Prosesörle Ilgili Bi Kaç Soru..

merhablar..
aklımda bi kaç şey var sizinle paylaşmak sizlerden fikir almak istedim...
1-) prosesörü sizce fx loop tanmı girmeliyim yoksa direk inputtanmı ?
a)fx loop send return şeklinde değil tek giriş var böyle bağlarsam input u kullanmıcammı o zman ?

2-)sizce melodic death veya metal (açıkçası sert hacimli sıcak) tone lar için en iyi reverb seçeneği hangisi(pedal marka model sormuyorum.. room,hall vs. seçeneklerden bahsediyorum)

3-) guitar rig denen olay tam olarak nedir kutu içeriği nelerdir ?

teşekkürler.
 
1 - Pek aciklayici yazmamissin. Mesela:
a - Prosesorun ne?
b - Amfin ne?
c - MultiFx'in hem amfi simulasyonunu, hem de FX'lerini mi kullanacaksin, yoksa sadece FX mi? Eger sadece FX ise pre FX'ler mi yoksa post-FX'ler mi?
vesaire.

Eger amfi simulasyonunu kullanacaksan o zaman en iyi sey FX Loop'u kullanmak. Eger MultiFX'in 4-cable metodu ile calisiyorsa zaten en iyi secenek o. Yani her durumda senin elindekilere ve amacina bakiyor.

2 - bence tercih meselesi. Ben hall'i seviyorum ama sadece sese, nasil diyeyim, az biraz dolgunluk/canlilik katacak kadar.

3 - Guitar Rig PC'ni multiFX processor olarak kullanabilmeni, kolay kayit yapabilmeni vs sagliyor. Benim PC'de demo versiyonu mu ne kurulu sitesinden vaktinde cektigim, RP1000'i arabirim olarak kullaniyorum (10 kere bile kullanmamissimdir Guitar Rig'i, RP1000 zaten onun yaptigi isi daha iyi ve kolay yaptigi icin kulagini tersten gostermek gibi birsey benim durumumda). Kendi kutusunda aldiginda bir arabirim ile geliyor yanlis degilsem. Sahnede kullanmayi istiyorsan o zaman bir laptop'la cikman gerek sahneye, eve ve kayida yonelik bir urun genel olarak bakinca.
 
Hiç bir prosesör Axe Fx dahil yazılımdan daha iyi ses veremez...
Ahmet guzel demis ama yine de yazayim. :)
Processor'lerin icindeki her neyse gokten zembille indigini dusunmuyorsundur sanirim. Benim RP1000 de yazilim urunu, pod'lar da yazilim, AxeFx de yazilim. Ses islemeye yonelik islemcilerin kontrol ettigi bilgisayarlar onlar da. Boyle tek bir cumlede bu kadar kesin konustuguna gore simdiye kadar hangi processor'lere ve PC simulasyonlarina sahip oldugunu ve nesini begenip nedini begenmedigini yazarsan onlar hakkinda da konusabiliriz.
Veya artik sehir efsanesi haline donusen AxePC (her ne kadar AxeFx2 piyasaya cikinca iptal etmis olabilirler artik) icin ne dusunuyorsun? Sence AxeFX-PC yazilim mi yoksa yine AxeFx mi? :)

Veya niye barda sahnede PodHD'ler, AxeFx'ler goruyorum bir suru gitaristte, ama hic laptop ve Guitar Rig gormuyorum? :) "Yazilim cok iyi ama seyirci duymasin" deyip kasten birbirimizi bu guzel simulasyonlardan mahrum mu birakiyoruz?
 
Axe FX yazılımlardan iyi.

Aksini iddia eden arkadaş ne kadar süre gördü test etti bilmiyorum, ancak evde Axe FX Ultra ile Peavey Revalver, Overloud TH1, Guitar Rig, Amplitube(sanırım 3, emin değilim) kıyaslama şansım oldu. Yazılımların hepsini T.C. Electronic Desktop Konnekt 6 üzerinden, kendi driverı ve asio4all ile ayrı ayrı kullandım. Axe FX ise doğrudan ses kartına girildi. Tüm deneylerde kullanılan hoparlör ise Yamaha HS80M oldu.

Sonuçlar:

1. Gecikme süresi, pratiklik, tonun kulağa hoş gelmesi ve "gerçek amfiyle çalma hissi" konularında Axe FX kesinlikle üstün. Bunu ben de böyle söyledim, başka gitarist arkadaşlarım da aynısını düşündü, müzikle ve gitarla alakası olmayan kişiler de böyle düşündü.

2. Guitar Rig, presetler üzerinden gittiğinizde kulağa en hoş gelen tonları veren yazılım ancak çalarken en sıkıcı ve sentetik olanı da o. Peavey Revalver ise çok daha çiğ tonlar veriyor ancak bu tonlar gerçek amfiyle çalma hissiyatına çok daha yakın. Metal tonlarında ikisi de çok başarılı değil, Overloud TH1 bu konuda açık ara en iyisi.

3. asio4all, gecikme süreleri açısından daha iyi sonuç verdi ancak kendi driverı daha pratik(kayıt yaparken bir yandan başka programlar da ses kartını kullanabiliyor).

4. İyi bir kaliteye ayarlıyken gecikme süresi 10 milisaniye civarı. Çok fazla diyeniniz varsa, gitar amfisinden 3 metre uzakta durmakla aynı şey bu.

5. Axe FXde bu gecikme yoktu.

6. Kayıt konusunda yazılımlar reamp yapabilmenizle öne çıkarken Axe FX 0 gecikme olmasıyla ön plana çıkıyor.

7. Sahneye Axe FX ile gitmek daha kolay.

8. Axe için de iyi bir ses kartı almanız gerekmekte, referans monitörleri de şart. Bu şekilde baktığımızda yazılımlar 200-500$ arasındayken Axe FX 2000$.

Axe FX ses kalitesi olarak daha üstün dedim ya, aradaki fark bence o fiyat farkını haklı çıkartacak kadar değil. Bu işi profesyonel yapıyorsanız 2000$ rahatça verilir, ancak paranızı bu işten kazanmıyorsanız yazılımla devam edin, değmez.
 
Ha Axe vs gerçek amfi derseniz; kendi kendime eğleneceksem amfi, müzik yapacaksam Axe FX derim. Çok daha pratik, aradaki kalite farkı(en azından orta-üst sınıf amfilere kadar) o kadar da fazla değil ve en önemlisi, her yere rahatça taşıyabiliyrosunuz, gece gündüz çalabiliyorsunuz.

Orta üst sınıf amfi dediğim şeyler de Axe FXden daha ucuz şeyler değiller bu arada, mesele bütçe değil yani. Sesini açamadıktan, istediğim gibi çalamadıktan sonra ne yapayım amfiyi? Kaldı ki stüdyolardaki artık ayvayı yemiş JCM2000lerden ve ölmüş bitmiş tükenmiş 1960A kabinlerden ne zevk alacaksınız? Ufak, basit, yalın bir amfi ile iyi bir gitarı çiğ çiğ çalmak tabi ki daha zevkli, ancak bundan ötesindeki işlerde Axe gayet tercih edilesi.

Şu an evimde biri lambalı biri transistörlü iki tane Peavey amfim var, aylardır hiç kullanmadım. Duruyorlar öylece, uzun süredir sadece ses kartı+yazılımla takılıyorum evde. Peavey Revalver Mark III.V iyidir :)
 
Geri
Üst