Sansamp Gt-2 Nedir?

cash ben de eskiden fuzz'u yumuşak distortion sanıyordum.2 ay önce falan bir processor'un örneklerinde fuzz diye blues tonu beklerken sert ton çıkınca şaşırmıştım :D saki yumuşak ton ismi gibi İngilizce'nin azizliği ya.. ;)
 
evet kurt cobainin setupta var sansamp classic ve mesa boogie marshall kullanıyor(du) yani..
ayrıca herkes istediğini istediğine bağlar ton aldıktan sonra gerisini salla.. kuralları boşver..
custom gt3 ne güzel olmuş 15 watt marshall ile..demekki jcm ye bağlasan uçar :D
ayrıca iki tube screamer ı seri bağlayan gitaristler de var, o zaman setupta bi ton amfi sim.i olabilir, bu arada tube scraemer da tube dist. modellemisi yanılmıyosam..
 
-Aytac- demiş ki:
cash ben de eskiden fuzz'u yumuşak distortion sanıyordum.2 ay önce falan bir processor'un örneklerinde fuzz diye blues tonu beklerken sert ton çıkınca şaşırmıştım :D saki yumuşak ton ismi gibi İngilizce'nin azizliği ya.. ;)

evet ingilizcenin azizliği ;) ben tonları ingilizce isimlerine göre değerlendiririm :D alet falan denemem özellikle ingilizce telaffuzu sert olanlar tercihimdir mesela ''warm'' oldukça sert ;)
 
Yukarıda söylediklerinde hiç yanlış bir taraf yok, hepsi kullanılır, kendilerine göre avantajlı yanları vardır... Ve dediğin gibi "kişisel" tercihlerdir.. Standart dışı uygulamalardır...Zaten her gitarist, farklı bir ton yaratma uğraşında...

Ancak anahtar kelimeler, "kişisel" ve "standart dışı"..

Derdimi yeterince açık ifade ettiğimi sanıyorum...Konunun bu yönü ile ilgili olarak ekleyecek bir şeyim kalmadı.. Sansamp hakkında bilgi isteyenler de, yeterince bilgiye ulaşmış oldular sanırım..

edit: bir önceki sayfada cash'in son mesajına cevaptır, arada gelen kırk mesajı hesaba katmamışız...
 
Bende gt-2 kullanıcısıyım ve gerçekten çok iyi bir ürün cash'in tavsiyesi ile aldım narshall 15 watt avt ile kullanıyorum ve tonlara hayranım kullanım kılavuzunda cash'in dediği gibi yazıyor zaten çok amaçlıdır diye normal bir gitar amfisi ilede kullanılır diye.


Aaaaaaaaaaa gökhan abi sen fuzz'ı bilmiyomuydun hemen öğren bakiim ;)
 
SwaLLoweD demiş ki:
cash; Fuzz Face nedir bilir misin?... Fuzz dediğimiz şey, kocaman, cayır cayır bir ton sağlar.. Kemikli değildir... Blues'cunun bu tonla işi olmaz..Tam tersine onlar düşük gain'li Overdrive yani drive kullanırlar...

neden ?? jimmy hendrix sadece fuzz kullanırdı hemde senin söylediğin fuzz face'den :p

bide ekmekçiye ekmek nasıl yapılır gibi bir soru olmuş cash'e :D

bende alıyorum bu hafta sonu bi tane classic ama hadi hayırlısı çünkü bende gitar amplime bağlıycam :roll:
 
Gusul abdestini aldıktan sonra manyetikleri üç kere emirsultan türbesindeki suyla yıka :!: sana yazdığım muska ile en yakın senkop müzik shop'a git ve ordaki mümin kardeşlerimize şöyle de;

eyy gt-2 sen alemlere rahmet garibanlara alternatif getirdin cash'in selamı var bende sizin tayfadan olmak istiyorum(bunları söylerken aradada ilahi ve tekbire benzer bir müziği unutmamak lazım ney eşliğinde)
 
yanına eq.(tercihen parametric)&direct box olmadan kullanılmasını pek caiz görmüyorum.. gerçektende herhangi bir pre-amp ın üzerine yeniden gt2 yi bağlamanın pek esaslı bi ton arayışı olmiica kesin..
 
bu cihazı illaki modelleme yapması gerekmiş gibi bir kısıtlama ile kullanmak yanlış :) çok amaçlı ve tonu direkt etkileyen ilginç bir ürün yaratmak ve randımanı yükseltmek sizin elinizde istediğinizi yapın buysrun bir sürü yaklaşım :arrow: overdrive olarak bile kullanan çok iyi sanatçılar mevcut ama daha önce dediğim gibi siz keşfedin ve kendinizce yorumlayın ucu bucağı yok ;) kombo amplilerle kullananlardan tut drive beslemeye kadar bir sürü görevde kullanılmış linke tıklayıp inceleyin bakalım... çok deneyler yaptım ben bunla bu yüzden içiniz rahat olsun. esaslı bir sonuç çıkacağından emin değilim ama kime göre esaslı bu ton ;) exper kim??herkes kendi kuralını kendi yazar ;) evet bencede equelizer kullanılırsa daha parlak bi şey elde edilebilir...
benim tercihim equelizerli :)

http://guitargeek.com/search?qt=g&q=sansamp

hmmmm sanırım marty hataya düşmez bu tür konularda hee ;)

http://www.martyfriedman.com/gallery-sub.php?sub=Gear

o da ayrıca bir preampliye çıkış yapmış ama bide extra olarak double drive kullanıyor üstüne...
 
