Tüneldeki müzik dükkanlarına boykot.?

"Amrakh"
bahsettiklerinde son derece haklisin bencede uzak durulmali. ama biz su noktayi atliyoruz bu adamlarda çaresiz yani siz türkiyede gitar amfi satarak limuzinlerde gezen birilerini taniyormusunuz üstelik iki kati fiyata sattiklari halde?? madem türkiyede 2katina alet satiliyor neden yabanci sermaye türkiyede dükkan açip 488$a sattigi gt-8i burda 700$a satamiyor? çünkü sistem çökmüs bu ülkede tünel bizi s.kiyo tüneli de baskalari s.kiyo hiç merak etmeyin.
 
Abi, bir yerde haklısın, limuzine binen görmedim. Ama altında mercedes s-serisi olan gitarcı gördüm :), şaka bir yana, dediklerinde kesin doğruluk payı var, yalnız, birkaç sayfa geride %700 kardan %300 kara düşen bir dükkandan bahsediliyordu :evil: . Yani adamlar her şekilde düzeni kurmuş -çökmüş demekte de haklısın. Bana koyan bir şey de adamların seninle dalga geçer gibi, aşağılarcasına konuşmaları :evil: . Sanki elektrogitarı, amfileri falan bu adamlar icat etmiş, Vai'nin Satriani'nin hocalığını yapmışlar gibi bilemediğin birşey çıkınca laf sokuyorlar!!! Bunlar analarının karnında öğrenmiş ya herşeyi!!!
 
Amrakh demiş ki:
Bana koyan bir şey de adamların seninle dalga geçer gibi, aşağılarcasına konuşmaları :evil: . Sanki elektrogitarı, amfileri falan bu adamlar icat etmiş, Vai'nin Satriani'nin hocalığını yapmışlar gibi bilemediğin birşey çıkınca laf sokuyorlar!!! Bunlar analarının karnında öğrenmiş ya herşeyi!!!

evet bende aynen bu yüzden gitmiyorum oralara artistlik doruk noktasinda resmen.
%700 veya %300 karla satis yaptiklarini da pek sanmiyorum çünkü bu ülkede burjuvazi var adam bir dükkan kurar %250 karla satar (bu bile büyük bir rakam) bu serefsizler de aclıktan ölür ama olmuyor işte.
bide yazmışken şunu belirteyim bizim de yeterli gücümüz yok. mesela musicianfriend günde 10larca gitar amfi satıyorlar. ben izmir caddesinde bacınoğlu var birkaç gün orda durdum az daha kafayı yiyodum. adamlar gün boyunca 1 adet tel takımı 2 tanede pena satabiliyorlar. hele gelen malmsteenleri bir görsen inan onlar satıcılardan daha gıcık.
 
Slaytanic demiş ki:
adam bir dükkan kurar %250 karla satar (bu bile büyük bir rakam) bu serefsizler de aclıktan ölür ama olmuyor işte.

bu neden olmuyor ya?? neden hiçbir gitarcı "SÜRÜMDEN KAZANMA" diye birşey bilmiyor?? kaldı ki, müşteri memnuniyeti denen birşey var, bu adamların bundan da mı haberi yok??? ben bir sefer kazığı sokayım, beğenirse tekrar gelir mantığı var hepsinde!!! :evil:
 
müzik aletinde "sürümden kazanma" diye bir şey olmaz.
bu ne yahu böyle, köfteciden mi bahsediyoruz! :LOL:
insan ömrü boyunca 1,2, bilemedin 3 kere gitar alır. daha fazla alanlar da olabilir ama çoğunluk böyledir.
bu adamlar fiyatı düşürseler de çok fazla gitar satamazlar bu yüzden.
başka bir arkadaş da söylemişti, tünelde bir dükkanın kirası zaten adamın sattığı malın kârının %30 - %40 lık bölümünü götürüyor.
çok haksız değiller o fiyatlarda açıkçası.
 
KaRaBaSH demiş ki:
müzik aletinde "sürümden kazanma" diye bir şey olmaz.
bu ne yahu böyle, köfteciden mi bahsediyoruz! :LOL:
insan ömrü boyunca 1,2, bilemedin 3 kere gitar alır. daha fazla alanlar da olabilir ama çoğunluk böyledir.
bu adamlar fiyatı düşürseler de çok fazla gitar satamazlar bu yüzden.
başka bir arkadaş da söylemişti, tünelde bir dükkanın kirası zaten adamın sattığı malın kârının %30 - %40 lık bölümünü götürüyor.
çok haksız değiller o fiyatlarda açıkçası.

kira?
 
