music123.com hakkında (int. alışverişten anlayanlar)

Arkadaşlar music123.com'a üye olmaya çalışıyorum ama adresim sığmıyor,adres satırı çok kısa ve 2 tane adres yeri var.Adress 1 Adress 2 yazan yerlerden bahsediyorum ikisinede adresim sığmıyor.
 
yaklas1k 1 senedir paypal sayesinde ebay üzerinden al1sveris yap1yorum. türk kredi kartlar1 geçmiyor onaylanm1yor diye birseyi ilk kez duyuyorum. hiç bir problem yasamad1m hatta ödeme yapt1g1m anda internet teki banka ekstresinde ç1k1yor.
 
merhaba.. elimde denizbankın kradi kartı var.. ve boss gt8 sipariş edicemm. şuan ki koşullardan haberdar olan arkadaşlar birz bilgi verebilirmi..

ingiltere den yakınımız var.. acaba ben burdan sipariş versem adresi felan oraya yöneltsem.. orda gümrük olayları nasıll? merak ettiğim konu o. gt8 445$ artı nekadar eklenebilir? yukarda dediğim gibi, deniz banktan cradi kartı ile çeksem aleti.. olabilirmi.. yardımcı olan biri acele :)
 
Selam millet, bi sorum var. Ben bu siteden alışveriş yapacağım. Her istediği bilgiyi girdim, pay-pal hesabı da aldım. Fakat sitede öyle bir laf varki, şimdi ödemeye korkuyorum. Siparişim beklemede. Music123 şöyle söylüyor: "We do not accept credit card funded payments through pay-pal". İyi ama ben pay-pal'de ödemeye kalktığımda benden kredi kartı bilgileri istiyor. Bu nasıl bir çelişkidir ? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
İyi günler.

NOT: Bu arada faturalamayı türkiye'ye, gideceği adresi de amerikadaki amcama göre yaptım. Ağustosta gelirken getirecek. Her iki adresi amerika olarak ayarlayınca direk kredi kartı kabul ediyor. Fakat sanırım sadece amerikan kredi kartlarını kabul ediyor. Yardım telefon nosunu fiilan bile istiyor bankanın. Biraz yaş iş, benim de fazla vaktim yok. Tek çarem pay-pal. Açıklarsanız sevinirim.
 
nasıl odeme yapacağını sen seçiyorsun ancak şu aralar Türkiyeye mal yollamıyorlar diye biliyorum.Ayrıca başka masraf ne kelime masrafa boğuyorar seni.3 kere alış-veriş yaptım üçünde de pişman oldum aynı malı Türkiyeden almadığıma...(bi kere %10+%18+%20 civarı diğer gümrük masrafları var daha ne...)
 
Hoca iyi okursan malı türkiyeye değil, amerika'daki bi akrabama postalatacağım. Kargo masrafı, vergi filan yok. Behringer V-amp 2, toplam 90 $. Bence gayet uygun. Ama yukarıdaki sorum hala geçerli, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Arkadaşlar çok yazıldı çizildi ama arattım bulamadım yahu. Tekrar sorayım. Yırtdışında bir yakınım gidip ordaki bir mağazadan gitar alıp sırtında Türkiyeye getirse gümrükte onu kaydediyorlamı yani çıkarken yine gitarı gerimi götürmesi lazım? Nerde senin gitarın girerken gitarla girmiştin falan diyorlarmı? Birde sormuyorlarsa Türkiyeye girerken kendi gitarım falanmı demesimi lazım? Getirecek kişi hem Türk vatanadşı hemde yabancı ülke uyruklu yani çifte vatandaş. Yani deseki ben bu gitarı kendime aldım. Türkiyeden çıkarkende sorarlarsa o da Türkiyedeki evimde bıraktım yurtdışına geri götürmeyeceğim dese olurmu çünkü kendisi normalde Türkiyede oturmuyor ama evi var. veya nasıl oluyor bir akıl verirseniz sevinirim.
 
