Roland Gp16 Hakkında Yardım...

Merhabalar. Yakında zamanda bir prosesör almayı düşünüyorum. 650tl kadar bütçem var. Ve araştırma içindeyim. Rolanda Gp16 hakkında bilgisi olan önerisi olan söyleyeceği olan varsa yardımcı da olursa sevinirim... :D
 
GP 16, en az 20 senelik çok eski bir cihazdır; içindeki distortion tonları berbattır ve sadece efekt için kullanacaksanız işinize yarar. 650 lira kesinlikle etmez; o paraya yazık.Dışarıdaki ikinci el fiyatı çok düşüktür ve sağda solda GP16 hakkında hala iyi bir cihaz olduğuna dair bir şeyler yazılıyorsa bu biraz da çok ucuza alınabiliyor olmasındandır (internette adamın biri e-bayden 130 euroya almış mesela...)
Eğer vokal vs için kullanacaksanız/stüdyo amaçlı kullanım filan düşünüyorsanız işinize yarayabilir; ama gitar için kesinlikle önermem. Eğer rack efekt düşünüyorsanız TC electronics ürünlerine bakın derim; hem preamfi hem efekt istiyorsanız dijital modellleyiciler en hesaplısı olur. Digitech 1101 GSP son derece kullanışlı bulunan bir cihaz örneğin; ama 650 TL'ye Türkiye'den almak zor. Boss'un daha yeni GT serileri de düşünülebilir.
 
Pek çok efekti olduğu ve vokal vs. için de kullanılabileceği için 300 TL fena bir fiyat değil aslında. Ama yine de cihazın demode olduğunu ve efektlerin zamanın gerisinde kalabileceğini düşünmek lazım.
 
Bir süre GP16 kullandım. Modülasyon ve reverb efektleri iyiydi. Ancak distortion tonu gerçekten bir felaket. Yine de gitar amp. ile kullanıldığında fena sonuç vermiyor. Eski bir ürün. Bir güzel özelliği, efekt zincirindeki efektlerin istenildiği gibi sıraya konulabilmesi. Beş yıl önce Trigon'dan 150 TL. ye almıştım.
 
Geri
Üst