Steve Jobs Hayatını Kaybetti

Steve Jobs hayatını kaybetti

4.jpg


Teknoloji dünyasının en bilinen isimlerinden Apple'ın eski patronu Steve Jobs öldü.

Apple'dan yapılan açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce Apple'ın Üst Yöneticiliği görevinden istifa eden Jobs'un hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak: Milliyet

***
Örnek aldığım büyük bir insandı. Cidden büyük başarılara imza atmış birini kaybetmek üzücü.
Maalesef Apple'da doğruladı. Sitesine bakarsanız, anlarsınız.
 
Üzüldüm yani, ne bileyim bir bağım da yoktu. İkinci el aldığım bir IPod'um var, başka da bir bağlantımız yok. Ama cidden dahi adam, insan üzülmeden edemiyor. Huzur içinde uyusun...
 
İnsanların babaları ölmüş gibi üzülmelerine hiçbir anlam verememekle beraber, benim için tanımadığım bir insanın ölümü ne ifade ediyorsa bu adamın da ölümü o ifadeden 2 milim ötede değildir. Aslında bir dünya sosyolojik çıkarım yapılabilir bu ölüm üstüne. Zaten ölüme üzülenlerin çoğunda biriktirilmiş sermayeye gıpta ile bakma hastalığının ön plana çıktığı görülüyor. herhangi bir büyük sermayedarın yarattığı etki alanının içinde kalan ve bu nispi refahtan nemalanan, daha doğrusu nemalandığını sanan - mesela ayfonu olan bir adamın, kendini bir apple çalışanı varsayarmışcasına o ürüne bağlanması ve ikide birde o ürünün hayatını ne kadar kolaylaştırdığından dem vurması - kimselerin bu "hüzünlü" duruma ayak uydurmaları daha kolay oluyor tabii.
Ben, bu adamın ölümüyle Çin'de günlüğüne 1 doların altında çalışan ucuz emek gücünün yaşadığı dramı hatırlıyorum, zehirlenme vakalarını, intihar girişimlerini ve intiharlarını hatırlıyorum. bazıları adamın dahiliği hatırlayabilir. Çin'de 1 doların altında çalışan emekçiler olmasa ne bu gibi adamlar deha sayılır ne de servetlerine servet katabilirler.

benim için günün olayı 19 ay önce Tayyip'in Roman Çalıştayı'nda "Parasız Eğitim" isteyen gençlerimiz Berna ve Ferhat'ın esaretten kurtulmalarıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
İnsaniyetini gösterip romanlar yazmak yerine, "Büyük bir dahiydi. Apple onu çok arayacak vs" tarzı birşey diyebilirdin. Bende ölüp bitmiyorum Steve Jobs'a. Ama bu adam azmiyle bir şeyler başarıp, kurduğu firmayı 20 sene içinde bir dünya devi haline getirmiş midir? Getirmiştir. Ya bir de anlamıyorum ben bu aşırı sosyalist-hümanist ayaklarını. Adam babadan zengin, hayatta hiçbir şey başaramamış, babasının açtığı fabrikaları ilerletmiş biri sanki. Yiğidi öldür hakkını yeme. Adam azmiyle çalışmış çırpınmış, garajda kurduğu basit bir şirketi dünyanın en büyük 10 teknoloji firması arasına sokmuştur. Tekrarlıyorum, Jobs'a ölüp bitmiyorum. Ama insanlık yararına yaptıkları göz ardı edilemez. Madem bu kadar insanca davranacaksın, o çinlilerin katlettiği Uygur Türkleri gelsin biraz aklına.
 
Hiçbir sermayedar, hiçbir para babası insanlık-toplum için hiçbirşey yapmaz, bu bir kere içinde bulunulan düzene terstir. attıkları her adım kar güdümlüdür. nelere dayanarak, hangi ucuz-bayat başarı hikayelerini okuyup bunlara aldanıyorsunuz? insanlık için ne yapmıştır bu ve bunun gibi adamlar? hiçbir büyük firma yoktur ki "sosyal sorumluluk projeleri" adı altında gerçekleştirdikleri "insani" projelerde bile kar hırslarını gözler önüne sermesinler, reklamlarını yapmaktan çekinmesinler. geçiniz bu işleri. toprağı bol olsun derim geçerim.

