Gt10-nova System

Arkadaşlar kararsız kaldım.Eğer GT10 ve TC Electronic Nova System kullananlar varsa görüşlerini öğrenebilirmiyim.Hangisinin tonları daha iyi ve hangisinin kullanımı daha kolay.İkisinden birini alcam hangisini tavsiye edersiniz?
 
Farklı ürünler. Nova' nın tonları doğaldır. Tercihim Nova olurdu ama kendi isteğim doğrultusunda. Siz ne yapacaksınız ve ne amaçla almak istiyorsunuz bilemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam bar programı yapıyoruz.Piyasa çalıyoruz.Ama bunun dışındada rock tonların çok iyi olmasını istiyorum.Nova systemde analog distortion olması cebzetti açıkcası.Clean ton da çok önemli benim için.Hangisinde bu özelliklerden daha iyi verim alırım onu merak ediyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
neden yaramaz onu anlayamadım.kendi tonlarının yeterli olduğunu düşünüyorum ben.mixere direk girince ne gibi bi sorun çıkacak ki.
 
GitarPedal.net'te Nova System'den Mixer'e çıkmak: Yardım! diye bir başlık var. Forumda 'Nova System' diye arama yaparsan bulursun.

Benim görüşüm şu: Eğer zengin değilsen, Dolar'ın ve Euro'nun bu kadar yüksek seyrettiği şu dönemde, Nova System'dan falan uzak dur; bir GT-8 al. Birkaç ay önce 700TL'ye alabileceğin ikinci el Nova System'ler, şimdi 900'ün üzerinde. GT-8'i ise 400TL'ye bile bulmak mümkün. GT-10'dan tek eksiği, onboard USB bağlantısı -ki o da çok işlevsel birşey değil, kanımca. İlle de kullanacaksan, 50TL'ye uygun bir midi<=>USB çevirici satın alabilirsin.

Nova System'in analog distortion/overdrive'ı (ve TC Electronic kalitesindeki diğer özellikleri) tabii ki GT-8/10 ile karşılaştırılmaz ama bir süre seni götürür. Kur durumları normale döndüğünde, bütçen daha elverişli olduğunda GT-8'i zarar etmeden satar, Nova System'a geçersin.

İyi çalışmalar...
 
ikinci el bi nova system sıfırdan farksız 850 tl sence nasıl fiyat.kutu içeriği tamam sıfır ayarında.çok az kullanılmışgarantisi var.
 
ikinci el bi nova system sıfırdan farksız 850 tl sence nasıl fiyat.kutu içeriği tamam sıfır ayarında.çok az kullanılmışgarantisi var.
850TL bugünkü piyasaya göre mantıklı bir rakam. Alınabilir.
NS'nin kendi speaker simulator'ını kullanacaksın, anladığım kadarıyla. Ancak NS'nin yanına wah ve volume/expression pedalı da lazım. Yoksa sahnede zorlanırsın. Onun yerine ben yine GT-8 (üzerinde kendi pedalı var) + sağlam bir wah pedalı öneririm. İleride NS'ye geçince GT-8'i satar, wah'ı elinde tutar, bir de volume/expression pedal eklersin.
 
Bu arada wah ve volume için 2in1 Dunlop Mister Crybaby Super Volume/Wah Pedal var. Ancak artık üretilmediği için bulmak pek kolay değil. Crybaby SW-95 almadan önce ona niyetlenmiştim, pratik bir alet gibi gelmediği için vazgeçtim.

Not: GT-8'i sevmiyorum. :)
 
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben nova systeme kafayı takmış durumdayım.sanırım ne olursa olsun onu alacağım.çünkü hiç bi eksi yönünü göremiyorum.
 
preamp modellemesi olmaması senin için eksik bir yönü.
Gitarı al prosesörü al mixere girilebilecek bir alet değil.

Nova system daha çok analog setup taşımak istemeyen, kablo, güç kaynağı, sinyal kaybı gibi sorunlardan sıkılan, maintain etmesi güç olan setupları küçültmek için yapılmış bir alet. Yani nasıl amfisiz ya da amfi modellemesiz analog setup'ın herhangi bir kullanışlığı yoksa aynı durum olacaktır. Gt8 öyle bir alet değil. Alıp çıkıyorsun sahneye kahnn'ın dediği gibi. Kurcalarsın edersin götürür seni bir süre. Ama anladığım kadarıyla zaten bütçeyi çok zorlayarak alacaksın nova system'i onun maliyetine bir amfi ya da amfi modelleyici maliyeti eklemen gerekecek.

Güzel bir amfi + nova system çok güzel sonuç verecektir, o ayrı...

Bak burda da ajanın bir anlatmış:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=tc+electronic+nova+system
 
novayı aldın son derece memnunsun ama nova da amfi modellemesi, yani preamp olmadiği için mixere girdiğin vakit tonların çok cılız kalacak. en az bir di box takviyesi gerekiyor sahne için. amfiye mikrofon kuracaksan o farklı..
 
vlala ben amfisiz kullanıyorum şuanda ve gayet tatmin edici.tabiki amfi ile kullanıldığında bi fark görürsünüz.ama tc electronic'e hala teşekkür ediyorum..
 
Geri
Üst