Tüneldeki müzik dükkanlarına boykot.?

fiyat konusunda haklılar biraz.. yani 1500$ lık ibanez'i 1800-2000$ a satıyolar.. ama adam bu gitarın parasını cebinden peşin veriyor gümrük+kargo vss...ve gitar peynir ekmek değil satılsın da para kazanıp dükân kirası,çalışana maaş,elektrik vss.. örnk: Gitar türkiye ye 5tane gelir ve 1yıl adamın sermayesi vitrinde yatar.. yani satış stratejisi pahalı ürüne %50 kâr koyar.. ucuz ihtiyaç olan ürüne %100-200 kâr koyar.. (%700 diye bi saçmalık olamaz.. duydunuz mu hiç yurtdışında 70$ olan zoom 505'i Türkiye de 500$ a satanı..)
fiyat konusunda katılmıyorum kısaca..
ama çalışanların ikinci el ürünü 0 gibi satma çabaları.. dolandırıcılıktır.
ha tavırlar ukalâ olabilir ama günde 100.lerce ciddi olmayan tip gelip hepsi 1000$ lık gitarları deniyim demeleri çileden çıkartıyo onları da.
ha anlamıyosanız, çalışan kişi kendisine en çok kâr-pirim getirecek satışı yapmak isteyecektir size.. bu kaçınılmaz..
ya bilen birisiyle gideceksiniz.. ya da intrnetten araştırıp cebinize parayı koyup gidip oraya şunu istiyorum diyip alıp gideceksiniz..
ama pazardan domates almıyorsunuz.. ciddi bir enstruman alıyorsanız.. onu gerçekten anlayan bilen birisi deneyip almalı.Sonuçta %80 ağaç.. biri diğerini tutmaz tonu.
ben de Avrpa.yakasndyım ama Kıvılcım,SRV ve Stage benim favorim.. zuhal i oldum olası sevmem,laylaylom da ihtiyaçlarıma hitab etmiyor.. ;)
neyse kalın sağlıcakla benim fikirlerim bunlar..
 
İçlerinde gerçekten dürüstçe önerilerde bulunanlar yok deil arkadaşlar..Dışarısıyla burası sorununda elbette payları var ama bu sadece onlarda biten bi iş deil..Türkiye gümrük vergisini en fazla uygulayan ülkelerden..Dağıtımcısı toptancısı bayisi derken olaylar buralara varıyo..Ama keşke bu fiyatlardaki aletler gerçekten amerikan veya meksika veya canada üretimi olsalar..Bu en azından bizler için de bi vicdan mastürbasyonu olurdu diye düşünüyorum..Ama başka bi alternatif görünmüyo gibi çünkü dışardan almaya kalksak da gümrükle beraber bizim elde edeceğimiz kar çok da fazla olmaz...
 
İçlerinde gerçekten dürüstçe önerilerde bulunanlar yok deil arkadaşlar..Dışarısıyla burası sorununda elbette payları var ama bu sadece onlarda biten bi iş deil..Türkiye gümrük vergisini en fazla uygulayan ülkelerden..Dağıtımcısı toptancısı bayisi derken olaylar buralara varıyo..Ama keşke bu fiyatlardaki aletler gerçekten amerikan veya meksika veya canada üretimi olsalar..Bu en azından bizler için de bi vicdan mastürbasyonu olurdu diye düşünüyorum..Ama başka bi alternatif görünmüyo gibi çünkü dışardan almaya kalksak da gümrükle beraber bizim elde edeceğimiz kar çok da fazla olmaz...
 
tüm yazıları tek tek okudum 15 sayfa olmuş ama bi sonuç yok buda normal çünkü buradaki bi kaç kişinin bişiler yazmasıyla T.C nin müzik piyasası düzelmez bu tünel denilen yerden kişiler olarak hiç alış veriş yapmasak da bişi değişmez.ist harici diğer şehirdeki küçük müzik marketler yine burdan alıyor.parası olan adam yine ordan alıyor.şirketler(Tv vs.. gibi) gruplar(paralı) yine ordan alıyor yani kişiler olarak biz onların pek umrunda değiliz.buna toplu bir şekilde çözüm bulma çabaları sonuçsuz kalacaktır.daha önceki sayfalarda sebebleri yazılmış.herkes kendini kurtarsın kazzık yemesin.benim yurt dışında tanıdığım yok yada başka bi çarem yok zike zike istanbulda bir yerden alıcam.ama almıyorum netten bulmaya çalışıyorum ve bu olayı herkes öğrenmeli guitarbargains diye bir site önerilmiş mesela.bu netten alış konusunda sorun yaşayan varmı bi gitar sipariş vericem ama güvenemedim gümrüğe falan takılmasın?? bu arada bu adi herifler epiphone g-400 e 850$ fiyat istedi(metropol müzik) korg ax100g ye 300$ istedi(asa müzik) başka bi yerden 225$ + 5 ay taksitle aldık arkadaşa.....
 
