Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Herkesler demo koymuş bir tanede ben koyayım kıskandım..:D
Habire legato sweep picking gidiyoruz şöyle sade bir kayıt dinlemeye ne dersiniz.? Uzak doğu ezgileri ve distortionlu gitar.? Sonuç aşağıdaki mp3 te umarım beğenirsiniz. Kısa bir şey gece kaydettim. Devamını getireceğim.

Setup :
Gitar : Charvel 475 Deluxe Custom Left Handed
Manyetik : Dimarzio Tone Zone Bridge
Processor : Pod XT Live

Demo Mp3

Selamlar...
 
ilgin için teşekkürler. benzer bazen 12 nota var topu topu. işin garibi ritmi yazdıkdan sonra ablam üzerine emprovize bişiler söyledi ondan çıktı melodi. iron maiden pek dinlemez. soracam hesabı evde :)
 
sagol yücel. ağır takayı dinledim beğendim bir tavsiyem var hangi programı kullanıyorsun bilmem ama vst enstrumanları destekleyen bir program ise vsti leri kullansana veya değilse geç. davulların daha güçlenir o zaman süper olur kayıtların.
 
Merhaba,
ftp://ftp.zibidi.com/pub/deniz/Serenit Fades - Dungeon Of Horror.mp3

Bizim grubun eski kayıdı. Sonar3'ün bir beta versiyonunu kullanarak yaptım. Batery için EDIROL VSC kullandım üstüne biraz reverb ekledim. Gitar kayıtları ise: kendi yaptığım bir analog pedal ile drive sağladım, üstüne Guitar FX BOX adlı programda delay gibi efektleri ekledim. Bunun dışında bas gitar için Cort marka bir bas gitar kullandık. Şarkının başındaki ve bazı bölümlerindeki synth seslerini ise çok güzel bir klavyeden yaptık. Tam modelini ve markasını hatırlamıyorum ama 800$ fiyatında çok güzel bir şeydi. Arabic bilmemne diye geçiyordu ismi. Asia ağırlıklı bir aletti.
Kayıtta hiç compressor kullanmadım. Çünkü kullanmak deneyim istiyor. Kötü kullanınca berbat oluyor bence.
Kayıtı yapmak 1 günümüzü aldı. Sonra bende 1 gün uğraştım kayıt üzerinde. Sonra ortaya çıktı bu hali.
Monitör olarak eski bir AKG kulaklığı kullandım. Eskidir ama iyidir. Bazı sistemlere bası fazla gelebilir.
Şarkının sonundaki solo tamamen doğaçlama oldu.

Bu kayıtta en fazla yardımı olan Doğuşhan Kara'ya çok teşekkür ediyorum.

Hepinizin yorumlarını bekliyorum.
 
Bence yjmjb nickli arkadaş kendini tanıtmalı. Böyle bir dehayı tanımak isterim. Sanırım siz de öyle. Ayrıca "anormal" ve "kefaret" adlı şarkıları kendi konserlerimde çalmak için izin istiyorum ve bu isteğimde ciddiyim. Bu arkadaş dünya çapında bir gitaristtir derim ben.
 
bence de kayıtlara bakılacak olursa, çalış tekniği olarak, ben böyle gitarist görmedim Türkiye sınırları içinde :)
belki de bizim önde gelen gitaristlerimizdendir de kendini saklıyo da olabilir ehe
 
http://members.lycos.co.uk/hellcraft/aggressive_souls.rar

Çok kötü koşullarda kaydedildi :)
Şarkı hakkında yorum alayım daha çok.Bi arkadaşla beraber yaptık o söledi ben çaldım, drum machine kullandık.
Ama mixing konusunda çok kötüyüz.O konuda özellikle tavsiye lazım.Tamam koşullar baya kötü dandik bi mikrofonla 10w lık amfiden kaydediyorum.aynı dandik mikrofonla arkadaş vokal yapıyo hehe.Ama biraz daha oturtulabilir sanki vokalle ritimler iç içe gibi.
 
Cag_eklips demiş ki:
Slm,
2-3 saatte bi deneme kayıt yaptım. Cubase sx kullandım. Ses kartı sb live olduğundan çok sorunlu bi kayıt oldu. Bi de gitarla line-in arasına preamp koymadığım için ses seviyesi düşük oldu. Parça tamamen doğaç, orjinal bi armoni vs. yok. Sadece kayıt teknikleri ve fxleri denedim. Parça cageklips2 olarak geçiyor. hi-fi ve mp3 downloadu için yarını bekle diyo. ne demek istediğini tam olarak anlamadım. Soundclickte galiba parçayı upload edince hemen indiremiyosun galiba.Bu işleri bilen biri bana açıklarsa sevinirim. Parça hakkında her türlü yorumlarınızı bekliyorum. http://www.soundclick.com/bands/9/cageklipsmusic.htm

sevgili cag_eklips böyle bir girişimde bulunman hoş.ama yorum bekleyerek bir iş yapıyorsan onun bir 'iş' olması gerekir diye düşünüyorum.
en azından gitar için istiyorsan eleştiriyi.
çünkü bildiğimiz üzere bağlama = değildir gitar.
sonuçta bu bir girişim saygı hak ediyorsun ama senden bi deneme daha bekliyorum.
 
