1500 Tl Bütçeye Gitar + Amfi 1.el, 2. El Öneri

D

Distortion

1500 tl bütçeye 1. el ve 2. el alabileceğim en iyi ekipman nedir önerilerinizi bekliyorum.

Not: Tarz rock,metal yeni başladığım için ilerde tonlarda ne gibi değişikler olur kestiremiyorum :)
 
Eğer 2000TL bütçen olsaydı o zaman benim yapacağım gibi söyleyebilirdim sana.Ben Gibson Les Paul Studio alıp ev içinde olacağı için Marshall MG30 ve benzeri amfiler almayı düşünüyorum(Aralarında en iyisini arastırıyorum suan için)
Ama senin içinse ve eğer rock ve metal türevi yapmak istiyorum diyorsan sana Epiphone en yakışan gitar olacaktır bence.
Çünkü gerçekten çok yelpazeli gitarlardır.İstersen SG G400 alıp (2. elleri 550-600 arasında) 300 üne amfi alırsın.Diğer kalanına da kendince pedalboard yapabilirsin(şahsi fikrim processor kesinlikle alma 1 analog pedalın olsun tam olsun görüşündeyim).Ki geri kalan paraylada rahat 3-4 pedal alabilirsin.Mesela compressor,drive pedalı,reverb ve delay bunlar arasında.Tabiki setup kısmı senın zevkine kalmış ben bir örnekleme yaptım.Yaklasık 4-5 aydır sürekli arastırmadayım ekipman konusunda.1500-2000TL arasında ki en iyi ekipman bence bunlar olsa gerek.Sadece 300-400 arası en iyi drive ı hangi amfiden alabilirim onu arastırıyorum.İlgilenirsen seni de bilgilendiririm seve seve.Eğer Les Paul ve SG gitarları sevmiyorsan da başka alternatifler üretebiliriz tabii ki :) alternatifler bol...
 
400-450 liraya 2.el line6 spider iv 30w amfi al. mg gibi amfiyle alakası olmayan şeyler alma sakın. line6 amfide envai çeşit dist ve efektler bulunmaktadır. gayette tatmin edicidir. ki yeni başladıysan çok çok fazlasıyla tatmin edecektir seni. 1000 ile 1200 arasındada gayet temiz ibanez rg 2550 prestij bulabilirsin. çok yönlü bi gitardır. en mantıklısı bu olur bence.. line6 spiderın 30 wat olmasına aldanma,, evde 4 te 1 ini açamazsın, studyodada sona getiremezsin sesi. marshallın 30 watlarıyla karıştırma. 12" hoparlörü ile kaliteli drive ve crunh ları ile şaşırtan bi amfidir..
 
black star 1watt combo amfi hem ev için ideal hemde tonları çok iyi senelerce elin ayagaın olabilicek bir amfi lambalıdır sesi ev için en uygunudur 10 15 wattlık bir amfi kadar tabiki ses weremez ama zaten evdede sonunakadar 10 15 wattlık bir amfi açamassın o yüzden amfi seçimini kesinlikle blacstar 1 watt combo amfiden yana kullanman olucaktır gitar içinse 2.el bir jackson dk2m ömürlük bir gitar olucaktır sana istedigin tepkileri alabilcegin bir gitardır yardımcı olarak 1 2 tane analog pedalla setup ını tamamlaman olucaktır başka hiçbişeye ihtiyacın yok
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@Harmony, gitar olarak floyd roselu gitar arıyorum, amfi hakkında bilgilendirirsen süper olur teşekkürler cevap için

@Death-Lead, ibanez rg 2550 prestij ilgimi çekti videolarini izliyorum teşekkürler

@sinmara, jackson dk2m tam aradığım özelliklerde bir gitar sorun 2. el temiz bulmakta, araştirma yapayim :)

saolun cevaplar için 1. el tafsiye veren olmamiş 1. el verebileceginiz setuplar varsa iyi olur karşılaştırma yapmam açisindan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
@Alshain , yeni olduğum ve tanıdığım gitardan anlayan arkadaşım olmadığı için 2. elde kazık yemek istemiyorum başlangıç için sancılı olur.
Sıfır ürünlere yönelme nedenim bu :(
 
Bak mesela üstteki arkadaşın amfisi gayet güzel, uzun süre götürür, hem efektli falan, pedal ihtiyacını da karşılar. Güzel bir de Epiphone LP Custom falan buluruz, mis.
 
Ayrıca yukarıda Floyd Rose (FR) lu gitar istiyorum demişsin. Yeni başladıysan bulaşmanı tavsiye etmem, akort yapacağım diye kafayı yersin sonra :) Sabit köprü iyidir.
 
@AykanKK, çok saol ilgin için floyd rose sistemi doğru söylemek gerekirse görsellik açisindan ilgimi çekmişti :) ,aklima yatan bi gitar olursa burda paylaşırım teşekkürler.
 
Geri
Üst