Evet ama aletin çıkışında bir speaker simulator olduğu gerçeğii değiştirmiyor ypılacak hiç bir şey. Tamam işe yarayan bir ton alınabilir, kimisi de hastası olur kullanıt ayrı bir şey. Ama ses bir speaker simulatordan geçiyor, tekrar ampliye giriyor, tekrar preamptan ve tekrar speakerdan geçiyor falan filan. Can sıkıcı.
 
istenildiği gibi kullanılmasında zara diil fayda var bu işler deneme yamulma yöntemiyle olur... ben aletin öncelikli kullanım amacı doğrultusunda fikrimi söyledim, daha ewelde dediğim gibi (ister simulator diyin ister emulator..v.s.) bu alet netice olarak çoğu pedaldan daha sağlam ton veriyor...

çok özelbi ton isteyen zaten takar en kralından aleti edevatı cayır cayır çalar iş gt2 ye kalmaz, üzerindeki kabin simulatoru dediğimizde sonuçta basit bi filter, drive katınıda üç kademeye ayırmışlar orda marshall yazıyo diye marshall sesi vermiyo yani mesela demişler öyle farzedelim hesabı...:)

gt2 yi yeniden bi kabin pre-amp v.s. üzerine girdiğinizde simulasyon sebebinden bazı frekansları kaybedebilirsiniz ama bu o anda kullandığınız yada kullanmak zorunda olduğunuz tesisat dolayısıyla kanınıza dokunurmu bilinmez...

bağlayın abi istediğiniz yere deneyin bulun bidahamı geliceksiniz dünyaya, ama "bağladım aga 100w anfiye manyak ton verdi.." dersek biraz kuruya kaçar muhabbet.. okadar kolay diil yani:)

mutlu kalın esen kalın en güzel günler en güzel geceler sizlerin olsun...eywallah
 
Kırmızı tuborgdan 4 tanesi hacamat ediyo valla adamı :kaydim

gt-2'de bulduğumuz tonlarıda paylaşabiliriz gt-2 kullanıcıları ile aslında yaa güzel şeyler çıkıyor varmı ilginç bi şey bulan :?:
 
Lambalı drive pedalları olmasına rağmen, GT2 tarzı bir pedal bunların simülasyonunu yapmıyor. Yani GT2 yerine orijinalini kullanayım deneceği zaman alınacak şey bir pedal değil amplidir. Şöyle açıklayayım:

Bir gitar amplisi temelde iki kattan oluşur. Preamp ve Power amp. Sesi gerektiğinde drivea sokan ve amplinin bilinen kendine has karakterini veren kat preamptır. Preamptan çıkan belki drivea sokulmuş ve karakter verilmiş sesi Poweramp yükseltir ve kolonları sürer. 60W 120W vs. şeklinde bahsettiğimiz zaman powerampın gücünden bahsederiz. Preamptan çıkna ses kurudur. Kolonlar ve kolonların bağlı bulunduğu kabinin de sese kattığı önemli şeyler vardır.

Daha sonra bu ses kaydedileceği zaman amplinin önüne mikrofon(lar) dayanır ve mikrofonları nsesi kaydedilir. Mikrofonların tipi ve pozisyonu, kolonlarla yaptığı açı vs. hep sesi etkiler.

GT2nin yaptığı iş ise şudur:

3 farklı amplinin "Preamp" katının simülasyonlarını yapar, ve bunların çıktısını bir speaker simulatora gönderir. Yani aslında outputundan vermeye çalıştığı ses, amplinin önüne dayanmış bir mikrofonun çıkardığı sestir(üzerinde mikrofonun pozisyonunu seçebileceğiniz bir switch mevcut). Evet speaker simulation bir filtredir, ve sesi hatrı sayılır derecede etkiler.

Sonuç olarak, bunun yerine Alınacak lambalı bir distortion pedalı aynı işi görmez. Aynı işi görmesi için o pedalın çıkışını ya bir ampliye, ya da bir speaker simulatora yollamak ve ordan çıkışını almak gerekir. Bir distortion pedalının çıplak çıktısı pek hoş değildir, distortion pedalınız varsa bilgisayara girip kaydetmeyi denerseniz, bir albümde duyduğunuz herhangi bir gitar sesinden farklı olduğunu anlamanız uzun sürmeyecektir. GT2 ise direk girip kaydetmek için üretilmiştir temelde.

Ama bu başlıkta daha önce tartışıldığı gibi isteyen amplisine bağlayıp, o ampliyi mikrofonlama yoluna da gidebilir eğer istediği tonu alıyorsa.
 
Geri
Üst