusler, kollar ve omuzlar calisiyor biliyorum ama kolun hangi kismi calisiyor örnegin? Sirtta hic bir kas calistiriyormusun?
yoğun olarak triseps ve göğüs kasları çalışır

Zaten gögusler falan guzel sekil aldi ve hacim olayi kaldi. Tabi calismanin yani sira beslenmede cok önemli ve ben o olayi beceremiyorum iste. Bol proteinli, vitaminli seyler yiyorum ama yine aburcubur en cok tukettigim seyler arasinda. Biraz kesmedigim surece tam duzgun hatlara sahip olmak zor.

Karin kaslarinin yan taraflarini calistirmak icin(turkce adlari ne bilmiyorum) mekik cekerken yana dogru kalkiyorsun deme? Baska bir hareket var mi yapilabilecek?

abi şimdi nası anlatcam bilmiyorum ama onun bi yöntemi var.

şimdi ayakları omuz genişliğinen biraz daha açık hale getiriyosun.bi sopa al ensenden geçir ucunu ellerinle tut.yandan bakınca gövden bacaklarına 45 derece yapacak şekilde sağa - sola çevir gövdeni.(düz dururken yere paralel olan sopa ,sağa -sola döndüğünde yere dik durmalı) twist diyolar bu harekete.
 
zamaninda bu konular hakkinda her seyi araştırmıstım
deneyimlerime göre bir kaç sey söylemek istiyorum

1)sınav hareketi kas yapmaya degilde daha cok isinmaya yardımcı olan bi harekettir.ve sınav yaparken vucudun gereken yerlerine kan pompalanir ve bu alan belimizin kuyruk kısmının üstündeki yere kadar ulaşir yani ısınmak için birebirdir.

2)şınav da gelişmek isteniyorsa pek yaygin olmayan ve yapmasi zr olan ısınmadan sakatlıkların olavilecegi tabure sınavı vardır.Bilmiyenler için açıklarsam,3 tane tabure sandelye ne olursa alıyoruz ve üçgen şeklinde diziyoruz birine sağ elimizi diğerine sol elimizi diğerinide ayklarımıza koyuyoruz yani sınav pozisyonunu taburelerin üstünde alıyoruz burda dikkat edilmesi gereken normal sınavda kinden biraz daha acıyoruz ellerimizi ve yavas bi şekilde aşagıya bırakıyoruz kendimizi burda önemli nokatalardan biriside inebildigimiz kadar aşagıya inmek ve yavas yavas kendimizi kaldırmak baslarda cok zor gelir bu hareket setler halinde yapıldıgında garanti verebilirim haftada 3 gün boyunca 1 ay çalısılırsa sırtımızdaki gelişmeyi görünce cok sasıracaksınız..

3)mekik ve karin bolgesindeki yaglara gelince öncelikle sunu belirteyim kesinlikle bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur yani sırf karın kısmından zayıflayamazsınız mekikte crunch hareketini öneririm beli zorlamamak cok önemli cünkü bir de su var kesinlikle tek set yapmayın simdi bir oturup ben atletik adamım diyip birden 100 mekik çekip budur babuş diyip kasıla kasıla uzaklasmayın.setler halinde yapın bu setleri 20X4 yapabilirsiniz.mekik çekerkende hareket alanlarınızı degiştirin yattıgınız yerin eğimini değiştirin sağ solo dogru yapmayı deneyin ve en önemlisi doğru beslenin

4)kollar içinde bir kaç sey söyliyeyim ki ben (kol geliştirme hastasıyımdır:))öncelikle eger hacim yapmak istiyorsaniz agir kaldirin söyleki eger 20 kilo dambılla kol çalıstınız 8X4 yapabiliyorsaniz eger 25 kilo da 6X4 sizin için cok daha iyi sonuçlar verir.hacim çalısmalari genelde bu prensipler üzerine kuruludur agir çalısmak ve az tekrar yapmak vucudu en üst sınırda zorlamak.

