Mat

25 VE 26 MARTTA KLİP ÇEKİMİNE DAVETLİSİNİZ

25 ve 26 Martta Kolay Değil ve İstanbul'a klip çekimi yapılacak. Bu kliplerde sizin de yer almanızı istiyoruz, aşağıda anlattığımız koşullara uyabilecek herkes davetli. Ama bize çok kısa sürede gelmek istediğinizi bildirmeniz, daha önemli sahnelerde yer almak istiyorsanız çekim ekibinin seçim yapabilmesi için bir fotoğrafınızı göndermeniz lazım.

25'i Beykoz Sümerbank'ta Kolay Değil'in tümü ve İstanbul'un son 1 dakikası.
26'si Moda'da İstanbul'un ilk 3 dakikası

Öncelikle şunu söylemeliyim, kadro çok profesyonel bir kadro ama bu iş büyük paralar harcanarak yapılmıyor. Bu iş beraber güzel bir şeyler çıkartacağımıza inanan insanların bizi desteklemesiyle, Artun'un yeteneğine inanan insanların ilk yönetmenlik çalışmasında onu desteklemesiyle, bize inanan Artun'un ilk albümümüzde bizi desteklemesiyle gerçekleşiyor. O yüzden yapılan iş kaliteli olsa da lükse ve vakit kaybına ayıracak bütçeye sahip değiliz. Mesela gelmek isteyenler için servis olacak, yemek olacak ama vakit kaybına tolerans olmayacak, ciddiyetten taviz verilmeyecek. Gelenlerin bunu bilerek gelmesi, ciddi çalışmakta, ekibe uyum göstermekte sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorlarsa gelmemeleri gerekir. Size eğlenceli bir çalışma vaat etmiyoruz, iş bittiği zaman sizi klibimizde görmek istiyoruz, siz de klipte kendinizi görmek istiyorsanız biraz sıkıntıyı göze almanızı bekliyoruz.

Yönetmenden Kolay Değil hakkında:
Gelecek insanlar direk "seyirci" rolünde olacaklar. Pulp seyircisi. Özel bir sey giymelerine gerek yok. Kızlar gözlerine ağır makyaj yaparlarsa sevinirim, (rimel değil, far.) Erkeklerden jöle kullanan varsa sürmeden gelirlerse, jölelerini yanlarında getirirlerse pek güzel olur. Konuyla ilgili derdi olmayan erkeklere göz makyajı yapabiliriz.

Yönetmenden İstanbul hakkında:
Gelecek insanlar "sokakta yürüyen insanlar" olacak. Çekim sırasında aklımıza geldikçe bu insanlara abidik gubidik komiklikler yaptırıcaz. Bu insanlar MAT t-shirt'ü giyiyor olabilirler. Bu seferkiler de günlük kıyafetleriyle gelebilirler. Ağır makyaj kafaları istemiyoruz. Daha günlük bi durum. Ama lütfen "rock" klibi çektiğimizi unutmayalım. Yosun'un klibinde seyirciyi oynayanların aldığı tepkileri bir daha alma gibi risklere girmeyelim.

Onun dışında ekibin İstanbul klibi için aradığı belirli bir mizansen kadrosu var. Şu anda cast çalışmaları devam ediyor. Cumartesi akşamına kadar devam edecek. Gelecek insanlar arasında ön grupta gözükmek isteyenler varsa fotoğraflarını ve iletişim bilgilerini acilen bize göndermeleri lazım. Çok acil gerçekten, katılmak istiyorsanız vakit kaybetmeyin. Katılanlara bir ödeme vs yapılmayacak ve geleceğim diyen arkadaşların o gün mutlaka sette olmaları gerekecek, bunu bilerek cevap yazarsanız seviniriz. Ayrıca hem pazar, hem pazartesi gelebilecek insanları öğrenmemiz çok iyi olur.