29.12.2005 23:44 de en son msj ı ben atmışım..yuhhhhh
diyorum bu kadarmıydı yani boykot olayı. nete girip 3 5 msj atmak.. biz böyle oldukca o adamlar daha çookkkk ziker milleti..
 
Ee bide ortaya şöle bişey çıkıor.Tünel pahalı deniyor ama başka şehirlerdeki müzik marketler şirketlerde ordan alıyor dediniz.o zaman Türkiye piyasasına göre tünel ucuz.YAni kısacası Türkler(yani müzik seven,sanat seven insanlar) kendi elektrik olsun bas olsun ya da davul olsun üretmediğimiz sürece her zaman millet te devlette kaybeder çünkü aldığımz gitarları davullarıda dışarıya para vererek tüneldekiler getirio.Kısacası Bizim adam akıllı müzik aletleri üretmemiz gerekir.Neden bizde bi esp gibi fender gibi bi gitar üretipte Türk parasıyla dünyaya pazarlamayalım.
 
Para Tuzağı Eğitim Metodlarına Dikkat!

Selamlar, Etfal DODUR denilen kişiye gönderdiğim mesajı aynen sizlere iletiyorum. Benim gibi tuzaklara düşülmemesi dileğiyle sevgiler:

Selam,

Daha önce forumlardan birkaçında sizin hazırladığınız Cubase Eğitim Cd si ile ilgili tam bir "Para Tuzağı" şeklinde yorum yapıldığını okumuştum. Buna rağmen ülkemizdeki Gitar çalmayı ilerletme konusundaki yeterli dökümanların olmaması nedeniyle ilanınızı okuduğum http://www.soundturk.com/ adresinden reklamı yapılmakta olan Akustik Gitar Metodunu almaya karar verdim. En azından bu bir Gitar Eğitim CD'si idi ve siz de gitarla tanışıyordunuz. En önemlisi ise Eğitmenliği bir kenara bırakın eğitmenlik gerektirmeyecek şekilde mevcut metodların belirli bir hiyerarşik sıra ile CD içerisine yerleştirilmesi yeterliydi. İşte bu ve reklamda belirtilmiş olan CD içeriğinden etkilenerek İstanbul Tüneldeki mağazanıza giderek bahse konu bu CD'ye tam 60 YTL ödeyerek satın aldım. Heyecanlı ve mutluydum.

15 yıldır şarkı söyleyen, Gitar, Piyano, Bağlama ve Ney çalan biri olarak Bu CD'den çok fadalanmalıydım. Çünkü çok fazla konu, bilgi ve tekniği içeriyordu. Ayrıca çalıştığım bir Kamu Kurumunda gönüllü bağlama dersi veren biri olarak bu metodlardan da faydalanarak belki ufak çaplı ve kapasitem ölçüsünde de olsa gitar derslerine de başlayabilecektim.

Bir metod hiyerarşik sıraya nasıl sokulmaz?

CD içerisindeki metodlar nasıl yapılmalıdır ki bölük pörçük olsun ve birşeyler öğrenmeye çalışanın kafası karışsın?

Bir metod nasıl yapılmalıdırki görsel eğitimi yalnızca en basit konularda kullanılsın?

Bir metod nasıl yapılmalıdır ki içinde değecek 1-2 ciddi bir eğitim süreci olmasın?

Bir metod nasıl yapılmalıdır ki çağımıza uygun görsel eğitimden ziyade tarih öncesi yapılan ve tahta eğitimlerine uygun sunu dosyaları ile hem de düzensiz şekilde doldurulsun?

BİR METOD NASIL YAPILMALIDIR Kİ TÜRKİYE'DE UZUN ZAMANDIR HÜKÜM SÜRMEKTE OLAN AMA-ANCAK SON YILLARDA ARTIK ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞTIÐIMIZ PARA TUZAÐININ ALETİ OLSUN?

Sizi bu başarınızdan dolayı tebrik eder BAŞARILARINIZIN DEVAMINI VE DAHA NİCE 60 Milyon YTL'ler Kazanmanızı dilerim.

Eleştirilerimi umarım kendiniz için olumlu değişimlerde bulunmada kullanırsınız..

Saygılar.