5)beslenme cok önemli bi faktordür.size kendimden soyle bi örnek vereyim bir gün 2 saat boyunca sporumu yapmıstım ve öğrenci hayatı işte eve geldim yiyicek bi şey yoktu ole ekmek arası bi şeyler yaptım kendime derlen gece oldu yattım ve kalktıgımda hiç bir yerim ağırmıyordu şimd ikendi vucudumu tanıdıgım için 2 haftadır vucut çalısmamıstım ve kendimi salonda cok kasmıstım yani kesinlikle vucudum boyle bi durumda ğırması lazımdı neyse dedim çğlen yemeginde tavuk falan aldık aksamda yine kavurma faln yedim o günün sabahı heryerim felaket bir şekilde ağırmaya basladı yani vucuda gereken proteini amino asidi vermezsem yenilenmeninde olmadıgı acayip şekilde şahit oldum:)

6)son olarak en önemli şeyi belirtmeliyim vucut gelişmenin ana temeli şudur.günümüz insanların cogu göbekli yaglı vs vs spordan uzak ve biz yaratılısımızdan böyle degiliz erkek ler yaratılısından vucutları sekillidir cünkü bir erkek avlanma içgüdüleriyle dağar kadinlar ise toplama vs.o yüzden kadinlar çarsıda dolasmayı ince eliyip sık dkumayi saatlerce en iyisini bulana kadar dolaşmayı severler ama erkek için ayni sey söz konusu degildir.erkek amaca göre çalısır kesin bi amaç dogrultusunda hareket eder durum bole olunca kalıtsal her seyi hayatta gösteriyoruz bu yüzdendir ki avcı adam avxı gibi olmalıdır.gerektigi yerde aklını kullanabilcek gücü gerektigi yerde de vucudunu kullanbilecek cesareti barındırması lazim..
 
selam,

doominsert
çok güzel yazmışsın, çok önemli noktaları belirtmişsin.
belki birazda vucüt geliştirme ile fitness(zindelik)
ayrımını anlatmak gerek...
vucüt geliştirme..bodybuilding...
bu dalda sağlıktan bahsedilemez...
bu kadar büyük kaslar için alınan performans artıcıları düşünürlürse...pek normal sayılmaz...
Zindelik çalışması daha hafif ve daha pratik..

Hoşçakalın
 
Jack-- demiş ki:
bide su creatin olayi var, soruyorum herkes kullanirsan sonuc alirsin, ama bi zarari yok diyolar, bide cokca su kullanmak gerekiyomus
creatinin ayrintilari nelerdir, nasi kullanmak lazim tam olarak

Creatin pek faydalı bir madde değil aslında. Güç artırmakta ve eklemlere yğk bindirmektedir. Birkaç ay kullanmıştım. Açlık ve susuzluk yaratıyor, daha çok yemeye zorluyor. Kaslar kuvvetleniyor ancak normalin üzerinde güç vermeye başlıyor birkaç haftada. Böyle olunca eklemler zarar görürken böbreklere de çok yük bindiriyor ve zarar veriyor uzun vadede.

İlk hafta günce 3 kere, sonra iki günde 1 almak yetiyor. Bu alımlarda periyod farklı olabilir. Ancak 1- 1,5 ay sonra ara vermek gerek, birkaç hafta sonra yine başlamak gerek yoksa böbrekler birkaç yıl içinde ciddi zarar görebilir.

