Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Waay beeee.Erman parçalamış gene ortalığı.Yücel dostum senin de eline sağlık çok güzel çalmışsın fakat tonun biraz sert olmuş gibi dimi :D:D:D .Yolunuz açık olsun arkadaşlar....

SOADPARK-www.yalemforum.com
 
Ben de varım. Süper olur böyle bir proje. İleride Jam buluşmaları flnda yapılabilir. Bilmiyorum belki bu tarz şeyler zaten yapılıyordur. Neyse. Böyle bir şeyin internet üzerinden yapılması çok güzel olur. Bir çok kişiyi gaza getirecektir böyle bir şey.

Erman ve Yücel arkadaşlarımı tebrik ederim, ikiside süper çalmış. Ellerinize sağlık arkadaşlar. Nice Jamlere!!! :D
Erman'ın kendine özgü tuşeleri ve çalış kalitesi süper. For The Love Of God'ı böyle coverlayan adam görmemiştim hiç :) Süper doğaçlama yeteneği olan bir arkadaş. Tuşesi ve hissiyatı süper. Tekrar kutluyorum kendisini. Saygıyla eğiliyorum usta'nın önünde :) Calışmalara devam Erman!! ;)
 
melihbozkurt84
parcani dinledim.bu parcanin orjinalini dinlemedim o yuzden ne kadar degisiklik yaptigini bilmiyorum. gt 8 i direk bilgisayara baglasaydin keske.gitar sesi uzak ve boguk gelmis.solo gitar da arkada cok sonuk kalmis. soloyu daha on plana almalisin. dedigim gibi direk line in den bilgisayara girersen daha iyi verim alirsin. vokaller guzel olmus tek kusuru cok fazla reverb eklemissin. bateri yazimina acilen onem vermen gerekiyor. parca basinda ritm kacmis.trampetin sesini pek begenmedim. ziller duyulmuyor ayrica. bunlara dikkat edip duzeltirsen guzel bir cover olacagi kanaatindeyim :) kolay gelsin..
Baris
 
saol dostum.parçanın orjinali çok yumuşak.akustik gitarla falan çalınıyo.:D bayaa bi değişti aslında.reverb konusunda parçanın bütün mixlerini bitirince mixdown yaptım.sonra inport edip az biraz daha reverb koklattım genel olarak.sanırım o biraz işi bozdu.ne dersin.normalde bu kadar reveblü değildi.back vokalleri reveblemeyi çok seviyorum daha bi duygulu oluyo bence.ama bu sefer normal vokalle arası çok açık kalıyo.ondan ikisinede 3 aşağı 5 yukarı aynı revebü uyguladım.ama dediğim gibi sonradan eklediğim bi reveb vardı o sanırım fazla oldu.:D (başta kaçan ritmi kaydetmeye üşenmiştim tekrar.çünkü buraya asma amacım yoktu.:D onuda düzeltiyim bari en kısa zamanda.) yanlız gt-8 i bilgisayara bağlama hiç hoşuma gitmedi eskiden öyle yaptığım kayıtlarda vardı.gt-8 eğer iyi bi ses kartınız yoksa line dan tat vermiyo.bi DI box lazım araya.onun için anfiyi mikrofonladım.tavsiyelerin için teşekkürler.bunları uygulayıp tekrar buraya asıcam parçayı.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
yucel demiş ki:
polski90 demiş ki:
Yücel, saygılar bu arada :D

oo üstadım hiç sesin soluğun çıkmıyo uzun süredir yaşıyomusun? :)
Yaşıyorum :p Grup Şurup elemanlarına birşey olmaz abijim.. :LOL:

Sizin yaptığınız ortak çalışmaya benzer birşeyi bende düşünmüştüm. Hatta bir internet grubu kurmayı falan bile düşünmüştüm. (şurup olayından çok sonra) Fakat doğru düzgün bir kayıt sistemi olmadığından hep sonra sonra dedim. Bu yüzden sizi kutluyorum vallahi. :)
 
melihbozkurt84 demiş ki:
reverb konusunda parçanın bütün mixlerini bitirince mixdown yaptım.sonra inport edip az biraz daha reverb koklattım genel olarak.sanırım o biraz işi bozdu.
Kesinlikle. :) Parçayı dinlerken hangisine daha çok reverb vermek istiyorsan deneye deneye arttır ve ondan sonra mix yap bence.

Birde galiba sen bu parçanın orjinal halini dinlememişsin. Eğer bulabilirsen Zuğaşi Berepe - Va Mişkunan albümünde "Ben" parçasının rock halini dinleyebilirsin.
( Bu arada bende akustik halini dinlemedim, ilginç :) )

Not: Zuğaşi Berepe, K.Koyuncu'nun eski grubuydu.
 
slm polski90.abi zuğaşi berepe yi biliyorum.hatta bütün albümleride var.zuğaşi berepede bu parçayı çok yavaş çalmılar.yani tempo olarak düşük.ve gene yeteri kadar dert değil.viya albümündede kazım koyuncu hızlı ama akustik versiyonu ile söylemişti.bende ikisini karıştırdım.ve elimden geldiğince sertleştirmeye çalıştım.parçanın alt yapısında büyük bi boşluk var gibime geliyo.ve bunu bas gitar eksikliğine başlıyorum.bildiğiniz bir bas vst si var mı?şöyle güzel baslar yazabileceğimiz.

şimdi en son düşüncem şu zilleri ve davulları ayrı kanallarda yazacam.böylelikle zillerin sesini daha rahat arttırabilirim.solonun sesini açcam.gitarın sesini çok kısmışım sanırım davullar çok önde kalmış gitarların sesini biraz açacam ve gitarın sesini açtıkça o boğukluk azalıyo.(peki şimdi kaydedilmiş bu gitarlara parlaklık verecek bi efect var mı? yoksa equolizer ayarları ilemi halletmeliyim bunu?) bunun dışında reverbleri abartmamam gerekiyo sanırım.bunların dışında önerisi olan varmı?İnşallah en kısa zamanda bunları uygulayıp buraya koyacam tekrardan.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Sevgili Burak Abi,
parcalarinin hepsini dinledim. Kayit olarak cok begendim. gercekten kusursuz olmus.hersey yerli yerinde. zorlanmadim herhangi bir enstrumani duymak icin,hic biri de rahatsizlik vermedi.pek dinlemedigim bir tarz olsa da begendim acikcasi. tebrik ederim.kolay gelsin. bu arada hazir seni burda bulmusken benim 2 bestemle ilgili dusuncelerini ogrenebilir miyim?? linkleri imzamda bulabilirsin. gorusmek uzere :)
Baris
 
Baris, simdi 18 seconds'u dinliyorum.
Son dinledigimden beri gerek calis olsun gerek de kayit kalitesi olarak son derece gelismissin, tebrik ederim.
Gitar tonlari eskiden dinledigimde cok tiz ve keskindi, simdi ise gayet pro cikmis.
Kayitta belirli yerlerde davul biraz suni kaciyor(ataklarda genelde).
gitar ve keyboard'un mixdeki yerlesimi iyi olmus, bazen bas biraz kaybolmus o biraz one gelebilir kimi yerlerde.
Fakat ozetlemek gerekirse onceden dinledigim kayitlarinla bu arasinda gece ile gunduz gibi fark var :)
Tebrikler
 
Geri
Üst