Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

virtuose demiş ki:
setup şöyle: jackson js30 dinky(dkmgt den çıkma emg-hz manyetikler(pasif) + afterburner(aktif)) + zoom gfx8 (amp simulator açık) + dandik çoook eski bi ses kartı + windows ses kaydedicisi

neyse arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..bu arada öyle salladım çalarken kusura bakmayın artık

http://rapidshare.de/files/21021809/js30.rar.html

"ilk" teki tonun çok metal, tam zoom tonu, bu iyi veya kötü bir yorum değil :)
"iki'deki ton da onun azıcık daha bas katılmışı gibi, açıkçası ben bu tip tonları pek sevmiyorum kendi adıma, ama cayır cayır metal tonlarını seviyorsan güzel olmuş diyebilirim.
çalışındaki tek sorun hızlandığın kısımlarda bazen temiz çalmayı engelleyen olayların olması ama sanırım bu melodiyi sallamandan oluşan bir şey.
kayıt kalitesi hakkında yorum yapmıyorum zaten kullandığın ses kartı ve program ancak bu kadarını verebilir :)
 
Lonely_Guitarist demiş ki:
gitarsız ve vokalsiz bir "learning to live" backing track i üzerine şarkının tüm gitarlarını kaydettim.. sonu uzun tutulmuş bt de , oraya da iki emprovize solo koydum..

genelde video kaydederdim.. mp3 kaydetmek zevkli birşeymiş..:)

link :

http://rapidshare.de/files/23833470/Yarg___-_Learning_To_Live-.mp3.html

yargı'cığım, ben bu şarkının orijinalini bilmiyorum, ama senin çaldığın şekilde pek kusur bulamadım, çalışın şarkıya oturmuş sanki orijinaliymiş gibi. o ton da nasıl çıktı yahu senin ses kartından :)
eline sağlık.
 
teşekkürler alpcan'ım.. şarkının orjinalini de yollıyım ben sana bir ara..
learning to live , dt nin en iyi parçalarından biridir..

valla v-amp2 ve o ses kartından böyle bir ton nasıl ortaya çıktı bilemedim ben de.. gitardan olsa gerek.. :)
 
Section 4. Acoustic (7:25 - 9:12)
a. Chucky Rhythm
b. Chucky Rhythm Double
c. SAN Lead


bu bölüm gerçekten çok hoş. ki bana göre en güzel bölümü. solo atan kişide gerçekten çok sağlam. ve çok hoş armoniler kullanmış ve tek kelime çok sağlam.

yucel senide haddim olmadan tebrik ederim. harbiden güzel gaz vermiş parçaya.
 
Karabash , -sanırım çalımın için yorumun bekliyorsun -, bazı düşüncelerin güzel ama özellikle bendlerde ciddi bir detonelik söz konusu, yine de, çaldıkca ve bol bol kayıt yaptıkça çalımının daha iyiye gideceginden kuşkum yok.
fretboardmaster, tuşen iyi olmakla birlikte , çalımında bir tema yakalayamadım , ve parmaklarını tellerde kaydırırken epey bir istem dışı ses çıkmış , iyi çalışmalar diliyorum ,
deadnightwarrior , eline sağlık , fena bir altyapı olmamış , vokaller kaydedildikten sonra daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz , kayıtta ilk bakışta sadece trampetin tonu biraz kulak tırmalıyor , kolay gelsin.
 
sağol ytse_jam
evet kayıtta birkaç sorun var,bazı geçişler ani oluyor onları düzeltmem lazım.ama bi üşengeçlik var üzerimde bakamadım bu ara,düzeltip yeni versiyonu yollarım işalla
 
ytse_jam kardeşim, öncelikle yorum için teşekkürler.
bendlerdeki detoneliği ben de farkediyorum. ben 4 yıl klasik ve akustikle neredeyse sadece ritme yönelik çalıştım, 2 yıldır elektrogitarım var ancak 1 yıldır adamakıllı çalıyorum, elektrogitarı anlayarak. bu yüzden solo kısmı, teknikler vs biraz zayıf. bendler, vibratolar bazen tam yerine oturmuyor falan. tekniklerin nasıl yapılması gerektiğini biliyorum ama pratiğe ihtiyacım var. şimdi biraz da onlarla uğraşıyorum. oluyor yavaş yavaş. başka kayıtlarımı da asacağım buraya onları da yorumlarsan sevinirim.
fretboardmaster, bence el kaydırma sesleri dışında pek bir sorun yok. emprovize olduğu için parçanın yapısını pek sorgulamıyorum.
Deadnightwarrior, altyapı güzel, ayrıca sondaki e-bowvari kısım hoş olmuş. yalnız şarkıyı dinlerken biraz sıkıldığımı belirtmek istedim, sanki hep aynı yerde dönüp duruyormuş gibi bir his oluştu bende, o yüzden. belki de benden kaynaklanıyor ama paylaşmak istedim.
 
Uzun zaman önce yaptığım ve buraya koyduğum eserimi tekrar paylaşmak istiyorum arkadaşlar buyrun beğenecekmisiniz bakalım yorumları bekliyorum

Url olarak buraya koyamadım .... ama imzamda şuan aslılı olarak duruyor benden nameler kısmının yanına tıklarsanız indirebilirsiniz
 
Alın benden de bir kayıt. Beste olarak hiç bir değeri yoktur.

Ama mix açısından gerçekten evde hiçbir akustik unsur olmadan yapılabilecek en dinlenilebilir kayıtlardan olduğunu düşünüyorum.

Bakalım siz ne diyeceksiniz...

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=109409 linkinden sweedish trial'ı siteye üye olmadan hi-fi'ye tıklayarak dinleyebilirsiniz. (sweedish metal ile alakası yoktur, sadece o sound ile alakası vardır.)
 
Geri
Üst