Bu arada Virginiadaymışsın galiba. Arlington ikinci evimdir çok özledim oraları. Ballston veya georgetowna gidiyorsan oralara selamlar :)
 
Atalay demiş ki:
Jack-- demiş ki:
bide su creatin olayi var, soruyorum herkes kullanirsan sonuc alirsin, ama bi zarari yok diyolar, bide cokca su kullanmak gerekiyomus
creatinin ayrintilari nelerdir, nasi kullanmak lazim tam olarak

Creatin pek faydalı bir madde değil aslında. Güç artırmakta ve eklemlere yğk bindirmektedir. Birkaç ay kullanmıştım. Açlık ve susuzluk yaratıyor, daha çok yemeye zorluyor. Kaslar kuvvetleniyor ancak normalin üzerinde güç vermeye başlıyor birkaç haftada. Böyle olunca eklemler zarar görürken böbreklere de çok yük bindiriyor ve zarar veriyor uzun vadede.

İlk hafta günce 3 kere, sonra iki günde 1 almak yetiyor. Bu alımlarda periyod farklı olabilir. Ancak 1- 1,5 ay sonra ara vermek gerek, birkaç hafta sonra yine başlamak gerek yoksa böbrekler birkaç yıl içinde ciddi zarar görebilir.

Hocam creatine maddesinin hiçbir zararı yoktur. Siz 1 kg kırmızı et yerseniz de vücudunuza bu maddeyi yüklemiş olursunuz. Ancak bununla beraber fazlaca yağlanırsınız. Creatine'in kanıtlanmış hiçbir zararı ve toksik etkisi yoktur.
Ben de defalarca kullandım ve çok memnun kaldım. Ayrıca eklemlere yük bindiriyor demişsiniz ki bu çok garibime gitti. creatine'in en büyük özelliği vücutta su tutmasıdır ve bu da eklemleri su ile doldurması sayesinde oluşabilecek sakatlanmaların önlemesi anlamına geliyor. hatta şunu söyleyeyim creatine yüklediğim zamanlar gitar performansım bile artıyor.

Gerçi bu tür maddelerin etkileri kişiden kişiye değişiyor. Acaba yazdığını bu sorun creatine yüklemesi sırasında uyguladığınız diyetle mi alakalı? Siz hangi dönemde kullanıyorsunuz bu maddeyi?

Ben şahsen, bulk (kilo alma) dönemlerimde diyetime mutlaka dahil ederim. Definisyon döneminde ise çıkartırım. Çünkü define bir vücut için yağ kadar suyun da uzaklaştırılması gerekiyor.
 
bu işi uzun süredir yapan ve supplementary ürünlerini kullanan arkadaşlara soruyorum:
Siz de biliyorsunuz ki, internette bulunan alışveriş sitelerinde bu gibi ürünlerin satış fiyatları, bu ürünlerin resmi sitelerindeki fiyatların "ucuz" diye tabir edebileceğimiz şeklinde altında, bunun sebebi nedir acaba? bu son günlerde önceden aklıma gelmeyecek şekilde "ulan acaba bunların da sahtesi yapılıyo mu?" sorusu takıldı ve birden endişelenmeye başladım, bunun da sebebi, bu spora başladığımdan beri kullandığım bir amino asidi internette dolaşırken, eskiden aldığım fiyatında çok daha altında bir fiyata bulmuş olmam ve aldıktan sonra ortaklaşa aldığım arakadaşımın aklına "sahte" olayı gelmesi, eskiden orjinal olduğuna inandığım kutusu ile şimdiki almış olduğum kutuyu neredeyse hatim ettim, her yerini inceledim, hiçbir farklılık göremedim ama yine de hala endişeli gibiyim ve de kullanmaya da devam da ediyorum :) kafam karışık yani anlayacağınız...vücut forumlarını falan da araştırdım, orda da her kafadan bin ses çıkıyor, bilgisi olan birileri bu konu hakkında 2-3 satır bişiler yazarlarsa sevinicem....
 
kas yapmak ıyıde ya bunun ılerısı ne olacak bıraktıgın an vucut sarkmaya baslayacak ıgrenc bısey bu yuzden yapmıyorum yoksa hevsım var yanı.
 