Ömer,
 
Reeve demiş ki:
bende jackson rr yokken laylayloma gidip jackson rr kasa s.b dreams sormuştum ve bana o zaman o gitarı çok övmüşlerdi bu gitarın soundu jacksonda %20 falan farklıdır falan demişlerdi, sen bunu al birde s.duncan tb4 tak canavar olur demişlerdi,

sonra aradan zaman geçti geçenlerde tekrar gittim istanbula ve laylayloma gidip SL1 pazarlığına giriştim (tabiki oradan almayı hiç düşünmüyorum), onlara benim gitarı kaça sayacaklarını sordum kadın bana senin jackson rr japon fazla bir şeye sayamayız dedi bende dedim eğer çok ucuza gidecekse ben buna s.duncan tb4 takıp idare edeyim dedim, aldığım cevap: bu gitara masraf yapmaya değmez 8O 8O (YUH :!:, yukarıdaki sbdreams'e değiyorda jacksona mı değmeyecek :evil: ) bitmedi, benim gitarı alma taraftarı olmadığımı görünce aldı eline hesap makinesini başladı hesaplamaya dedi eğer SL1'i alırsan senin gitarı şu kadara sayabiliriz dedi.
bende; kusura bakmayın fiyatınız hala bana çok geliyor dedim, yazın kısmetse abdye gidip kendim oradan alırım daha iyi olur dedim, laylaylomda ki kadın: Buraya geçenlerde bir müşterim geldi bursadan, aynı o da senin gibi SL1 alacaktı onunda akrabası varmış abd'de ve demiş ki alabiliyorsan türkiyeden jacksonı al, orada bulursan kaçırma demiş 8O (bilemicem belki akrabası çocuğun gitarıyla falan uğraşmamak için başından savmak için oradan al demiştir ama bana pek inandırıcı gelmedi)

daha çoooook hadise geçti bunun gibi başımdan zuhal müziklen falan filan, hepsi kazıkçı bunların hepsi ;)

bir hikayede benden Takamine kore akustik gitar almak istiyorum,ve elimdeki Eagle akustiğin sıfır fiyatını öğreniyorum 225 USD,bende var alırmısınız diyorum,120 USD ye sayarız diyor, peki bu rakamı yapmış olduğunuz indirimden mi düşeceksiniz.Hayır gitarın liste fiyatından düşeriz tamamda gitarda zaten o kadar indirimi yaptınız bedavaya gidecek gitar,yok yok diyor bedava gitmezde 50 dolar falan sayarız.
Bir de Jasmine takamine vardı orada siyah eski bir şey bunlarda Takamine nin eski modelleri diye gazlamaya kalktı.
 
slm

bu başlık gene gelmiş 2 sene oldu :LOL:
örnek dükkan size buyrun bir gitar ustası Feridun abi MRCGuitars işinde ciddi sorduğunuzda yapacağı tamirin detaylarını bir ders gibi anlayacağınız dilde anlatan yapacağı tamiri ve akort ayar neyse artık ajandasına güzelce not alan bir insan 2 kere götürdüm gitarımı şimdiye kadar ve herseferin sıcak karşıladı bizi hatta bir kaç seferinde aradım telefonda sorunumu anlattım neler yapacağını bana anlattı. yardımcı oldu ve ben avrupa yakasındayım deniz otobüsüne para bayılıp karşıya geçip oraya götürüyorum.ama en azından içim rahat oluyor.tüneldeki ustalardan daha iyidir.
 
geçenlerde tünelin girişindeki Zuhale gittim fiyat hakkında birşey diyemem piyasayı pek bilmiyorum ama bir şey alırken bulabileceğim her yere sorarım fiyatı ;neyse, adamlar çok ilgiliydi ve güleryüzlü... istediklerimi denedim.
 
rastansaga demiş ki:
Yalnız bu olay yalnızca tünelde yok. Ankarada Gür müzik var mesela. 650$ lık gitarı 995$+18 KDV'ye satıyor. Yani oda 1170 falan yapsa herif 500 küsür dolar kafadan geçiriyor normal karına ek olarak.

aynen katılıyorum. örneğin internette mydukkan'da bile 300 $'a satılan bir midi klavyeyi 400 küsür $'a satan bir dükkandır bu gür müzik. millete geçire geçire yakın zamanda bir tane daha dükkan açtılar hatta gür müziğin karşısına Tenor Müzik diye. Dükkan sahiplerinin de müzikle en ufak bir alâkası yok, tamamen kapalı çarşı zihniyeti var adamlarda. Mütemadiyen bu iki dükkandan alış-veriş yapmamanızı öneririm.

Öte yandan yine Ankara için konuşak olursak, Pan Müzik isimli dükkanın teknik servis bölümü iyidir, onun haricinde ufak çaplı alış-verişler haricinde yüksek meblalı alış-verişlere girmemeniz önerilir, fakat yine de net bir şey söyleyemiyorum, bir gün iyi bir gün kötü :)

Zuhal Müzik ve Kıvılcım Müzik markalaşmış isimleri dolayısıyla belli başlı isim yapmış markaları net olarak piyasa fiyatına satmaktalar, bu nedenle bu iki dükkan benim en güven duyduğum iki müzik dükkanıdır ki her iki mağazanın sahipleri-çalışanları müzikle içli-dışlı kişilerdir.
 
Geri
Üst