Harici Ses Kartınında Takılma Sorunu

Eskiden daha düşük konfigrasyona sahip bir bilgisayarda kullanırken hiç bir sorun yaşamadığım line 6 ux1 ses kartımı,bilgisayarımın ses özelliklerinden seçip kulanırken bellibir süre sonra seste duraklama oluyor.Her ayarı denedim,en yeni sürücüleri falan kurdum,aynı model başka bir bilgisayarda denedim hep aynı sorun:mad:.Evdeki diğer bilgisayarlar ile deniyorum hiçbir sorun yok.Ama bu bilgisayarımda sorun çıkarıyor.Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor?bilgisayarım packard bell tj75.
 
Seste duraklama oluyor ne demek? gecikmemi? tamamenmi kesiliyor? nedir neyin nesidir bu? ses kartını yüklediğin işletim sistemine uyumlu olmasına dikkat ettin mi? eğer ettiysen bağlantıları iyi yaptın mı? sorun bilgisayardan gibi duruyor yani soruyuda tam anlayamadım zaten neyse artık..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
seste duraklamalar yada çıt çıt diye sesler oluyor çalarken hatta ses kartı üzerinde işlem yapınca(örneğin filim izlerken falan) bir süre sonra ses temelli gidiyor,bilgisayarı yeniden başlatıp ses kartı olarak bilgisayarınkini secmem gerekiyor.İşletim sistemi ile uyumluluk sorunuda yok.Bağlantı problemi falan da yok herşey doğru.Suan çok düşük özelliklerde kullanıyorum yani bufffer size "extra large"dan bir önceki segmede,default buffer size 128de.Yani örneğin guitar rigde falan gecikme 31ms yani çalınmıyor.Dediğim gibi eski bilgisayarımda hiçbir sorun yaşamıyordum.Bilgisayara yeni formatta attım gene aynı.Tüm diriverler falan güncel yani gerçekten hiç anlam veremiyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
evet usta uyumlu madda da calıştırsam oluyor.sanırım anakartın external cihazlarla olan uyumsuzluğu yanbancı sitelerde biraz birseyler buldum ama sorun hakkındsa cozumunu bulamadım..
 
Bende ilk ses kartımı aldığımda bu sorunu yaşamıştım, windows 7 biraz karmaşık, sisteme tamamen oturtman gerekiyor yazılımı ve bağlantıların tamamen hatasız olması gerekiyor. Tek sorun bu. Sen bağlama tipini, hangi seçeneklerinin olduğunu ses kartının üzerinde yani, bunları bana detaylı söylersen bağlantı konusunda yardımcı olabilirim, diğer alternatifler ise, cihazın her bilgisayarda çalıstıgı ama bu bilgisayarda calısmadıgı göz önünde bulundurursak baya az gibi görünüyor, format at ve cdyi tak, senden bağlanmasını istediği zaman tak usb'yi ve ses kayıt aygıtlarından ini seç diğerindede out olsun, biraz daha kurcalamalısın..
 
Geri
Üst