BONE19 demiş ki:
kas yapmak ıyıde ya bunun ılerısı ne olacak bıraktıgın an vucut sarkmaya baslayacak ıgrenc bısey bu yuzden yapmıyorum yoksa hevsım var yanı.

bunlar klişe şeyler, milletin her söylediğine inanmayın, bir de kendiniz araştırın, kas lastik değildir ki uzasın veya kısalsın veya sarksın, kas hacim kazanır, gelişir, vücutçuların da zaten temel hedefi yağsız kas gelişimini sağlamaktır, bunun için beslenmeye çok dikkat edilir, bunun için protein ihtiyacı supplementarylerden sağlanmaya çalışılır, fazla et tüketiminin yağ birikimi yapacağı aşikardır, sarkıyo gibi gözükmesine neden olan şey kasların etrafındaki "yağ"dır, sen ileride bu sporu komple bırakıp, beslenmene dikkat etmezsen vücudunun yağlanacağı aşikardır, ister bu sporu yağ veya yapma, bir de yaşın getirceği hamlığı da bunlara katarsan olayı daha çok netleştirebilrsin kafanda...kendiniz deneyin derim çünkü standartı, tek doğrusu olmayan bir spor bu, profesyonel diye tabir edebilceğimiz insanların bile farklı görüşler taşıdığı, farklı doğruları olduğu bir spor ve de çok ayrıntılı, o kadar çok konuşulcak ayrıntısı var ki, bazen işin içinden çıkamıyosun, kime inancağını şaşırıyosun, o yüzden farklı görüşlerin ortalamasını almak daha iyi....

bu arada benim yukarıdaki sorumu cevaplayacak, bu işin içinde olan birileri yok mu yahu, gerçi kendi çapımda az-çok bişiler araştırdım ama farklı görüşleri de dinlemek isterim....
 
Vücut geliştirmeyle ilgilenenlerin, Atalay'ın yazdıklarını okumalarını tavsiye ediyorum. Çok önemli noktalara değinmiş, uzun süredir uğraştığı belli oluyor.
Kas yapmaya, daha doğrusu kas büyütmeye yardımcı maddelerin kullanımıyla ilgili endişeleri olan arkadaşları anlayabiliyorum ama sonuçta doğal vucüt yapmak diye bir şey de var ki bunu spordan saymamak çok mantıksız. Çünkü doğal bir şekilde vücut geliştirmeye başlamak demek, beslenmenize dikkat etmek demek, vücudunuza bakmak demek, sürekli aktif bir yaşam demek.. Zaten sporun sağlığa olan etkisini artık tartışmaya bile gerek görmüyorum. Bu spor, pekala vücut geliştirme de olabilir.

Vücuttaki sarkmayla ilgili kişisel düşüncem şudur, belki yanılıyorumdur ama; yaş ilerledikçe vücut zaten sarkar farkındaysanız. Bunun önüne geçmek, belli bir süreden sonra olanaksız. Vücutçular ise kaslarını zamanında büyüttüğü için, sarkma daha belirgin oranda gözükebilir belki. Onun dışında gençliğinde sporla uğraşmış birinin vücudu bu mirası taşır diye düşünüyorum. Hatta bunu tanıdıklarımda da gördüm, bütün gün fiziksel aktividen yoksun bir şekilde çalışmasına rağmen kol ve omzu hala yerindeydi elemanın. Ama dediğim gibi, bunlar kanımca doğal vücut geliştiren, yani yoğun spor sırasında kaybettiklerini, doğal yollardan, besinlerle alan insanlar için geçerli. Yani aslında bir nevi ileriye de yatırım yapıyorsunuz bu sporla. Sonuçta dayanıklılığınız artıyor, kas gücünüz yükseliyor, aldığınız doğal besinle de gelecekteki vücudunuza altyapı oluşturuyorsunuz diyebilirim.

