Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Vokal kaydında SHURE SM57 mikrofon kullandım. Tamamen ev ortamında. 3 kanal kaydettim. iki kanal asıl vokal sağ sol panlanmış; bir kanalda geri vokal. ses kartım M audio firewire solo. tüm kayıtlarımı ( midi / audio ) Cubase sx3 yapıyorum. çeşitli plug in kullanarak mikside aynı programda yapıyorum. miks bittikten sonra yine bir kaç plug in le mastering yapıyorum.


Senin kayıt gayet iyi olmuş. EQ ve dinamik olarak neler uyguladın. Gerçi pod varsa dinamiklere pek gerek yok ama bass ve davulun sanki biraz daha kendilerini belli etmeleri gerekir gibi geldi. biraz kompresyonla olur. bilmem belki uyguladın? son olarak mastring e o kadar alışmışımki yapılmayınca şarkının tamamlandığını düşünmüyorum :) hatta denemek için senin dosyayı mastering den geçirdim ( biraz cilalandı, parladı bence çok fark var.)

mastering yaptım derken yanlış anlaşılmasın (ahkam kesiyomuşum gibi anlaşılmasın ben de çok biriey biliyorum diyemem) mastering basit birşey değil hatta evde yaptığımız mastering de değil. ben sadece genel miksi biraz canlandıracak bir iki plug in kullanıyorum. mastering farklı bir boyutu işin.

Gayet başarılı. başka çalışmalarını da dinlemek dileğiyle. miks aşamasında neler yaptığından biraz bahsedersen sevinirim.
 
Önce FL de davul ve bass partisyonlarını yazdım ve mixledim. Reverb ve complete mix uyguladım. Son Acid Pro kullanarak üzerine gitarları çaldım. Gitarlara reverb, pan ve eq ayarları yaptım.

Mastering olayını bilmiyorum, sen masterlanmış halini yükleyebilirmisin bir zahmet? şarkıyı ne kadar değiştirdiğini merak ediyorum..
 
Merhabalar.

Son yaptığım şarkıyı paylaşmak isterim.

Higher

Şarkının yapımında BFD davul / Trilogy bass vst olarak kullanıldı. Cubase de yapıldı. Mastering için "Waves" pluginleri ve "Izotope" ozone kullanıldı. Gitar kayıtları GT-8 ve İbanez rg2550 ile yapıldı.

Bazı noktalarda bir kaç kanal gitar kaydı var. Bu noktada mikslemede zorlandım açıkçası.
 
Çok güzel bir şarkı. Kayıt gayet güzel. Gitar tonuda gayet güzel. Vokal genel olarak iyi oturmuş şarkının içine ancak nakarat biraz geride kalmış kelimeleri yakalayamadım nakaratta.

Ellerine sağlık...
 
Arkadaşlar merhaba,
Ben uzun zamandır üye olmaksınız forumu takip eden ama yeni üye olmuş birisiyim :) İzninizle aşağıda evde yaptığım kaydı sunmak istiyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim.

http://www.burakgurbuz.com/dosya/download/muzik/BG Boogie.MP3
Gitar: Ibanez S520EX
Prosesör: Boss GT-8
Kayıt Arabirimi: Onboard ses kartına direkt line-in giriş
Kullanılan yazılımlar: Magix Music Maker, Guitar Pro 5 (bateri için)
 
cakewalker demiş ki:
http://rapidshare.com/files/103302202/TolgaCan_-Gunbatimi.mp3.html

Gitar ağırlıklı enstrümantal bir parça.

Standart ekipmanlarla kaydettim, Laney hcm65r, sm57, Emu404, eq, delay..

Gerek kompozisyon gerek ise kayıt açısından başarılı buldum. Eline sağlık... 1.26daki kısım ise ayrıca bi hoşuma gitti :)
 
Laney hcm 65rye sadece "carl martin heavy drive" girdim ve mikrofonladım. Elbise dolabımı sadece bu iş kullandığım için sesini açabiliyorum amfimin.

Gerçi yeniden kaydettim şarkıyı ve bu sefer sadece marshal mg50'nin kendi drive'ını kullandım.

Ben şahsen sesi açıp mikrofonlıyınca her amfinin tonunu seviyorum zaten :LOL:
 
Selamlar ,öncelikle kayıt cubase sx3 de alındı , ev bilgisayarı ve ses kartı creative audigy (öyleki çatlamalardan audiomixdown almadan sesi duyamadığım zamanlar oldu :) )

Kayıtda sadece gitar audio olarak kaydedildi (mesela gitarı mono olarak değilde stereo kanal açıp mono kayıt alarak yapıp üzerine efekt ekleme gibi birşey yaptım, bilemiyorum ne kadar doğrudur bu), jackson gitar , boss metalzone pedal , line in giriş amplitube ve bir iki waves ürünü. (Pan değerlerinden bile emin değilim)

Monitörüm olmadığından , bilgisayar ses çıkışları ve müzik seti bağlantısı ve bir iki yerde deneme yanılma ile ses dengelerini ayarlamaya çalıştım. Mastering kısmında ozone kullandım...

Aklıma gelenler bunlar , elime klavye ve kayıt programlarını alalı 8-9 ay kadar oluyor . Aynı şekilde midi olarak davul ve bass yazımı konusu dahil olmak kayıt üzere herşey işin teknikleri bilerek yapılmış şeyler değil. Bu yüzden bilenlerce teknik incelemesini çok önemsiyorum , lütfen eleştirilerinizi gerekçeleri ile ve mümkünse göreceli alanlardan uzak tutarak yapınız...

Bunlar haricinde kafamdaki bir grup projesi bağlamında kayıtlar olduğu için kayıtları ilan açıklamalı olarak bir müzik paylaşım sitesine ekledim, ordan dinleyip buraya teknik yorumlarınızı yazabilirseniz sevinirim...
site ;

http://www.herkesdinlesin.com/sonatok

teşekkürler..
 
slm...

Yeni ses kartı aldım en sonda şöle adam gibi kayıtlara girişmeden önce bir deneme kayıt yapayım dedim..

kayıtta kullandığım ekipmanlar şöle.

Ses kartı: M-Audio Audiophile 2496 PCI

Gitar için

B.c. Rich Jr-V Em81 köprü kullandım ---> kendi yaptığım lambalı preamp tan distortion aldım ----> yine kendi yaptığım lambalı kabin similasyonu cihazına girdim ordan direkt ses kartına girdim...

Bass FL stüdyonun bass pluginlerinden biri midi olarak atıp çaldırdım.. çıktı aldım..

Davul Ezdrummer Rock drum kit ile yine midi olarak atıp cubase te çıktı aldım.

Cool edit pro 2.0 da mixing ve Gitarların kayıtlarını aldım.. Gitarlara çok hafif bir EQ ile düzeltme yaptım..


buyrun kayıt...

http://rapidshare.com/files/107136661/trust_mastered__mix.mp3.html

Yorumlarınızı eleştirilerinizi bekliyorum... aslında çok pro bişey değil tabi genel olarak deneme amaçlı kayıt aslında...
 
Geri
Üst