Evde PC ile Kayıt...

selamlar. eline hiç gitar almamış biri olarak birkaç şey danışmak isterim. yazacaklarım abzürt olabilir şimdiden affola.

şindi ben bu mereti öğrenmeye çalışıcam. tabi önce bi gitar lazım. şöle 500$ lık falan bişe almayı düşünüyorum araştırdıktan sonra. anfiye gelince, o şimdi biraz beklesin diyorum. audigy 2 zs ses kartım ve güzel bi ses sistemim var. varolmasına var da ben elektrogitarın çıkışının nasıl olduğunu bile bilmiyorum. çıkışı ses kartımın line in ine girebilir miyim. bu gitarın elektrik ihtiyacı yok mu. bi gitar alsam ses çıkartabilir miyim bu şartlarda? kusura bakmayın hiçbirşey bilmiyorum.
 
direk bilgisayara girersen guzel ses cıkar hatta o ses kartıyla şimdilik seni idare edicke bi processor al ki 500$ lık gitarına ayıp etme speakerler saglamsa iyi sonuz alırsın ama lambalı amfi keyfini vermez :D kolay gelsin
 
beat

diyeceksin ki beat ne alaka burada?ama olsun. gerçi siteye girdiğim bu ilk günde tüm tecrübesizliğimi ortaya alalade dökmek pek hoş görünmesede sayfaların (forum)içeriği(boş konuşmayan insanlar) hoşuma gitti.
şimdi bir pc var ve onunla müzik adına neler yapabiliriz.
koyu bir rocker olmama rağmen buğüne dek bu tür şeylerle ilğilenemedim...
ama diğer yandan türkçe hiphopta dinliyorum.elimde bazı beatler var..ve ve ben bu beat lerin üstüne söz yazıp kendi kaıtlarımı yapmak istiyorum...
bunun için ihtiyacım olan tek şey sadece mikrofon değil...bu çalışma için hazır paket programlar varmı(mutlaka vardır)...nasıl ulaşabilirim onlara...?
olay biraz garipleşsede şimdiden teşekkür ederim...yardım için...

rockça kalın...
 
efekt yazılımları

bilgisayarımda creative audigy es ses kartım var ve elektro gitarımla bilgisayarda kayıt yaparken efekt programları kullanmak istiyorum.
fakat internetten indirdiğim çoğu güzel efektler barındıran yazılımların hepsinde ben bir nota bastıktan 1sn ye yakın bi süre sonra ses tekrar kulaklıktan bana geri dönüyor ve bu sebepten dolayı çalamıyorum, kanal kayıt yapamıyorum.galiba sorun asio teknolojisiyle ilgili...

bu sorunu mevcut ekipmanla nasıl giderebilirim??
 
Freebullet,
Bahsettiğin olaya latency denir. Ses kartı yoluyla bilgisayara giren sesin yine ses kartı yoluyla dışarı çıkması sırasında oluşan gecikme miktarıdır. Elindeki mevcut ses kartı ile bunu tamamen yok edemezsin fakat normalin oldukça altına çekebilirsin.

http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

Audigylere uygun driveri indir kur. Biraz uğraştıktan sonra latency'yi 2,5 ms düzeyine indirmen mümkün sanırım.
 
selam...ben pc de müzik olayına yeni yeni giriorm...guitar rig ve sonar 2 kullanıyorum ve ses kartı 10 board...gitar linein deyken sadece gitarın saf sesi çıkıo...guitar rig effectleri işlemio..mikrofon girişindeyken herşey normal...ama doğru olan bumu yoksa bi anormallik varmı...bide bu şekilde bazı effectleride çalarken iice bass seslerde çalıp dururken effect pat die kesilio yada etkisini azaltıo...

bide bu şekilde guitar rig te çaldıktan sonra kaydedip sonar 2 ile ilk etapta bızıklayarak öğrendiğim biriki şeyle bi kayıt yaptım...ama volümü çok düşük oldu...sesi sonuna kadar körükledikten sonra anca sağlıklı bi şekilde dinleyebiliosun... bilmediğim için rastgele fasla bızıklamak istemiorm ayarları...bi danışiim dedim..

nedir ne deildir?
 
Buraya mı yazılır bilmiyorum ama....
Şu an ben de evde kayıt işiyle uğraşmaktayım . Sizce gitar a distortion ı dışardan mı vermeliyim yoksa program kullanarak clean gitarı mı efektliyim? İkincisinde parametrelerde çok zorlanıyorum acaba analog pedalla distortion ı verip sonra background u mu temizleszem. Bi de cool edit pro 2.0 ile çalışıyorum daha iyi bir program var mıdır çok karmaşık olmayanlardan?

ayrıca davulu yazmak için hangi programı önerirsiniz?
 
arkadaşlar elektro gitarımı pc ye bağlıyorum.revelver ile de distortion verioyorum.windowsun ses kaydedicisinde kayıt yapınca doğal olarak dist li sesi değil de clean tonu kaydediyor.ben distortion lı bir şekilde nasıl hangi program ile kayıt yapabilirim?
 
