Audition Ve Impact Twin Sorunu

TC Impact Twin ve Adobe Audition CS 5.5 kullanıyorum. Audition'da 192 Sample Ratede proje dosyası açıyorum ancak Auditionda 192 görünen SR, TC nin kontrol panelinde 44.1e olarak gözüküyor ve kilitli olduğundan değiştiremiyorum. Önceden SR yi 192 yapmam bişey ifade etmiyor tekrar 44.1'e alıyor. Sürücüyü silip tekrar yükledim sonuç aynı. Fabrika ayarlaına döndürttüm yine farkeden bişey yok. Audition bana 192de kayıt ettiğini söylesede TC Near aksini söylüyor. Acaba şimdi ben 44.1 mi kayıt ediyorum yoksa 192 mi? Yazılım olarak birde Audacity denedim bu sefer herhangi bir kilit söz konusu değil. Firkri olan varmı?

2jepjdu.png
 
merhaba
impact twin in manual inde 34. sayfada

"The sample rate is always set by your host
application (e.g. Ableton Live). If you e.g. play a
44.1 kHz project, the sample rate automatically shifts
to 44.1 kHz. If you later load and play a 48 kHz song,
the sample rate shifts to 48 kHz."

böyle bir şey yazıyor yani sample rate in senin adobe audition da belirledigin sample rate
ama daha önce kullanmadıgım için cokta bir bilgim yok o ses kartı hakkında
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba

Yazılana göre DAW'ın kendisi belirlemesi gerekiyor SR'yi ancak sanırım bir yerde hata var. Belki Audition içinde benim bilmediğim bir ayardan dolayı yapıyordur bilemiyorum açıkçası akşam birde Audition 3.0 ile deneme yapmaya çalışcam acaba onda da aynısını yapacakmı. Diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sonunda sornu çözdüm! Önce neler uyguladığımı anlatayım ama :)

İşe Audition'ın bir önceki sürümü 3.0 yükleyerek başladım. Kendisini 2. sürümden beri kullanıyorum zaten. Hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Acaba bu sefer ne olcak diye bekliyordum ki yine sorun yaşamadım SR konusunda :D:D:D

1zyegl4.gif


Resimde de görülceği izere 96khze ayaladım ve sorunsuz TC Nearda kendisini 96ya aldı. Akabin birde Ableton Live 8 'i denedim. Onda da sorunsuz 192 ve 96ya aldım ve TC Nearda kendini ayarladı

2uifz13.gif


Sonra baktım böyle çare bulamıcam birde Adobun kendi forumlarına bakayım dedim ki iyide demişim :D:D:D

http://forums.adobe.com/thread/858016?decorator=print&displayFullThread=true

Orda söylendiği gibi Control Panelden Sound kısmında Recording sekmesi var. Orada mikrofonun özelliklerini 192khzye getirince sorun çözüldü! Şuan Impact Twin bağlı olmadığı için ekran görüntüsünde "Currently Unavailable" yazısıyla birlikte en fazla 96 gözüküyor ancak bağlı olduğu zaman 192de çıkıcak.

2vk19bk.gif


Mikrofonu değiştirdikten sonra Speaker ayarlarınıda 192 yapmayı unutmayın yoksa Audition output ile input birbirini tutmuyor diye hata verir.

2qsumfs.gif


Bütün sorun böyle basit bir ayardan dolayı imiş tahmin ettiğim gibi.:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
XP yi kullanmayalı uzun süre oldu :) Onda da sound ayarı vardı yine denetim masasından. Kurcalamak gerek şimdi XP yüklü PC elimde olmadığından deneyemiyorum.
 
-----------------------Bu tablo Tc Manuel 34. Sayfa'dan. - - - - - - - - - - - - - -
Adsız.jpg

Tabloya bakarak olayı değerlendirdiğimizde.192khz sadece Spdif veya tos girişlerde işlem şansı veriyor.
Buda demekki harici bi digital cihazla sinyal trafiğinin ses kartına sağlanması gerekli.
Yani kısacası İmpact twin digital giren bir sesi kayıpsız - 192khz HD Kalitede- ''sadece taşıyabiliyor (aktarabiliyor)''' .
Bi mikrofon veya enstrumanla alabileceğimiz,en büyük kayıt değeri bu şemaya göre gösterilen max. 96khz'la sınırlıdır zaten.
Yani 24 bit 96 khz.
Fakat hatırladığım kadarıyla Adobe Audition. 16 bit veya 32 bit çalışabiliyor(du). 24 bit sadece Cs5 serisinde var sanırım.
 
hocam öncelikle 192 khz normal pc den kayıt imkanı sağladığına inanıyorum. fakat olaya biraz daha açıklık getirmek lazım.
 
Geri
Üst