Logic Kullananlar Basligi

Şahsen 16 gb la şişme yaşamadım, tavsiyem ses arabirimi olarak güzel sürücüleri olan bir kart kullanmanız. Thunderbolt destekli yeni arabirimler Imac'lerde işe yarayacak kanısındayım.
DDR3 kullanıyor Imac'ler, ben benim kasada Kingston kullanıyorum, bir kere bellek hatası bile almadım 2006'dan beri.

O tarz bir kurulum için master klavyenin yanında bir de kontrolcü öneririm, özellikle yaylılara otomasyon verirken faydasını görürsünüz.

Minocan arkadaş selamlar,
İnternette iki haftadır araştırdığım kadarıyla AVID Mbox 3 hem fiyat olarak hem de özellik olarak bana yeterli gibi geldi, 4 giriş 4 çıkış. bu cihazı satın almayı düşünüyorum. Ram olarak ben de Kingston düşünüyorum hatta aşağıda linkini verdim incelerseniz sevinirim. Kontrolcü olarak şu an M-Audio Keystation 88es kullanıyorum. Üzerinde Modulation tekerleği var ki bu da yaylıların artikülasyon kontrolu için işimi görüyor. Fakat 88es klavyemin tuşları yarı ağırlıklı, piyano bestelerimi çalarken keyif vermiyor. O yüzden yine M-Audio nun Oxygen 88 Piyano tuşe hassasiyetli klavyesini almayı düşünüyorum fakat buna biraz daha zaman var..
İlgine teşekkürler
Sevgiler
 
Ramler uygun.

Oxygen yerine başka bir 88 tuş öneriyorum. Tuşesi benim hoşuma gitmemişti, denemeden almayın bence.

Çok sanal enstrümanlı projelerde Imac'te USB yerine firewire tercih ederim. Aslında en güzeli PCI express, ama yeni Imac'lerde cardexpress yok.
 
Bugün İzmir'deki bir Mac servisini aradım, Macbook Pro'mun Ram'ini 4'ten 8'e çıkarmak istediğimi söyleyip fiyat sordum.
Eski Ram'leri geri almıyorlarmış; yeni 4+4'ü de 120$ + KDV'ye takıyorlarmış.
RAM'leri kendim alsam 110TL tutuyor.
Cihazın garantisini bozmaya değer mi sizce beyler?
 
Kendim yanıtlayayım da birileri yararlansın:
Apple forumlarından ve Bilkom'dan edindiğim bilgiye göre; bilgisayarımın RAM upgrade'ini kendim yapabiliyormuşum ve bu durum, cihazı garanti-dışı bırakmıyormuş. Ancak upgrade işlemi sırasında gerçekleşebilecek olası arızalar garanti kapsamına girmiyormuş.
Anladığım kadarıyla bu durum, Mac'inizin modeli ile de ilgili -bazı Mac'ler upgrade'in yetkili servislerce yapılmasını gerektiriyor olabilir. Bir yetkili servise ve/veya Bilkom'a danışmakta yarar var.
 
herkese iyi akşamlar aranıza yeni katıldım 15 '' i7 macbookpro kullanıyorum dolayısıyla logic te kulanıorum :) şimdi sorum şu refx nexus kurulumu hakkında bilgi istiyorum bilen arkadaşlardan kurulum yapıyorum logic içinde nexus u görüyorum fakat sesler yok content dosyalarını nereye kopyalamalıyım naeyapmalıyım 1 haftadır uğraşıyorum ilgilenen ve cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
 
Arkadaslar selamlar mac sisteme yeni gectim logic x pro kurdum kontakt ta kurdum ve logicin icinde acti vsti ama addictive drummer ver nexux yukledgmde logic te gozukmuyor bilginiz varsa bi yardmci olurmusnz tesekkur ederim
 
Benim bi sıkıntım var. Macbook -fast track pro ses kartı var ses çok az geç geliyo.Nasıl düzeltebilirim
 
Buffer Size'i dusurmeyi deneyin. 128 veya 256 degerleri uygundur. Eger stabil olursa 64 de deneyin. Mix asamasinda 512 yaparsiniz.

Aranje esnasinda dusuk tutarsiniz. Ara ara cit pit sesler cikar pop ve click sesleri, onlarin o kadar onemi yok cunku kayda yansimiyor.
 
Son düzenleme:
teşekkürler hocam .kulaklık girişinde temazsızlık varmış ondan.:) allah razı olsun. tekrar teşekkürler. umarım tekrar yardımcı olursunuz ara ara ..saygılar
 
merhaba bende logix pro X kullanıyorum. mac kullanıcısıyım. fakat freeware Au dosyaları bulamıyorum. windowsta cubasete internetten vst programları indiriyorduk ama logic pro x'te sadece stochları kullanabiliyorum. kapsamlı bilgi birikimi olan sağlam bir yazı yazarsa bir çok insan faydalanabilir. çünkü internette bir türlü bulamadım .. biliyorsunuz logic pek türkiyede aktif forumlara sahip değil. forumunu bile göremedim hatta.
 
Appearance arkadaşımızın dediği çok doğru. Birisi bizi güzel bir yazıyla logic hakkında bilgilendirmeli. Benimde sorum şu vst library vs. Hepsini harici harddiske kopyalayıp calistiramazmiyiz?
 
Geri
Üst