Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

fakir ama gururlu müzisyen!!!

Evde son derece kısıtlı imkanlarla (audacity diye bi free programla), 5 dolarlık bi mikrofon, ve 10 wattlık dandik anfimle(Yamaha GA 10 bilen bilir :) ) bazı kayıtlar yaptım. Para yok ama ruh var:) Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum.
 
Edge of Madness'ı dinledim abi, yarın diğerini de dinlicem :)

Şarkıda arkadaki gitarla soloyu atan gitarın pek uyumunun olmadığını düşünüorum özellikle zamanlama olarak :)

Gitar tonlarını da belirttiğin gibi , kısıtlı ekipmanından kaynaklanıyor olsa gerek başarısız buldum :)

Bir de bazı armonik hatalar var gibi geldi bana :)

Bir de sorum var, doğru şarkıyı mı dinledim? Yoksa son kaydın bu değil miydi?:mrgreen:
 
Re: fakir ama gururlu müzisyen!!!

malmsteen2004 demiş ki:
Evde son derece kısıtlı imkanlarla (audacity diye bi free programla), 5 dolarlık bi mikrofon, ve 10 wattlık dandik anfimle(Yamaha GA 10 bilen bilir :) ) bazı kayıtlar yaptım. Para yok ama ruh var:) Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum. Şu adresten dinleyebilirsiniz..
http://www.geocities.com/ocanogan

edge of mad de ritm gitarla 3. akoru yanlış basıyorsun galiba , bir de solo yu daha oturaklı bi tonla atsan daha güzel olurmuş :)
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Berkay bi de benim siteye gir bak yeni bişi var ama beğenmeyebilirsin, soft bi şarkı :)

Cem Louder Than Ever ve In Progresse'i indirdim, hangisinin hangisi olduğu konusunda kesin bir fikrim yok, ama herhalde clean ton ile giren In Progress'tir :)

Ben Louder Than Ever ile başlıyim fikrimi söylemeye (şarkı ismi olmamış Louder Than Hell'i andırıyor bana, bilirsin Manowar sevmem :mrgreen: ) Gereksiz kişisel ön yargımı bbelirttikten sonra, şarkıyı da tersten değerlendiricem :D Solo bence olmamış, hiç beğenmedim diyebilirim, yer yüzünde hiçbir güç beni senin o soloyu uğraşarak yazdığına inandıramaz :) İşin ilginç yanı, solo başlarken, 2. gitar girdiğinde, bir anda şarkıya böyle ekstra bir hava geliyor, sanki 2. gitar gökten inmiş gibi :) Ama beklediğim gibi bir solo değil açıkçası, ve buna rağmen dediğim gibi şarkıya ayrı bir hava katıyor, yani solodan öncesini de tahmin ettiğin gibi beğenmedim. Sadece 55. saniyede giren, güzel bir palm muted uyarlaması olan riffi biraz beğendim... Bu şarkıda seninle hep tartıştığımız "Dreaming Neon Black" sendromunu gördüm :D

Kendi soundunu oluşturmayı başaran grupların genelde düştükleri bir yanlışlık (bana göre tabii ) kendi soundları içerisinde "anti-yaratıcı" olabileceklerinin farkında olmamaları oluyo :) Yani o grubun/gitaristin kendi soundunu ortaya koyan herşey yaratıcı olmak zorunda değil, ama bence bazen insan öyle olduğunu zannediyor, yani yazdığı bir şey onun soundunu ortaya koyuyorsa güzel/yaratıcı olduğunu düşünüyor... Ben diyorum ki "özellikle ilk 50 saniye için" sen kendini kasmadığın sürece bundan daha kötüsünü yazamazsın :) Kendine özgü bir soundun olduğu ortada artık, ve bunun içerisinde yaratıcı olmalısın bence. In progress'de bile "ki onun deneysel bir şey olduğunu söylemişsin" kendini fazlasıyla belirli ediyorsun :)

IN PRogress ile iligli yorumumu sonra yazmaya karar verdim, şu anda arkada çalıyor , yeteri kadar dinlememişim galiba onu :)
 
Merhabalar.

