Bestelerin noterden tastiklenmesi?

Merhaba topic' doğru yerdemi bilmiyorum ama neys..

hazırladığınız bir parçananın kanunlar önünde size ait olduğunu kanıtlamak için notalarının yazılıp noterden tastik edildiğini biliyorum. fakat
bütün düzenlemeyi (bas, gitar vokal vs.) mi tek tek kağıtlara aktaracağım yoksa sadece sözlerin ve vokalin yazılmış olması yeterlimi? onu bilmiyorum bana bir ışık tutarmısınız :roll:
 
dostum demonu bı zarfın ıcıne koy we kendı ew adresıne yolla we o zarfı bısene boyunca acma we bolelıkle bı senelıne noterden dolaylı olarak tastık ettırmıs oluyosun
 
arkadaşlar benim annem noter...yok öyle bişey ne zarfi ne postası yaw...kopyasını da defterin arasına koyarım yani o bi kıstas değildir.ayrica gazetenin önünde sözlerin fotosunu seçmek ne kadar düzgün bi yontem bilmiyorum...gazete tarih gösterdiği yer noter'in tarih damga'sından daha mı resmi bişey?

sözlerini duzgun şekilde yazıyosunuz..printer'dan alıyosunuz onaylatıyosuz.hepsi bu.bir fotokopisi de bizde kalıyor..bu sözlerin onaylatılmasıdır..Bu o tarihten itibaren sözlerin resmi olarak sizin olduğunu belirtir! ayrıca ulu orta yerde kayitlarını kimseye verme derim..

eğer melodi falan derseniz henüz öyle bi taleple karşılaşmadık ama CD sacma geldi.hiç bir noter onu oturup dinleyemez kimse içinde ne olduğunu bilemez.şöyle bişey olabilir notalarını yazarsınız porte'lere gene düzgün biçimde...onu da tastiklersiniz..bu kadar..

bir kaç müzik firmasi daha detaylı onaylatabiliyormuş ama heralde o büyük ihtimal muzik firmalarının olduğu yerlerdeki noterler daha iyi biliyodur..bakirköy'de öyle bi olayla karşılaşmadık yani o yüzden pek detaylı bilgimiz yok..ama söz onaylatanlar oldukça fazladır...bilgilerinize..

bi ara daha detayli öğrenebilirim şuan izmir'deyim ama..telefonda sorarım bi ara..
 
arkadaşlar korkmayın kimse çalmaz şarkınızı.......ama tedbir almakda da yarar var..ayrıca bir üstteki arkadaşın dediği gibi sadece noter tasdiği diye bişey yok..bahsedildiği gibi iadeli taahhütlü yontem diye bişey var..notelrer paranızı vermeyin ve o yontemi kullanın..

ya da noterlerin bazılarının emanet kasaları vardır...oraya cd olarakda bırakabilirsiniz
 
Noterler emanet kasalarinda cd saklamazlar....En fazla bir günlük hasilati saklarlar.

CD'nin onaylatilmasi islemi ise cok yeni bir hadise oldugu icin garipseniyor ama herhangi bir notere götürüp portelere yazilmis notalar ile CD teslim etmek arasinda bence cok bir fark yok.
Sonucta hicbir noterin -hobisi olanlar disinda- bir kiyaslama yapicak kadar yada eseri degerlendrecek kadar nota bilgisi olmaz zaten gerekte yoktur.
CD icindeki datanin onaylatilmasi o datanin size ait oldugunu da göstermez, sadece o tarihte o datanin sizin ibrazinizla noter tarafindan görüldügünü ispat eder.

Yani biri çikip sizin besteyi kendininmis gibi lanse ederse sizde cikartip gösterirsiniz "baak ilk önce ben tastiklettim" diye gerisi hikaye...

Söyle bir durumda mümkün, 2001 senesinde gecen bir hikaye: prodüktörünüz yada sizi produce eden kimse ve ona ne deniyorsa, sizin besteleriniz üzerinde calisirken serefsiz oldugu icin gidip baskasina bu parcayi ben yaptim diye satar o arada da kendisi tastikletir.Sonra siz bunu bir fark edersiniz is uzarda uzar mahkemelik olursunuz bir bakarsiniz ki herif sizden önce tastikletmis sonra bir bardak soguk suyun yaninda o günkü sefin spesyalini isterseniz.
Gerci bunun ispati icin tespit mahkemeleri kurulabilir ama Türkiye'de adli sistemin ne kadar hizli isledigi de takdire sayan bir durumdur.

Aman dikkat o yüzden....
 
Soz-Muzik-Aranje ve diğer tüm hakları üstüne almak için şarkıların notaya dökülmüş birer sayfa kopyasıyla MESAM(musiki eser sahipleri meslek birliği)'a gidiyorsun orda birkaç formalite ve değişmediyse 20-30 milyon karşılığında alabiliyorsun.Ayrıca Mesam'ı, Ankaradaysan Atatürk bulvarı İstanbuldaysan Gümüşsuyu caddesinde bulabilirsin.Unutmadan söylemekte yarar var noterden alınmış hiçbir belge telifhaklarını kapsamaz bunun yetkilisi mesam kuruluşu, http://www.mesam.org
 
allah allah...ya ben bişey bilmiyorum ya da siz!!!!!!!!

ben msg üyesiyim..msg nin ya da mesamın boyle şarkı tasdik ettirme gibi bir yetkisi yok..onlara cd yollarsınız onlar o cd leri veya nota kağıtlarını tarih sırasına göre belirler..eğer bir şarkı çalındı ise ve İKİ KİŞİ DE ŞARKIYı NOTERDEN TASDİK ETTİRMEMİŞSE MSG VEYA MESAM DAKİ o tarih sırası şarkının kime ait olduğunu belirler..

size bu konuda son tavsiyem..;

şarkılarınızı iadeli taaahütlü yontem ile tasdik ettiriniz..50 tane şarkınız varsa 50 sinide bir cd ye kaydedip gidin postahaneye...

yok benim param çok bir şarkı için noter denilen yerlere 30 milyoncuğumu seve seve veririm diyosanız O ZAMANDA ŞARKININ NOTALARINI OYLE İR ÇIKARTIP YAZMALI VE NOTERE VERMELİSİNİZKİ MOZART BİLE SİZE HAYRAN KALMALI..

bilmem anlatabildimmi..
 
notaları ve sözleri yazıp noterde eserin size ait olduğunu "tespit" ettirebileceğiniz gibi cd'ye vs. kayıt yaptırdığınızda ( 2 adet olacak) 1 yıl için noterde tespitle muhafaza oluyor ve bunu her yıl yenilemeniz gerekiyor. evet sadece bu. ha bir de müzik eseri meslek birliklerine de kayıt yaptırabilirsiniz ama bu birliklere kaydettirdiğiniz parçalarla örn. bir yarışmaya giremezsiniz zira mesam vs. gibi birliklere kayıt için bunların en azından barda vs. çalınması yahut kaset,cd pazarlama vs. önşartları var. başka da yolu yok. kendinize gönderip açılmayan zarfla ilgili iadeli taahhütlü mektup hukuken geçersiz. zira zarf her zaman açılıp uygun şekilde kapatılabilir. en doğru çözüm söz e notaların noter tespiti ... sevgiyle kalın
 
Geri
Üst