music123'ten ibanez js1000 almıstim, gitarın kendi parasi kadar

shipping
+gumruk
+cart curt mahkemesinin bilmem nesine
+ups'in bilmem nesine

para verdim. cektigim onca bunalımlı gunlerde cabasi
yemin ettim bidaha yurt disindan siparisle mal getirmicegime..
bence parasi neyse verin burdan alin
 
Ya bari sorumu iyice bi okuyunda öyle cevap verin arkadaşlar. Çok şey mi istiyorum ? Efektör alacağım, ve yine söylüyorum, "buraya yollatmayacağım, gelirken amerikadan amcam getirecek." Ne vergi var, ne kargo ücreti var (amerika içi bedava posta), ne de ek ücret filan. Behringer V-amp2 = 90 $. Bence çok iyi bi fiyat, ki zaten music123'ün fiyatlarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca gümrükte sorun çıkmasının sebebi music123 değil, bizim gümrük mevzuatının bozuklukları. Eğer gümrüğümüz düzgün olsaydı, emin olun türkiye'de kimse o tavana vuran fiyatları çakamazdı malların üstüne. Sonuçta üç firmanın tekeli altında müzik yapılıyor bu ülkede. Bunu sarsmak biraz zor. Eğer gümrükte problemle karşılaşmasak, emin olun kimse o kadar yüksek fiyat çekemez müzik ürünlerine.

Neyse ben sorumu tekrar edeyim: "music123" diyorki, "We do not accept credit card funded payments through pay-pal". Ama ben ödemek için pay-pal'a girdiğimde benden kredi kartı numarası filan istiyor. Bu nasıl bir çelişki ? Daha önce alışveriş yapan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.
 
music123 u kullanmadım bilmiyorum ama. ebay'da sorun yasamadım. sadece shiping ile ilgili olarak sadece usa' ile igili ucretler verilir. satıcıya turkiyeye urunun shiping ini sorun mutlaka, satıcılar size dogru bilgileri vereceklerdir usps ile sigortalı olarak alırsanız pek sorun cıkmaz, paypal odeme sekliniz olsun (protected olan urunleri tercih edin) ve son olarak bilgi. "snipe" yani son saniyelerde sizin belirlediginiz ust sınırı otomatik olarak giren siteler var. ben cogunlukla www.justsnipe.com sitesini kullanıyorum. item number girmeniz yeterli boyle sanırım bir kac site var ama justsnipe ı oneririm (zaten pc magazine de oneriyor)
ozetlersek = ebay+paypal+justsnipe isinizi gorecektir
Not 2: ingilizlerden urun almayın cok pahalıya satarlar. sevmem topunu
kolay gelsin
 
birde birsey soylemeyi unuttum, ebay'da yeni kullanıcıları kazıklamak gibi ve bunu meslek haline getirmis adamlar var. onuda shipping yolu ile yaparlar. benim size onerim usps (air mail parcel post secenegi)ve mutlaka insurance cunku orn 200 $ lık bir urun icin bile 3-5 $ sigorta parası odeniyor. bence sigorta yaptırın.(malın kaybolma riskini ortadan kaldırmıs olursunuz) ve http://ircalc.usps.gov/default.asp?Mode=Intl_Single&CID=10419
link den usps fiyatını ogrenebilirsiniz, daha sonra size yuksek bir shipping soylenmisse benim hesaplarıma gore diye baslayan bir cumle ile (linki de yapıstırırsınız) iste bu kadar tutuyor dersiniz. yani anlatmak istedigim kazık yemeyin shipping meselesinden. kolay gelsin
 
Arkadaşlar kendi soruma cevap vereyim, sanırım artık music123'den paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Yani western UNI0N'la uğraşmaya ekstra para vermeye gerek yok galiba. Galiba diyorum çünkü ödemeyi yaptım, "status" kısmında "now shipping" yazıyor 2 gündür. Eğer postalarlarsa, direkt buraya yazacağım sonucu.
 
Geri
Üst