Feryat_Eklips demiş ki:
sevgili cag_eklips böyle bir girişimde bulunman hoş.ama yorum bekleyerek bir iş yapıyorsan onun bir 'iş' olması gerekir diye düşünüyorum.
en azından gitar için istiyorsan eleştiriyi.
çünkü bildiğimiz üzere bağlama = değildir gitar.
sonuçta bu bir girişim saygı hak ediyorsun ama senden bi deneme daha bekliyorum.

Yorumların için teşekkür ediyorum. Kötü olduğunu duymak bile hiçbirşey duymamaktan iyidir. Yine de o parçada akustik gitar kullandığımı belirtmek isterim. Sesi bana hiç saz gibi gelmemişti.
Kayıt teknikleri hakkında yorum duymak daha çok hoşuma giderdi.

Ayrıca kusura bakmassanız forumun içeriği ile alakasız bir duyuru yapacağım;
Eklips (benim de gitar çaldığım grup) Ankara'da Saklıkent'te yapılan ROCK&WIN elemelerini geçmiş ve 17 Haziran Cuma akşamı demodaki uyuyan güzel isimli parçayı sergileyecektir. Parça grubun geçici websitesinde ( http://www.geocities.com/eklipsmail ) bulunmaktadır. Midasın Kulaklığı'nda kayıt yapılmıştır. Parça ve kayıt hakkında her türlü yorumları bekliyorum.
 
Merhabalar.

Bir arkadaşımın istği üzerine evde kayıt yaptık. Buyrun dinleyin.
Pek başarılı bir mix ve düzenleme ne yazık ki yok. Zaman problemi yüzünden çok uğraşamadık. Alet edevat ekipman listesini daha önce yazmıştım ama yine yazalım.


EKİPMAN

Jackson SL1
Jackson PS4
Castilla bass gitar
Yamaha akustik gitar (modelini unuttum)
Crate Blue Voodoo halfstack
Shure SM58
Focusrite Platinum Penta
Roland AT-2 synth

PLUG IN

Atmosphere
Groove Agent
Xphraze

Gitarlar tamamen anfi tonudur. Akustikler SM58 le kaydedildi. Bassları ve klavyeleri 10 ar dakikada çaldım üstüne ama gayet rezil oldu ayrı mesele . Davullar standart groove agent kitleri. Kulaklıkla dinleyerek mixledim. Tonlamalarda ve mixte majör sorunlar mevcut.

Artı bir de ilk önce gitarları kaydettiğimiz için metronom sorunları olustu.
Dediğim gibi tekrar calıcak zaman yoktu ne yazık ki.

Sonuç olarak başarısız bir mx
Ama dinleyin bakalım


http://www.soundclick.com/bands/0/evrentolgay_music.htm

Desire

Saygılar
 
Yanlış anlamazsanız birşey söyleyeceğim.Tüm arkadaşlar acele ediyor ve apar topar parçaları mikseleyip bizlerin beğenisine sunuyor.Her seferinde "çok aceleyle mixledim, güzel olmadı ama" diye başlayan cümlelerle parçanızı sunuyorsunuz.Sonuç olarak ise çok olumlu bir yorum gelmeyince de, az da olsa parçanızın niteliğinden emin olamayabiliyorsunuz.Oysa gerçekten mixe emek harcayıp, elinizden gelenin en iyisini yapsanız, biz de daha anlamlı ve iyi yorumlar yapabileceğiz.

Lütfen bir keresinde de "Mix için şu kadar zaman uğraştım, çok emek harcadım, bakın bakalım nasıl olmuş?" deyin de, bizler de "gerçekten çok başarılı bir çalışma, çalan tüm arkadaşların ellerine sağlık" deme zevkini tadalım.

NOT: Bu mesaj kimseye sitem için yazılmamıştır.Sadece dostça bir düşünceyle, objektif bir yorum yapılmıştır.
 
Quantum, Adı üstünde burası demo ve kayıt forumu. Yani teknik açıdan bitmiş, mükemmel mixlenmiş ve sunuma hazır parçaların olacağı bir yer değil. Genelde yapılan eksiksiz (bass, gitar vs eksik olmadan) bütün enstrumanların varolduğu kayıtları asıyor insanlar buraya. Sadece dinletmek ve paylaşmak için. O yüzden çok fazla teknik mevzular pek konuşulmuyor. Dediğin doğru, elbette bu iş emek işi, gerekli özeni göstermek lazım elbet. Ancak malum zaman sorunları vs gibi şeyler var önümüzde hepimizin. Herkes hayatını müzikten kazanmıyor :)
 
Geri
Üst