Cubase Kasıyor

Selamlar. Sorum kısa ve net olacak. Bilgisayarımda Cubase SX3 kullanıyorum, ama bir kanaldan diğerine tıkladığımda bile inanılmaz kasılıyor program, takılıp kalıyor. Bir 30sn bekliyorum kendine gelmesi için. Yazılım orjinal değil, ondan olabilir diyorum ama sizin de görüşlerinizi alayım.

Bilgisayar: 4GB DDR3 Ram - Core 2 Quad işlemci - 500GB HDD
 
Ondandir. Ayrica sx3 cok eskide kaldi. Cubase 5 kur artik. Daha da kasmaya devam ederse bilgisayarin cokme vaziyetinde Olabilir. Format at oyle kur her seyi o zaman.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bilgisayarı daha yeni Formatlattım, ayrıca yepyeni ikinci el almış olsam da. Bana ikinci el Cubase 5 görürsen haber etsene. Bir de sıfırı ne kadar bilgin var mı Görkemcim?
 
Cubase 6'da LoopMash var farkli looplari birbirinin icine sokuyor yeni seyler ortaya cikariyor vs. Hani ne kadar kullanirsin bilemem de. Cubase super programdir acikcasi. Ben Logic kullanmaya basladim ama Cubase sistemim de iyidir ve onu da hep kullanirim:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Görkem inceledim de şöyle birşey var. İki tane paket var. Biri normal "Cubase 6" diye geçiyor, diğeri "Artist 6" diye geçiyor. Artist serisi daha ucuz. Farkı nedir bunların?
 
Artist serisinde bazi built-in pluginler eksiktir muhtemelen. Loopmash vs. tarzi yeni nesil pluginler yoktur. Naked version gibi dusun yani. Ama acikcasi oncelikle Cubase 5 edinip deneyimlen biraz derim. Para yatirmana gerek yok ilk etapta. Elindeki version problemli ilacli vs. olabilir. Duzgun olanlari da var bulabilirsin.

Neden dersen, DAW yazilimin orjinal olabilir, ama icine kuracagin diger VST Plugin ve VST Enstrumanlari da lisansli alman gerekir. Onlari ilacli kullandiktan sonra ne anladim ben orjinal Cubase'den. Synth yazilimlari da pahalidir, 1000 USD ler Euro lar havada ucusur.
 
cubase versiyon ilerlettikçe cpu kullanımı için geliştirmeler yapıyor 5'te freeze vardır mesela çok işe yarar...sx3 kasıyorsa 5 ya da 6 daha fazla kasar diye düşünmemek lazım...
 
Cubase kullanmıyorum, ancak programın bilgisayarı kasmasının orjinal olup olmaması ile ilgili olmadığından eminim. Çoğu program çok küçük (ve gereksiz) ayarlamalara düzgün çalışmaya başlayabiliyor. Fikir vermesi açısından; mesela Sonar 6, bir kaç haftada bir , Picture Cache klasörü içerisinde biriken 10 bine yakın dosya silinmezse inanılmaz yavaşlayabiliyor. Picture Cache klasörü içindeki dosyalar ses dosyalarına ait görsel dosyaları taşıyan klasördür. Bu dosyaları sildiğinizde veri kaybı yaşanmaz, sadece projeyi yeniden açtığınızda kanallara ait grafik görüntüleri yeniden oluşturulur.
Cubase de benzer bir sebepten veya "buffer"ın çok büyük tutulması gibi bir sebepten yavaş çalışıyor olabillir.
 
bence de lisanslı olmasından ziyade sistem ayarlamasında bir sorun olabilir. işletim sistemiyle uyum problemi olabilir. bir de kasmasın diye 120gb lık ssd alman daha mantıklı olur diye düşünüyorum çünkü bu tip ses video yazılımlarında en çok kasan kısım pc nin en zayıf halkası olan hdd..
 
120 gb ssd ne demek acaba? Af buyrun bilmiyorum bazı terimleri :(
Solid State Disk yani içinde mekanik parça yerine ram gibi hafıza çipleri var. HDD okuma yazma hızı 50mb/sn. SSD de ise 550mb/sn. bu da pc nin hızını 5-10a katlıyor.. mesela W7 8sn. de açılıyor müzikleri işlemek birleştirmek sürükle bırak kadar hızlı oluyor.. yani demem o ki onca plug in yerine bir ssd sizi daha hızlandıracak şayet donanım çakışmanız yoksa.
http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--510mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=55780
 
SSD Disk roket eyvallah da, abi Cubase'den bahsediyoruz. Ne kasmasi yahu ? : ) Ben Core i5 mobil islemci 4 GB DDR3 Ram ile 45 kanal parcalar yazdim kac tane plug-in calistirdim icinde ustune projeye mastering plug-in leri yerlestirdim ve o sekilde hala bindir yuku bindirebildigin kadar. CPU Usage %10'a bile gelmiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Kayitta belki biraz daha artiyordur ama. Sonuc olarak bence Cubase 5 ile bir denemek lazim. Cubase de kasiyorsa o zaman Logic intihar etsin direk.
 
Geri
Üst