Bir polis devleti olan Çin'de Uygur Türkleri'ne uygulanan zulümle, Apple'ın Çin'de bulunan tedarikçi firmalarında çalışan ucuz emek gücü arasında korelasyon kurma yetisi ancak sizin gibi, para babalarının ardından "insaniyet" çıkarmaya çalışan kullara nasip olurdu, tebrikler ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Var ya cidden yazdığın şu saçma uzun yazının tamamını okuyacak kadar man kafa değilim. Şu kafandaki taş çağından kalma fikir yüzünden ölmüş bir insanı bile kılıftan kılıfa sokuyorsun. Adamı, insanlığa teknolojik manada hizmet ettiği için en baba Kapitalist ilân ediyorsun. Bilgin olmadan, fikir yürütüyorsun. Ucuz bayat hikayeleriymişte, insanlık için ne yapmışmışta. Ya sen hiç mi araştırmadın bu adamı? Adam bugün teknoloji alanında yaptıkları(nano teknoloji, yazılımlar vs vs) belki ilerde senin gibilerin tıptaki son umudu olacak. Madem bu kadar sermaye düşmanısın, madem kapitalizme bu kadar lanet ediyorsun(ki bende kapitalist değilim) o zaman neden Apple'dan kat kat daha büyük firma olan Microsoft'un Windows'unu kullanıyorsun? Bill Gates en büyük para babası, microsoft kullanarak ya da office yazılımlarından faydalanarak neden onun cebini dolduruyorsun? Dur ben cevap vereyim: "Hayatımı kolaylaştırıyor zırvalığı"

Ayrıca, madem bu kadar fikrimi merak ediyorsun. O Çindeki işçilerde benim bi tarafımda değil. Benim milletimi katleden köpeklere yıllık 1 dolar bile fazladır derim. Bunun adını para babalığı koy. İnsan düşmanlığı koy, Kapitalist köpeklik koy.
 
Niye herşeye siyaset sokuyorsunuz? Ne bu nefret, kin? Adam öldü diye sevinecek halimiz yok. Ben hayata kattığı değerler için severim bu adamı. Çağımızın Edison'ıdır benim için. Ve eminim ki çoğu insan böyle düşünüyor. Kusura bakmayın ama, kapitalizme karşıyım, orda insanlar ölüyor vs. diye birşeylere karşı çıkacaksak eğer, önce ayağımızdan Adidas'ları, sırtımızdan Nike'ları çıkaracağız, ondan önümüzdeki bilgisayarı, cebimizdeki telefonu çöpe atıp bunları savunacağız. Sonuçta bu entry'leri girdiğimiz ürünler bu adamların ellerinden çıktı. Kim bunu inkar edebilir?

Ayrıca işin şu boyutu var. Bu adam benim için sanatçıdır, çünkü teknolojiye estetik boyutunu katmıştır. Eğer bu adamın yaratttığı IPhone, Ipad, Ipod, Mac serileri olmasaydı, hala Microsoft, Samsung gibilerinin ürettiği takoz görsellikle idare ediyor olacaktık. Bu adam teknolojiye estetik kattı. Ki bu vizyon gerektirir. Onun için de sanatçıdır bu adam, tekrardan huzur içinde uyusun.
 
benim düşüncelerim değil, senin buram buram ırkçılığın ilkel olandır, arkaik olandır. teknolojiden, medeniyetten, insanlıktan bahseden birinin ayan beyan ırkçılık yapması, sizin gibilerin ne kadar samimi olduklarının göstergesidir. 2 dakkada deşifre oluyonuz, konuşcak ta bişey kalmıyor haliyle sonra. soruna cevap verirdim Office ile ilgili ama her yazdığımın başka yerlere çekileceği şu vakit belli oldu, gerek yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bırakta burda kimin ilkel olduğunu, fikirlerin gerçeği görmeyi engel kimi teşkil ettiğini bu başlığa girenler karar versin.
Senle burda siyaset yapmam, zira bilmediği konular hakkında fikir yürütenler muhattabım değildir abisi. Benim fikrime ilkel, 50 milyon kişinin katili sosyalizme aydınlık diyen bir insanla siyaset mi konuşulur? Hele ki bu başlıkta.

Rahat uyu Steve Jobs.
 
Aykan boşver kardeşim. Onun fikrinde değilsen para babası, sermayeci hain, emek düşmanı köpeksin.
Steve Jobs'tan devam edelim.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Zaten Steve Jobs'ın en meşhur videosudur.

 
bak daha konuşmadan sapıttın, bir de konuşmaya başlasak neler olcakmış. tamam senin sömürü düzenin ve ırkçılığın paha biçilemez. "Çin" dedim diye ordaki uyduruk düzeni savunduğumu tahmin etmen de bir o kadar başarılı. o ırkçı ağzınla sosyalizmin ne olduğunu zaten bilemezsin, ordan burdan kulaktan dolma şeylerle gelip burda kakafoni yaparsın. siyaset mi tartışcaz demiş bir de.
benim tarafımdan nihayete bağlanmıştır bu konu.
şunu da söylemeden geçemiycem, AykanKK arkadaşım, benim ölmüş bir adamla işim gücüm olamaz, hiçbir insanın ölümüne sevincek kadar haysiyetsiz biri değilim, "yaşam" her canlının en doğal hakkıdır, keşke hastalığına yenik düşmeseydi. ben burda Steve Jobs'u bir imge olarak ele alırım. benim insanlarla bi sorunum olamaz. Fakat bazı kimseler vardır, bazı şeylerin simgesidir. size bahsi geçen kişiye nefret olarak aksettirdiğim duygu kişiye değildir, o imgenin ta kendisinedir.
bunu da belirttikten sonra artık bu başlıkta bi işim kalmamıştır.
 
Geri
Üst