Yönetmenin forumumuzdaki sorulara bi kaç cevabı:
- Yemek durumu: Evet aç kalmıcak kimse. Eğer önceden belirlenen sayının çok üstünde insan gelmezse tabi.
- İstanbul'da sokak çekimi yapılacak ama seyircinin sokakta sizi takip etmesi gibi bir durum değil, siz sokakta gezerken seyircinin arka planda günlük hayatın bir parçası olarak gözükmesi durumu var. Sizle sokaktan gecen insanlar arasında bi kaç interaksiyon olacak ama İstiklal caddesindeki Candan Erçetin klibi kafalarıyla alakamız kesinlikle yok.
- O gün buluşma ve geyik günü falan değil. Size destek olmak isteyenler buyursun gelsin ama "ek$i sözlük mat grubu klip çekiyor zirvesi"ne dönüşürse olay çok sinirimiz bozulur. Sizin hiçbir şekilde gelen insanlarla merhabalaşma gibi bi vaktiniz olmayacak. Orda sizinle geyiklenme gibi bi beklentide olmasınlar.
- Damarları boşaltıp alkol ve sigarayla doldurmak isteyenlerin 2 gün de sette hiçbir yeri yok. İşi yavaşlatacak hiçbir şeye karsı hiçbir acıma durumu olmayacak. Kibarca setten uzaklaştırırız.
- Daha çekim programı bitmedi, o yüzden hangi setup'i hangi saatte çekeceğimiz belli değil. Ama şu durum var, İstanbul, (yani pazartesi) gelen insanlar gün doğumundan gün batımına kadar orda olmalı. Kolay değil için de öğleden sonra baslarız ve aksam Taksim'e eğlenmeye göndeririz insanları.
- Gelecek insanlar için, 2 gün de 1 tane Taksim'den, 1 tane Kadıköy Haldun Taner'den servis kaldırıcaz, saatleri kesinleşince her şey daha güzel olacak tabi.
- Gelenlerin yanında nüfus cüzdanı, ehliyet gibi resmi değeri olan bir kimlikle gelmeleri ve görüntülerinin bu kliplerle ilgili sonsuza kadar kullanılabileceğine dair bir kağıt imzalamaları gerekecek. 18 yasin altındakiler varsa ve gerçekten orda bulunmak istiyorlarsa kağıdı önceden onlara bi şekil fakslarız ederiz, ebeveynlerine imzalatırlar.
- Dekolteyle ilgili basın açıklaması: özel bir dekolte arayışı içerisinde değiliz, ama klip illa Kanal 7 ya da STV'de donsun gibi bi derdimiz olmadığından dekolteye karşı da değiliz.

Ekipten bir kaç not:
Pazar günü çekim yapılacak Beykoz Sümerbank oldukça kirli ve tozlu bir yer, ayni zamanda soğuk, buraya gelecek arkadaşlara bu durumu belirtmek yerinde olacaktır, set esnasında sıkıntı olmaması acısından,
Cast çekimleri cumartesi günü devam edecek, yarın (cuma) bize fotoğraf göndereceksiniz, oradan seçtiklerimizi cumartesi günü ofise davet edeceğiz. Fotoğraf gönderemeyen, fotoğrafı olmayan birileri olursa ctsi günü direkt ofise gelmeleri doğru olacaktır. Cast çekim 17 mart cumartesi saat 10da baslar 18de biter...
Ofis Etilerde, Akmerkezin yanında, Papermoon geç Ulus'a doğru, otopark var geç, yol soldan aşağı iniyor o kösede..
Açık adres; Kültür mahallesi, Küçük Çamlık sitesi, Esra sokak D1 blok Daire 4..
Kontak olarak benim numaramı verebilirsin ; 0533 572 41 11 (Engin)

Çekim 16 mm formatında yapılacak, çekimde dolly operatörü, ışık ekibi, set ekibi gibi insanlar, yıllardır özellikle Türkiye reklam piyasasında yaptıkları işlerle dikkat çeken bir ekip çalışacak.

Ekip:
Yapım şirketi: Ark Production
3 yıldır aktif olarak çalışan, Türkiye'de birçok basarılı reklama imza atmış bir prodüksiyon şirketi.