Son olarak 2 şey daha eklemek istiyorum şimdilik, birincisi: Bu sporu yapmaya niyetlendiyseniz, kesinlikle bir spor salonunda, eğitimli bir antrenörün yönlendirmesi ve gözetimi altında başlamalısınız. Çünkü bu "Ya ben demin Terminatör 2 izledim, pis gaza geldim. 3-5 dambıl alayım, 2-3 koşayım, süper olurum." demekle olmuyor. Benim çalışma programlarını vermeden önce mesela, hocam yağ-kas ölçümü istiyor, cardio testi istiyor, hareketleri gösterirken ağırlık nasıl diye soruyor, vs. vs.

İkincisi: Zayıflayacağım, yağ yakacağım diye kesinlikle yememeyi çok abartmayın. Ben bir ara çok takılmıştım, karın bölgesini düzleştireyim diye.. 72 kiloya kadar düştüm. (Boyum 1.78 ) İdeal kilom 73 olmalıymış ama, olay o değil. Yemeye yemeye kas yakmışım. 2 kilo kas yakmışım ki bu kesinlikle tavsiye edilen bir şey değil antrenörler ve diyetisyenler tarafından. Mesela alın size yağ-kas ölçümümü yapan doktordan çok basit bir beslenme önerisi: Sabahları, kahvaltı olarak tuzsuz ya da az tuzlu lor peynirine, 2 yumurta kırıp pişirin. Günlük protein ihtiyacınızın hatrı sayılır bir bölümünü karşılamış olursunuz. Ayrıca spordan sonra kaybettiğiniz enerjiyi vs.yi geri kazanmak şart. Balık, yağsız et, tavuk, çeşitli sebzeler, salata vs. kilo yapmayan, ama bol vitamin, mineral ve protein içeren doğal besinlerdir. Yani doğal vücut yapmaya karar verirseniz, biraz disiplin, doğru yönlendirilme ve çokça sabır işinizi görür. Bir anda olacak bir iş kesinlikle değil, acele etmeyin, komplekse girmeyin diyerek bitiriyorum naçizane. Yanlış bir şey yazdıysam düzeltirseniz sevinirim, çünkü şakaya gelecek bir konu değil. O kadar basit olduğunu düşünmüyorum zira sağlıkla doğrudan alakası var yapacağınız yüksek tempolu ve ağır bu sporun..
 
oaltan demiş ki:
Atalay demiş ki:
Jack-- demiş ki:
bide su creatin olayi var, soruyorum herkes kullanirsan sonuc alirsin, ama bi zarari yok diyolar, bide cokca su kullanmak gerekiyomus
creatinin ayrintilari nelerdir, nasi kullanmak lazim tam olarak

Creatin pek faydalı bir madde değil aslında. Güç artırmakta ve eklemlere yğk bindirmektedir. Birkaç ay kullanmıştım. Açlık ve susuzluk yaratıyor, daha çok yemeye zorluyor. Kaslar kuvvetleniyor ancak normalin üzerinde güç vermeye başlıyor birkaç haftada. Böyle olunca eklemler zarar görürken böbreklere de çok yük bindiriyor ve zarar veriyor uzun vadede.

İlk hafta günce 3 kere, sonra iki günde 1 almak yetiyor. Bu alımlarda periyod farklı olabilir. Ancak 1- 1,5 ay sonra ara vermek gerek, birkaç hafta sonra yine başlamak gerek yoksa böbrekler birkaç yıl içinde ciddi zarar görebilir.

Hocam creatine maddesinin hiçbir zararı yoktur. Siz 1 kg kırmızı et yerseniz de vücudunuza bu maddeyi yüklemiş olursunuz. Ancak bununla beraber fazlaca yağlanırsınız. Creatine'in kanıtlanmış hiçbir zararı ve toksik etkisi yoktur.
Ben de defalarca kullandım ve çok memnun kaldım. Ayrıca eklemlere yük bindiriyor demişsiniz ki bu çok garibime gitti. creatine'in en büyük özelliği vücutta su tutmasıdır ve bu da eklemleri su ile doldurması sayesinde oluşabilecek sakatlanmaların önlemesi anlamına geliyor. hatta şunu söyleyeyim creatine yüklediğim zamanlar gitar performansım bile artıyor.