Eğer Ses denetim'lerinde kayıt kanalı olarak mic/line-in seçili ise öyle olur... Kayıt kanalı olarak waveout'u seçersen bu sefer revalver'ın çıktısını (ve tabi o an bilgisayarın üretmekte olduğu herhangi diğer sesleri de, ÖR: Msn mesaj geldi sesi v.s.) kaydedecektir....


Windows Master Mixer > Options > Properties > Adjust Volume for Recording

Aşağıdaki listede Waveout/StereoMix gibi şeyler işaretlenecek ve OK denecek..

ardından Mixer ekranında:

Waveout ya da StereoMix v.s. 'nin altındaki checkbox işaretlenecek...
 
Arkadaşlar ses kayıtında problem yaşıyorum. Elektro klasik gitarıma kullandığım guitarfx3 adlı programla efekt veriyorum yalnız sesi kaydetmek istediğimde gitarın kendi sesini kayıta alıyor (kayıt programı 3dMp3 recorder) efektli sesi nasıl kaydedicem yada tavsiye edeceğiniz başka programlar varmı. Teşekkürler...
 
Bu arada yazmayı unuttum. Kaydedici programı nereye yönlendirirsem guitar fx de aynı yere yönleniyo. Yani kaydediciyi Giden dalga ya guitar fx i mikrofon girişine yönlendirebilsem sorun kalmicak sanırım. Bu bir çakışmamıdır? Yada bu problemi nasıl aşabilirim.
 
Arkadaşlar adam akıllı profesyonel kalitede birşey yapmak istiyorsanız, gelişmiş profesyonel bir ses kartı satın almlısınız.Bu da çoğunlukla harici ve çok giriş çıkışllı ses kartlarıyla olur.Buna en güzel örnek Presonus FIREPOD'dur.Gerçekten çok güzel bir ses kartı.Tamamen profesyonel amaçlı üretilmiş.

Ayrıntılara burdan bakabilirsiniz:
http://www.presonus.com/firepod.html
 
Arkadaşlar muhabbetin ortasında giriyorum ama başlık EVDE kayıttı siz resmen prof. bahsediyorsunuz... EVDE kayıt yapabilmem için (mümkün olduğu kadar iyi ve kanallı) kullanmam gereken prog. vs. ne olabilir. normal bir PCde bu beni gaza getirme açısından bayağı önemli yardımcı olursanız sewinirim...şimdiden teşekkürler... :p
 
Dostlar "0"dan nasıl kayıt alınır anlatayım size.

Önce bilgisayara gereken minimum donanımları yazalım.

Pentium 2-3 hiç farketmez. (P3 ve üzeri tercih edilir, en azından windows uygulamalarında sorun çıkarmaması adına)
216MB ram (512 ve üstü tavsiye edilir bol kanallı kayıtlar alabilmeniz için)
İyi bir harddisk (en azından 60-80 gb birşey iyi olur tabii 7200rpm)
Creative Audigy (önde paneli olandan)
Olabildiğince şeffaf ses veren güçlü aktif hoparlörler

Gerisi normal bilgisayar.

Bilgisayar dışında gerekli olan donanımlar,

Gitar (elektro değilse bir mikrofon)
Bir adet prosesör

Yazılımlar

Cubase, reason, sonar, nuendo, protools vs... (Kanal kayıt ve mixing için)
Fruity loops, groove agent, veya midi davul synth'ları (davul yazmak ve/veya çeşitli diğer enstrumanlar için)

Bunlarla "ev kaydı" yapabilirsiniz.
Yalnız bunları optimize etme işi buradan anlatılacak gibi değil. Programları öğrenmek de tamamen size kalmış bir şey çünkü sırf cubase veya protools öğrenimi bile başlı başlına kurs gibidir. Sonuçta hiçbirimiz doğduğumuzda bunları kullanmayı bilerek gelmedik dünyaya. Kurcalaya kurcalaya öğrenilebilinir bunlar.

Onun dışında ev kaydını guitarFX box ile falan yapmaya kalkışmayın derim, onlarla tek kanal kayıt alsanız bile çok kanallı kayıt almanız imkansız gibi bir şey. Sonuçta alt yapı olarak size metronom işlevi görecek bir seknronatör'e (senkron tutturacak bir program) ihtiyacınız olacak. Bu programların (fxbox) da göze batar derece latency (gecikme) problemi olduğundan 2 enstrumanı üst üste koymanız tamamen mucize olur.
 
Geri
Üst