Forumda genellikle kendi yaptığımız çalışmalara yer vermemiz gerekiyor biliyorum. Fakat bu kaydı yapma amacım aslında demo kliniğine koymak değil sadece elimdeki aletlerle neler yapabileceğimi görmekti sadece. Bu kaydı forumun müzik teknikleri bölümüne koymayı bile düşünmüştüm aslında. Mesele şu ki oluşturacağım soundu karşılaştırabilmek için de bir cover parça yapmaya karar verdim. Buraya asmamdaki amaç da sadece ortaya çıkan sound ile ilgili genel yanlışlıklarımı öğrenmek. Yakın zaman içinde kendi parçalarımın kayıtlarıyla ilgilenecem. Ne yazık ki onlar bitse bile buraya asamama durumum olabilir. O yüzden yaptığım çalışma ile ilgili olumlu olumsuz bütün yorumlar bana kendi projelerimde yol gösterecektir.

Kayıt için tıklayınız :Deep (Anathema)

Öncelikle şunları belirteyim.

Eser "Anathema" adli gruba ait olup 1999 yilinda "Music For Nations" firmasi tarafindan çikartilan "Judgement" albümünde yer almistir. Parçanin tüm haklari Anathema grubu ve yayinci firmaya aittir. Bu çalismanin ticari bir degeri yoktur.

Kullandığım ekipmanlar :

Jackson SL1 gitar
Crate Bluevoodoo Anfi
Zoom GFX 8 Prosesör
Focusrite Platinium Penta kompressör ve mikrofon preanfisi
Shure Sm58

VST :

Groove Agent
Trilogy
Atmosphere

Akai Sample :

Distorted Reality

Software :

FL Studio 4
Cubase SX 1.02
(Bir kaç ufak Eq ayarı vs)

İlk başta tamamen bir rastlantı üzerine bu parçayı seçtim. Elimdeki AKAI leri karıştırırken introdaki sample ı buldum. Aklımda direk bu parça geldi.
Aldığım ekipmanlarla ev ortamına nasıl bir kayıt yapabilirim diye düşünürken bir cover yaparsam sound karşılaştırma şansım olabilir dedim kendime.

Toplam 3 gün civari bir zamanımı aldı. Yaklaşık 25-30 saat kadar zaman geçirdim bilgisayar başında. İlk gün tamamen FL studio da Groove Agent ile uğraştım. Davulları baştan sona yazdıktan sonra 2 güne basslar ve klavyeler kalmıştı. FL studioda davul yazmak daha kolay geliyor bana. Bu davul yazım faslı bitince kanalları midi halinde export edip Cubase e taşıdım. Bassları, davulları klavyeleri projeye yerleştirdim. Daha sonra gitarlara geldi sıra. 1 günden kısa sürecek bir evde de gitar kayıtlarını hallettim. Mikrofon olarak SM58 kullandım. Gitarları tamamen kuru ve sade bir tonla kaydettim. Clean gitar kayıtlarından pek memnun olamadım aslında. Ama distortion soundu hoşuma gitti :). Parçanın solo kısmında GFX 8 in tonlarını kullandım. Cleanler tamamen anfi soundudur. Distortion ritm kısımlarında 2 gitar anfi distortionu, diğer 2 gitar da Gfx 8 in tonudur. Çok fazla mix ve kayıt bilgim olmadığını biliyorum. Genel olarak yaptığım şey gitarları 2 şer 3 er kere çalarak %90 civarı ayrı ayrı sağa ve sola panlamak.