Gerçi bu tür maddelerin etkileri kişiden kişiye değişiyor. Acaba yazdığını bu sorun creatine yüklemesi sırasında uyguladığınız diyetle mi alakalı? Siz hangi dönemde kullanıyorsunuz bu maddeyi?

Ben şahsen, bulk (kilo alma) dönemlerimde diyetime mutlaka dahil ederim. Definisyon döneminde ise çıkartırım. Çünkü define bir vücut için yağ kadar suyun da uzaklaştırılması gerekiyor.

İdeal miktarlarda alınan her madde zaten yararlıdır tabi. Senin de yazdığın gibi bir "creatine yüklemesi"nden bahsediyoruz. Bu durumda birçok maddenin zararları olabildiği gibi creatine de zararlıdır. Daha fazla kas hacmi ve güç için creatine yüklemesi yapılır, bu da doğal miktarın dışında olduğu için uzun vadede bazı organlara yukarıda dediğim gibi zarar verir, üzülerek te olsa çokça "ispatlanmış" bir durumdur.

Aynı şekilde protein de kas geliştiren insanların normalden 2-3 kat fazla almasını gerektirir. kilo başına 1 gr yeterken, vücutçular 2 ile 3 gr arasına çıkabilir. Bu da zararlıdır.

Sonuçta iki günde bir fırt sigara da zararsızmış, haftada bir iki kadeh şarap ta iyi geliyormuş. Ancak herşeyin fazlasını vücut kaldırmıyor.

Sağlıklı günler.
 
creatini, hemen hemen herkes birbirine tavsiye eder, creatin amino asidin bir türevidir, daha çok kırmızı ette bulunur, 1 kg kırmızı ette yaklaşık 1g creatin bulunmaktadır, fakat düzenli bir spor hayatı olan sporcuların creatin ihtiyacını böyle doğal yollardan karşılamaları nerdeyse imkansızdır, bir sporcunun günde 4-5 g creatine ihitiyacı olduğunu biliyorum, bu da asgari düzeyde, 1 kg kırmızı ette 1 g creatin bulunudğuna göre ihtiyacınız olan creatini nasıl karşılayacağınızı siz düşünün artık normal yollardan ;) herksin bir şekilde bu konularda bilgisi olabilir tabii, herkesin görüşüne saygılıyız ama supplementary lerden alınan creatinin zararlı olduğu konusunda daha hiçbirşey duymadım, senin vücudun çünkü o creatini kullanıyor, vücudunda biriktirmiyo, haftada 6 kez antrenmama çıkan adamlar var, bu kadar fazla antrenmana çıkmak ne kadar doğru tartışılır ama, idman temposu çok yoğun olan sporcuların bu creatini almaları boşa değildir, düzgün beslenen, düzenli bir şekilde idman programı olan bir sporcunun bol su tüketerek ceatin kullanmasında hiçbir sakınca olmadığını biliyorum, gerçi herşey kişinin kendisine kalmıştır, içi el vermiyosa, şüpheleri varsa kullanmaz, olur biter...

Atalay arkadaşım; hem "protein de kas geliştiren insanların normalden 2-3 kat fazla almasını gerektirir." demişsin hem de "kilo başına 1 gr yeterken, vücutçular 2 ile 3 gr arasına çıkabilir. Bu da zararlıdır. " demişsin, bana biraz çelişki gibi geldi, kilo başına 2 g protein alması gereken bir vücutçunun/sporcunun doğal yollardan bunu nasıl karşılayacağını bi izah edermisin o zaman?

ayrıca sahte supplementary konusunda ne diceksin arkadaşım veya böyle birşey duydunmu hiç?
 