Yapımcı: İlhan Kızılkaya
Uzun sure kendi şirketinde prodüktörlük yaptıktan sonra, IFR'de reklam prodüktörlüğü yaptı. İlk Turkcell - Shubuo kampanyasının prodüktörü olur kendileri. IFR'den sonra Ark production'u kurdu ve birçok uzun metraj çalışmasına ortak yapımcı, ya da tek yapımcı olarak katıldı. Hala birçok uzun metraj ve reklam çalışması devam ediyor.

Yönetmen: Artun Topcudere
Yıllarca reklam piyasasında reji asistanlığı ve post prodüksiyon supervizorlüğü ve kurgu yaptı, son 4 yıldır sadece kurgu yapıyor.
Kurguladığı bazı klipler:
Mat - Yosun
Şebnem Ferah - Can Kırıkları
Athena - Kime Ne
Aylin Aslim - Gülyabani
Demir Demirkan - Rüzgar
Demir Demirkan - Hayat Nedir
Zakkum - Ah çikolata
Murat Boz - Maksimum
Mor ve ötesi - Benim Küçük Sevgilim

Görüntü Yönetmeni: A.Burak Turan
Yıllarca yurt dışında görüntü yönetmenliği yapıp, konusunda ödüllü bir insan haline geldi. su sıralar Türkiye'de görüntü yönetmenliği çalışmalarına devam ediyor.

Sanat Yönetmeni: Hakan Yarkin
Birçok reklamın sanat yönetmeni, ayrıca uzun metrajları arasında Neredesin Firuze ve Karagöz ile Hacivat Neden öldürüldü? yer alıyor.

İşin post prodüksiyonu 1000 volt post prodüksiyon şirketinde yapılıyor.
1000 volt, bundan 1 sene önce büyük bir iddiayla kurulmuş, ve şu anda o iddiasını kanıtlamış bir şirket.

Montaji tabi ki Artun yapıyor :)

Telesineyi Dominic Aarons yapacak. Colorist Dominic'i Kylie Minogue, Tom Jones, Tori Amos gibi sanatçıların kliplerinden tanıyoruz.

Kolay değil işinin 3D'sini Luca Schenato ve Sinem Schenato ikilisi yapacak. Yıllardır İtalya'da 3d ve compositing isleri yapan bu ikili, 1 yıldır Türkiye'de çalışmalarını devam ettirmekte.
Kliplerimizin compositing işlerini, Türkiye'nin tartışmasız en iyi 3 compositor'ünden biri olan Sinan Vural yapacak.

Yukarıdaki 4 insanin herhalde toplamda 1500 - 2000 tane reklam filmi vardır. Daha ne olsun :)

Bunlar ilk ciddi klip çalışmalarımız, ilk albümümüzün çıkış klipleri olacak. Gelebilecek herkesi bekliyoruz.
Kendinize iyi bakin
 
bu grubun albümü çıkdı, neden Türk rock başlığına taşınmadı...

albüm çıkarmalarına çok sevindim, piyasa derdi gütmeden müzik yapabilen gruplardan biri.. müzik sizinle olsun:p
 
mat, artık albüm sahibi bir grup. tebrikler arkadaşlar... hakettiğiniz başarıya ulaşacağınıza inanıyorum... ve bir arkadaşım aracılığıyla bir kaç yıl önce dinlediğim demonuzdaki parçaları (istanbul, neden bilmem gibi..) albümde görünce daha bir heyecanlandım.. o zamanlar bile çok başarılı bulduğum bu parçaları müzikal anlamda çok daha gelişmiş bir mat'tan dinleyeceğiz şimdi...

tekrar tebrikler... başarılar..
 
yürüüüü beee mat keseler acımazzzzz

Müziğinden en ufak taviz vermeyen bu tavrıyla gönülere taht kuran kaliteli dinleyici kitlesini arkasına almış
şu forumda üzerine konuşulan YandanYemiş rockcıların hepsinden daha çok konuşulması desteklenmesi gereken süper grup

albüm bu gün itibariyle cıktı dağıtıma başlandı
hayırlı uğurlu olsun
 
Geri
Üst