Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Genelde birçok grup davulda trigger kullanıyor , çoğu zorunlu olarak kullanıyor.Kullanmayan gruplarla arasında davul soundu olarak çok fark var gibi geliyor bana çok daha yapay geliyor.Trigger mı sebep oluyor bu yapaylığa bilginiz varmı ?
 
Burası sadece Demo kayıt içinmi bilmiyorum ama ben prof. piyasadan bahsediyorum :)

Örneğin hammerfall davulları triggerlıdır veya birçok thrash grubunun davulları... Trigger kullanan grupların davul soundları hoşuma gitmiyor yapay gibi geliyor , acaba buna sebep olan trigger mı ? Yani Trigger sound a etki edermi ?
 
Eder tabiki. Ama trigger kullanmadan sağlam kayıt yapacak davulcu tabiri caizse "delikanlı" davulcu, az denilecek sayıdadır. Zaten triggersiz aslanlar gibi kayıt yapabilecek bir davulcunun amatör bir grupla işi olmaz. Daha doğrusu öyle davulcuyu bünyesine alabilecek grup amatör olamaz. Tuşe manyağı olmak gerekiyor trigger kullanmamak için veya kicki fazla ön plana almamak gerekiyor.

Trigger kötü gün dostudur. İyidir yani. Sounda etki eder ama bu iyi yönde olur davulcunun kötü tuşesini(memleketimizin davulcularının %99.999'unun yani) ortadan kaldırır. Tabi ben kick dışında trigger kullanılmasına da karşıyım. Elleri bari düzgün çalışsın...
 
Evet haklısın trigger kullanmadan çalacak davulcu azdır ama ben sorumun cevabını alamadım.Yani trigger tuşeyi düzgünleştiriyor , tonlada oynayabiliyorlar sanırım o sayede fakat ses kaltiesine , sounda olumlu yönde mi etki ediyor diyorsun yani.Hmm bana olumsuz etki ediyor gibi geldi.Yani triggersız kayıtlarda davulcu yanımda çalıyo gibi hissederim.Bu daha iyi birşey bence.Trigger olunca davul sesi doğallıktan uzaklaşıyor gibime geldi...
 
barish;

kaydini dinledim, mix konusunda bisey soylemek istemiyorum uzun hikaye, tek onerim bolumler arasi gecislere dikkat et, enstrumanlarin birden kesiliyor, birak sustainleri devam etsin arkada ok? bi de akort olayi muhim tabii :) introdaki davulun ritme girisini iyi bir atakla daha belirgin yapabilrsin , benim fikrim... sadece oneri..
 
virtuose;

biseyi anlamadim ne hakkinda yorum bekliyorsun? teknigin nasil caldigin hakkindami? tonlarin mevzu bahis ise diyecek pek sozum yok acikcasi :) solo kabiliyetin iyi gozukuyor ama bir kompozisyon ustune biseyler calarsan herkes daha iyi yorum yapabilir bence.. backing track kullanabilirsin, istedigin bir sarkinin midi altyapisini bulup ustune calabilirsin, alternatif cok yani :) yaparsin sen yaparsin biliyoz :)
 
erbill - black night

Gitarlar güzel olmuş, orjinaline sadık kalmışsın. Fakat hem vokal hemde vokal reverbi olmamış. Senin sesin Blues'a yatkın gibi geldi bana. Bu parçayı daha yavaş bir ritmde, blues olarak coverlamayı bir denesen nasıl olur acaba. :roll:
 
yorum için çok saol , dediim gibi vokallik yapmadıımdan olabildiince yedirmeye çalıştım sesimi efektlerle, backing track sabit olduundan cover şansım yok gibi gözüküo ,henüz kendim yapamıorum backing trackleri ..
tekrar saol yorum için
 
yorum için çok saol , dediim gibi vokallik yapmadıımdan olabildiince yedirmeye çalıştım sesimi efektlerle, backing track sabit olduundan cover şansım yok gibi gözüküo ,henüz kendim yapamıorum backing trackleri ..
tekrar saol yorum için
 
Adadepot 'da katıldığım adaptive project sonlandırılmış,
12.37 deki bölümde ritim gitardayım ben..
http://lugtigheid.net/sounds/ADAptive Jam Finished.mp3

Section 1 . Intro (0:00 - 2:13)
a. Andy Rhythm
b. CTJ Rhythm Double
c. Andy Lead

Section 2. High Speed (2:14 - 4:24)
a. Tymbrwlf Rhythm
b. CTJ Rhythm Double
c. JMillion Lead

Section 3. Acoustic (4:25 - 7:24)
a. RiphRaph Rhythm
b. RiphRaph mixed L/R Rhythm Double
c. Muppet Lead

Section 4. Acoustic (7:25 - 9:12)
a. Chucky Rhythm
b. Chucky Rhythm Double
c. SAN Lead

Section 5. Bottom Feeders (9:13 - 10:55)
a. Peter H. Boer Bass
b. Peter H. Boer Double Bass the Bass part
c. Peter H. Boer Lead Bass

Section 6. Building up (10:56 - 12:28)
a. CTJ Rhythm
b. SAN Rhythm Double
c. JUR Lead

Section 7. High speed+Ending (12:29 - 14:06)
a. RiphRaph Rhythm
b. Yucel Rhythm Double
c. Chucky Lead

Encore Part (14:07 - 17:04) all players had another 0:28 seconds of track for some encore shredding
Jurrie
Muppet
Peter
SAN
JMillion
Chucky
Muppet
SAN
Jur
 
Geri
Üst