Josephking_1903 demiş ki:
creatini, hemen hemen herkes birbirine tavsiye eder, creatin amino asidin bir türevidir, daha çok kırmızı ette bulunur, 1 kg kırmızı ette yaklaşık 1g creatin bulunmaktadır, fakat düzenli bir spor hayatı olan sporcuların creatin ihtiyacını böyle doğal yollardan karşılamaları nerdeyse imkansızdır, bir sporcunun günde 4-5 g creatine ihitiyacı olduğunu biliyorum, bu da asgari düzeyde, 1 kg kırmızı ette 1 g creatin bulunudğuna göre ihtiyacınız olan creatini nasıl karşılayacağınızı siz düşünün artık normal yollardan ;) herksin bir şekilde bu konularda bilgisi olabilir tabii, herkesin görüşüne saygılıyız ama supplementary lerden alınan creatinin zararlı olduğu konusunda daha hiçbirşey duymadım, senin vücudun çünkü o creatini kullanıyor, vücudunda biriktirmiyo, haftada 6 kez antrenmama çıkan adamlar var, bu kadar fazla antrenmana çıkmak ne kadar doğru tartışılır ama, idman temposu çok yoğun olan sporcuların bu creatini almaları boşa değildir, düzgün beslenen, düzenli bir şekilde idman programı olan bir sporcunun bol su tüketerek ceatin kullanmasında hiçbir sakınca olmadığını biliyorum, gerçi herşey kişinin kendisine kalmıştır, içi el vermiyosa, şüpheleri varsa kullanmaz, olur biter...

Atalay arkadaşım; hem "protein de kas geliştiren insanların normalden 2-3 kat fazla almasını gerektirir." demişsin hem de "kilo başına 1 gr yeterken, vücutçular 2 ile 3 gr arasına çıkabilir. Bu da zararlıdır. " demişsin, bana biraz çelişki gibi geldi, kilo başına 2 g protein alması gereken bir vücutçunun/sporcunun doğal yollardan bunu nasıl karşılayacağını bi izah edermisin o zaman?

ayrıca sahte supplementary konusunda ne diceksin arkadaşım veya böyle birşey duydunmu hiç?

Vücut geliştirm ile uğraşan insanların yukarıda bahsedilen miktarda protein alması gerekir, creatine vb. alması gerekir, ancak bu sağlıklı değildir. Gereklilik ile sağlıklı olmak arasında ifade farkı var tabi. Sonuçta bu yoğunlukta vücut geliştirmek vücuda zararlıdır. ;)

Sağlıklı günler.
 
anladığım kadarıyla supplementarylerin kullanılmasını sağlıksız görüyosun, peki mesela bir aminoasidin kullanılmasını niye sağlıksız görüyosun? tamam aşırı kullanımı böbreklerde taş maş yapabiliyo, çok yoğun kullanım dönemlerinden sonra aralarda boşluklar vericeksin falan filan, bunlar zaten bilindik ters yanları, başka mesela neler var, biraz daha açarsan sevinirim, sonuçta her türlü görüşe açığız...
 
BONE19 demiş ki:
kas yapmak ıyıde ya bunun ılerısı ne olacak bıraktıgın an vucut sarkmaya baslayacak ıgrenc bısey bu yuzden yapmıyorum yoksa hevsım var yanı.

korkma antremana devam edersen sarkmaz;)
1071552478.jpg

serge nubret:6 ekim 1938 doğumlu,68 yaşında...
not:fotoğraf 2005 senesine ait
daha fazla bilgi için bknz:
http://www.schwarzenegger.it/mro/nubret.html
 
vejeteryan hee, peki protein tozu, amino asit, creatin, v.s. kullanmadığını garanti edebilirmisin?
vejeteryan olabilir ama yan ürünleri kullanarak çok güzel bir şekilde istediği vücuda kavuşabilir, haa yok "o tarz şeyler de kullanmıyo" diyosan, ki bence kullanmaması çok zor, birşey diyemem...
 
Geri
Üst