Mix konusuna gelince de majör sorunlar olduğunu biliyorum. Hatta bazı enstruman sorunları bile mevcut. Aralarda splash lere baget değil de çekiçle vurulmuş sanki. Biraz loudness sorunumuz var. Bazı yerlerde level ayarlamaları kötü oldu. Kompressör kullanımını tam olarak öğrenene kadar fazla bulaşmıyorum kompresleme olayına. Vokal kayıtları için de en korktuğum konu bu aslında. Onları da yavaş yavaş öğreniyorum. Bazı kaynaklari araştırarak daha iyi kayıt nasıl yapabilirimin peşindeyim. Bu konuda sizlerin de yardımınıza ihtiyacım var.
Gördüğünüz en ufak kusurları bile dile getirirseniz kendi projelerim için bana yol göstermiş olursunuz. Alet edevat açısından gayet iyi durumda olmama rağmen en önemli konu olan monitörlerin eksikliğini çok çekiyorum kayıt sırasında. Tam olarak nasıl bir sound ortaya çıktı bilemiyorum pek. Sadece uzun zamandır kullandığım kolonların karakterine ve bu tarz müziklerin duyumuna kulağım alışık. Çok da kötü olmamıştır heralde.

Bir büyük sorun da vokal ne yazık ki. Rahatsızlığımdan dolayı ne yazık ki ertelemek zorunda kaldım. En kısa zamanda şarkıyı tekrar vokalleriyle mixleyip buraya asıcam. Bu eksiklik için şimdiden özür dilerim. (Bir de sonda çok kötü bir fade out olmuş. Dediğim gibi yeni versiyonunda herşey gayet düzgün olacak biraz sabır.)

Baştan da dediğim gibi bu demo formatına aykırı bir fikir olabilir. Fakat amacımın ne olduğunu anlamışsınızdır. İlgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler ..

Eksik kalan birşey olduysa aklıma geldikçe yazarım.

Saygılar.
 
herkes çalışmarını koymuş ben de yeni çalışmalarımdan birini upload ettim.şarkının adı kefaret.bu defa ballad bir şerkı upload ettim diğerlerinden farklı olarak.

yanımdan ayırmadığım johnson j-station ile tonu elde ettim.gitar ibanez s470.

galthor çalışmalarını çok beğendim.özellikle video koyma fikrin hoşuma gitti.dinlemenin yanında izlemek de ayrı bir keyif verdi.

buyrun bu da şarkıyı indirebileceğiniz adres: http://www.soundclick.com/bands/0/yjmjbmusic.htm

herkese iyi çalışmalar.
 
yjmjb sağol,
video koyma fikri, yabancı bi forumdan aslında. Bodom'dan bişeyler çalıp foruma asmış insanlar, ben de kaydettim oraya koymuştum bi ara.dedim buraya da koyayım.
bu arada canlandı bu başlık sonunda:)

sizin demoları da boş bi zamanda indiricem işallah.bağlantım sux azcık da.
kolay gelsin hepinize.
 
Asgodas : soundclickteki dosya inmiyo daha üstte verdiğin linkten indirdim. sende lambalı preamp yok mu bas şöyle çalsana cayır cayır :) bluesla aram iyi değildir ama kesik kesik çalma daha yumuşak geçişlerle çalarsan daha iyi olur.

Silenoz: kayıt ve tonlar çok güzel, vokal de güzel, elinize sağlık

yjmjb: melodiler süper, zaten gitar çalışına diyecek bişey yok,

teknik bi yorum olmadı ama, zaten bu konularda bilgi değilim pek, dandik mono bi hoporlorden dinledim idare edin:)
 
mrb arkadaşlar !
bu başlık nasıl gözüme çarpmamış şaşırdım. Kayıtları yavaş yavaş dinlemeye başlıcam , şimdilik kısacık bir kayıt göndereyim dedim bende. kayıt pek ii değil , zaten 10 dakika da fln çalıp , kaydettim . ama tabii ki yorumlarınızı beklerim , bu arada basları normal elektro gitarla çaldım , o gün bas gitarım evde yoktu , kötü tınladı baya neyse herkese ii çalışmalar!
kolay gelsin
http://www.soundclick.com/bands/2/dengemusic.htm
 
Geri
Üst