çünkü biliyorki türkiye şartlarında %250 karla satamaz maşallah devlet girişimciye öyle bir girişiyorki 10000$lık mal getiriyorsa 5000$ para alıyor artı dükkan kirasi masraflar falanda var
 
sürümden kazanma demem biraz yanlış olmuş biraz :D ama sadece gitarı kastetmedim, bunun amfisi, teli, manyetiği falan da var, sürümden kastım, daha ucuz olursa, daha çok satılacağıydı ve bence öyle de olur, en azından dışardan gitar getirmenin çok da bir espirisi kalmaz bizim için :roll: , hal böyleyken gidip adamlardan alırız. bir insan en fazla iki ya da üç gitar alır demek de bence çok kesin değil, mali sorunlar yüzünden hiç alamayan, ya da istediği gitarları alamayanlar da var -kaldı ki sadece gitar için bunlar, amfi pedal falan hariç. ama herneyse, doğru ya da yanlış söylemiş olmam önemli değil, konu bu değil çünkü, sorun adamların haddinden kötü birer satıcı olmaları ;)

dükkan kiralarına gelince, evet, haklılar, felaket kira ve vergi ödeniyor. belki de bu yüzden adamlar kendilerinde istediği fiyattan satma hakkını bulabiliyorlar :?: :!:
 
sorun o değilde adamların üslubu ve üçkağıtçılıkları bence. ya adam 2. el olduğunu adım gibi bildiğim aleti sıfır diye kakmaya çalışıyor gelde dövme.
 
Arkadaşlar bu kira muhabbeti nedir yaw. Kim size dükkanın sahibi olmadığını adamların. Veya siz o "adamlar" mısınız yoksa? Bu kadar da savunulmazki paragöz kazıkçılar.
 
ya ne "o adamlar" ı be abi?? sabahtan beri laf saydık o adamlara?? kazıkçıdan tut dolandırıcıya, düzenbaza kadar herşeyi saydık. bu arada kira muabbeti de sadece onlarla alakalı değil. o civarda dükkanı olsa tuhafiyeciler de fena kira verir, bakkal da, ne biliyim işte, dondurmacı da... sahibi de olabilirler dükkanların, eyvallah, o zaman da bu saydığımız lafları ikiye katlarsın, bir daha sokarsın?? oldu mu?? ama tutup da siz "o adamlar" mısınız ne demek?? ben kim olduğumu söyliyim, "o adamlar"dan kazık yemek istemeyen biriyim sadece
 
arkadaslar ben yurt disinda yasiyorum orijinal uretim cihazlar
turk lirasiyla
fender strat.. 650 TYL
boss gt-8 650 YTL yakinda fiyatida iner

gt-6 pedalim var 550 YTL aldim
 
rastansaga demiş ki:
Arkadaşlar bu kira muhabbeti nedir yaw. Kim size dükkanın sahibi olmadığını adamların. Veya siz o "adamlar" mısınız yoksa? Bu kadar da savunulmazki paragöz kazıkçılar.

arkadaşım bu cevabın hemen üzerinde benim attığım mesaj var onu bir olmazsa iki-üç kere oku da ondan sonra siz o adamlarmısınız de!
 
Arkadaşlar Herkes Tünelden şikayetçi ama,Anadoludaki değer şehirlerde acayip astronomik rakamlar dönüyor...

İnanın bir fiyat listesi sunsam size (balıkesir e ait) aklınız şaşar:)

Biz ne yapalım bu durumda?
 
1- "o adamlar" değiliz
2- "o adamlar" ın yaptıklarının etik yönü, iyiliği kötülüğü tartışılır
3- "o adamlar" ın çoğu kirada, çünkü sordum çoğuna, birçoğunu tanıyorum
4- sıkıldım artık bu forumda yazıları baştan sona okumadan ve mantıklı düşünmeden yorum yapanlardan...

bir de ticarî mallara uygulanan gümrük vergilerini araştırmadan atıp tutmayalım lütfen... niye bu kadar savunduğuma gelince... ben o insanlara özellikle parasal yönden bu kadar yüklenilmesini yanlış buluyorum. amerika fiyatının 2-3 katına satış yaptıkları doğru, ya da bazı eski malları yeni diye yutturmaya çalışanlar var, kabul, ama kaçımız araştırma yapıp maliyet hesaplıyoruz bir şeyler söylemeden önce, ve hangimiz çok ahlaklıyız, etiğe düşkünüz de temelinde fırsatçılık yatan "tüccarlık"la para kazananlardan süper ahlak bekliyoruz? bence bu konuda söylenenlerin iyi tartılması lazım. fiyat çok batıyorsa alternatif çok... ama fiyatlar böyle olmak zorunda anladığım kadarıyla...
 
Geri
Üst