Evde PC ile Kayıt...

Deadtone,
Shure SM57 veya 58 alabilirsin.Hem fazla pahalı değil,hemde amfi mikrofonlamada ve vokalde kullanabilirsin.Tabi sen ne amaçla kullanıcaksın ve alet edevat nedir ne değildir,bilmiyoruz ki... :?
 
bi dakka bi dakka .. bende creative audigy 2 ex var ve 3 yil oldu ben de bir problem yok ya kulaklarim kotu ya da bilemiyorum camur at izi kalmasin lutfen gayet guzel is bitiriyor cok memlunum butun ihtiyaclarini karsiliyor birde cay yapmasini ogrense super olcak :)neyse
biyecegim evde kayit yapiyorum ve bence iyi ama tabiki kayit isi icin olmadigi kesin
 
guitarman demiş ki:
bi dakka bi dakka .. bende creative audigy 2 ex var ve 3 yil oldu ben de bir problem yok ya kulaklarim kotu ya da bilemiyorum camur at izi kalmasin lutfen gayet guzel is bitiriyor cok memlunum butun ihtiyaclarini karsiliyor birde cay yapmasini ogrense super olcak :)neyse
biyecegim evde kayit yapiyorum ve bence iyi ama tabiki kayit isi icin olmadigi kesin

Cubase gibi asio sürücü isteyen programlarla kayıt yapmayı denedin mi? Bol miktarda latency yapıyor o kartlar, duyduğun sesle kaydettiğin sesin arasındaki fark da cabası(a/d, d/a convertör kalitesizliği). Kullandım ve hala kullanıyorum(zorunluluktan) oradan biliyorum. İş bitiriyor bitirmesine ama çektiğin eziyet bitmiyor.
Bu yüzden kimseye önermiyoruz . Yoksa m-audio, maya, digidesign veya terratec in hissedarı falan değiliz yani...
 
arkadaşlar ben de cubase sx 3 war ve kayıt yapmak istiyorum (ev pc) mic olayında takıldım iyi bi ses için mic mi iyi olması lazım? ne almamı tavsiye edersiniz pek anlamıyorum micden????

o mesele yalnız mikrofon almakla çözülmüyor. bende sm58 var, sahnede kullanıyordum, evde kayıt yaparken işe yarar mı diye bir ara denedim ancak preamp filan olmadan şöyle elle tutulur bi ses bile alamadım. vokal kayıtları için de geçerli bu durum.

bu arada bas ile kick'i birbirinden ayırmak için özellikle başvurduğunuz bir yöntem var mı ? mix başlığın ilk sayfalarında 65-75hz altını traşladığını söyleyenler oldu ancak ben bu işlemden sonra kick'in bir espirisi kalmadığını fark ettim.
 
kick'e hafiften(ben bol veriyorum) treble desteği ver. Birde bas gitarla kick semplelarının seçimini yaparken, kullanacağın bas gitar tonunun, kick tonundan farklı olmasına dikkat et. Bunu kesin bir kuralı yok. İstediğin gibi duy, yeter.
 
sorun şu ki salt bas ile kick i dinlediğinde ikisini ayırt edebilmene rağmen üzerine flanged bi gitar ile yine flanged fuzz bi dist. gitar girdiğinde ya bası ya da kick i kaybediyorum. flanged gitarın 170hz civarında (yerine göre değişebiliyo) altını traşlayıp basa yer açmaya çalışıyorum. dist gitarla çok fazla oynamıyorum, keza oynamaya evlerişli bir durumu da olmuyor.
"sizce acaba nedir nedir ?"
 
Bas ile kiki ayımanın en kolay yolu birinin kullandığı frekansı öbüründe kesmektir. Ayrıca bas gitarlarda mid ve tiz tonları da EQdan ekleyerek farklı tatlar ve kikten ayırma işlemini gerçekleştirmek için denemeler yapabilirsiniz.
 
slm elime reason diye bi program geçti ben yukarda anlatıldığı gibi rock parçaları kaydetmek istiyorm ama doğal olsun istiyorum yani kendim çalıp kaydetmek istiyorum ayrı ayrı çalp montajlamayı düşünüyorm reason işimi görürmü görmezse hangi programı tavsiye edersiniz görürsede biraz şu reason meretini anlatırmısnz bu amatör kul a yardımlarnz için teşekkürler
 
yaa benim bilgisayarım internete bağlı değil ben bu programları bi cd ye aktarıp bilgisayara yüklersem olur mu ??
 
M-audio fast track usb ses kartını bileniniz var mı?
Bana bir arkadaş yaptığı kayıtı gönderdi ve beğendim açıkçası.Ama emg set vardı gitarında.
emg set ne kadar etkiler,bir de demo seslerini dinledim netten çok iyi geldi bana.
Evet düşüncelerinizi bekliyorum,sağolun:)
 
Arkadaşlar benim bir sorunum var.Cool editte aylar önce bir gitar solosu kaydetmiştim.kaydın içinde dinlerken durmaksızın devam eden fazla değil ama duyulan ve rahatsız eden "hıssss" diye bir ses var siz buna nasıl bir terim kullanıyorsunuz bilmiyorum.acaba bu sesi nasıl en aza indirgeyebilirim yada yokeddebilirim. Tabi Yine Cool editte...[/b]
 
44.100khz ve 48.000khz ile kayıt yapan kartlar arasındaki ses kalitesi farkı algılanabilinir bir fark yaratır mı? çünkü creative'e karşı olan kullanıcıların genel sebebi bu olmuş..

bir creative kullanıcısı olarak latency (gecikme) problemi ise sadece cubase ile kayıt yaparken yaşadım. Kaydı Cakewalk 9.0 ile yaparak bu problemi %100 aşıyorum..

Beni bunlara karşılık en çok rahatsız eden kısım ise ses kartımın hala bana yeterli geliyor olması, giderek daha kaliteli kayıtlar yapabilir hale geliyor olmam.. Gerçekten creativeden başka bir kart kullanırsam daha iyi kayıtlar yapabilir hale mi geleceğim şüpheliyim. Tek derdim ses kartım SB Creative 5.1 platinium, bu kartın driverları ve programları windows 98 için yapılmış ve her formattan sonra büyük sıkıntılar çekiyorum. XP ile pek uyuşmuyor, bu yüzden yeni modeli olan Audigy 2 platinium almayı düşünüyordum ama almamam gerektiği yazıyor tüm forumlarda.. kararsızım ve bu bütçeye uygun ne var merak ediyorum tatmin edebilecek PCI olan ve creative yerine bi de buna bak diyebileceğiniz.
Teşekkürler..

Audigy 2 platinium:
http://tr.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=9107
 
darksideinme demiş ki:
XP ile pek uyuşmuyor, bu yüzden yeni modeli olan Audigy 2 platinium almayı düşünüyordum ama almamam gerektiği yazıyor tüm forumlarda.. kararsızım ve bu bütçeye uygun ne var merak ediyorum tatmin edebilecek PCI olan ve creative yerine bi de buna bak diyebileceğiniz.

Yapma etme bu karta 200 dolar verilmez,şunlara bir bak :p

http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile2496/index.php
http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile192/index.php
http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/fasttrack/index.php (USB :? )

Nasıl ?
 
sen bana creative aldırmican abi :)
USB bağlantılı olan en çok ilgimi çekti.. daha ergonomik duruyo.. 192 de güzelmiş ama o kabloların başına kesin bi iş gelir sahibi ben olunca :)
neyse araştırmaya devam tabii bol bol yorum almaca forumları okumaca barii buarada.. tavsiyeler için sağol..
acele etmemeli..
 
Geri
Üst