Evde PC ile Kayıt...

arkadaşlar benim bir sorunum var. vakitsizlikten ilk sayfayı okuyorum 3 gündür. sorunuma çare bulamadım ve sabırsızlandığım için burdan soruyorum.

ben davulları yazıyorum sonra bu davulu dinleyerek basları çalıcam mesela. bası kaydederken dinlediğim davulda yeni kanala tümleşik olarak tekrar kaydoluyo. (gitarları line inden giriyorum.) ayrı bi metronommu kullanmam gerekecek illaki.
 
Kayıdı ne tür bir kart üzerinden yapıyorsun bilemiyorum ama görünen o ki çıkışa giden seste kaydedilmekte ses kartının ayarlarından bu seçeneği iptal edersen sorunun çözülür.
 
bilgisayara giren çıkan ne ses varsa tamamını kaydediyor. ses kartım on board. kalitesini bilemiyorum. ses kartı ayarlarında nasıl bi seçenek iptal etmem gerek?
 
Selamlar hepinize öncelikle, ben kayıt işlerine yeni başlıcam. Evde gitar-bas kaydı yapabilmek, üstüne de (latency sorunuyla uğraşmadan) midiyle çeşitli enstrumanlar eklemek istiyorum.

Bilgisayarım Pentium2.8, 512mb ram.. Ses kartı olarak Sound blaster live var.

Midi kaydı için ucuzundan bi midi klavye alıcam orası kesin. Ama ses kartı konusunda kararsız kaldım. Benim ses kartına sahip olan bi arkadaşım Asio 4 All ve zoomun eski model bi processorüyle gayet güzel kayıtlar yapmış. Ben Asio 4 All yükleyip, ses kartına direk gitarı girdiğimde kayıt dinlenecek gibi değildi, çok cızırtılıydı..

Sizce bir processor ya da preamp alsam, cızırtı sorununu çözermiyim? Ya da maudio'nun ucuz model bi ses kartını mı almalıyım?

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler...
 
Kayıt tan beklentini eğer processor giderecekse evet proc ve s.blaster ilede yapabilirsin.

Evet giderirsin. Eğer latency dertleri yaşamak istemiyorsan daha kaliteli bir arabirime geçmeni tavsiye edebilirim.
 
Bu isten gercekten anladigini dusunen birisi bana almam gereken pc ozelliklerini kabaca da olsa onemli noktalariyla soyleyebilir mi? Ilk once laptop alacagimi soyleyeyim ve davul kaydi da yapacagim,bunu icin ne gibi ozelliklerde olmasi beni kurtarir.Hatta kurtarir degil cok iyi olur?
 
Benim öğrendiğim kadarıyla :

Intel chipsetli anakartları tercih etmen gerekiyormuş. Çünkü diğer chipsetler ses yazılımları ile uyuşmayabilirmiş.

İkincisi en aşşağı 1 GB ramın olsun. CPU gücünü de ne kadar yüksek tutarsan o kadar iyi olur. Yani çok vst kullanacaksan, çok kanallı kayıt yapacaksan. Bir de export işlemlerin falan hızlı olur.

Oyun falan oynamayacaksan veya video üzerine müzik yapımı ile uğraşmayacaksan, 128 MB grafik kartı rahat rahat yeter. Hatta laptopun üstünde varsa o da yeter. Yanlız kartın fansız olmasına dikkat et. (gerçi laptop da fanlı model var mı onu da bilmiyorum)

Eğer unuttuğum birşey yoksa sırada ses kartı meselesi var. O da senin kaç kanallı kayıt yapmak istediğine göre değişir. Veya çok kanallı mikser alırsın, mikserden ses kartına girersin. Neyse ses kartları hakkında diğer başlıklardan yararlanabilirsin sanırım.
 
Alc43Vol demiş ki:
Bu isten gercekten anladigini dusunen birisi bana almam gereken pc ozelliklerini kabaca da olsa onemli noktalariyla soyleyebilir mi? Ilk once laptop alacagimi soyleyeyim ve davul kaydi da yapacagim,bunu icin ne gibi ozelliklerde olmasi beni kurtarir.Hatta kurtarir degil cok iyi olur?

öncelikle laptopla bu iş çok sağlıklı olmaz onu söylemeliyim.
aslında pc bile iyi değil, mac en uygun platformdur bu iş için.

laptopda ısrarlıyım diyosan, işlemcinin çift çekirdekli olması ve ram'i çok olmalı 2 gb tavsiye ederim. ve mutlaka external bir ses kartı almalısın m-audio fast track kullanıyorum ben oldukça memnunum.
 
Ya laptop alma istegim birden farkli yerlerde kayit yapacak olmam ve rahatlik biraz da keyif :) M-Audio konusunda da tesekkur ederim onu da alacagim,aslinda macbook pro almayi da dusunuyorum fakat simdi bir anda cok uzak bir makine olarak gelcek onume onu da istemedim,tesekkur ederim tekrar.
 
En güçlü CPU (bir Core2Duo Quad+en az 2 GB DDr2- DDR3 ram+ ASUS K serisi anakart önemli unsurlardır. Buna ek olarak iyi bir kayıt ses kartı, Edirol, Digidesign vb. olayı iyice bir noktaya sürer.
 
Arkadaşlar Konuyu Yanlış Yere Yazdıysam Özür Dilerim.

Sorunuma Gelince Bugun Bir Vocal Prosesörü Aldım ve Bunu Laptop'uma Bağladım Ama Gel Gelelim Şöyle Bir Problemle Karşılaştım ve Çözümünü Bulamadım Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum.

Laptopun Ses girişinde Hoparlorlerim Takılı.Mikrofon Girişine İşe Vokal Prosesörünü Bağladım. Kayıt Alırken Problem Yok Ama Sesi Hoparlorlerden Dışarı Vermiyr İşte Benim Problemim bu.

Yani Hoparlorlerde Kendimi Duymak İstiyorum ama Duyamıyorum Dolayısıyla Devamlı Kayıt Yaparak Sesi Duyuyorum.

Ben Bu Sesi Hoparlorlere Nasıl verebilirim Lütfen Bu Konuda Bana Acil Tarafından Yardımcı Olurmusunuz ?

Gerçekten Çok Sinir Bozucu Bir Durum..


Saygılar.
 
program çok fazla ama benim derdim kayıtta değil kayıt yaparken problem yok gayet iyi kayıt yapıyorum. ama gitarı vea herhangi bir cihazı bağladığım zaman laptopa hoparlorlerden kendimi duyamıyorum derdim o :)
 
Programı sorma amacıda oydu zaten. Ses kartının ayarlarında gelen sinyali direk çıkışlara yönlendirmek gibi bir seçenek varsa onun sayesinde duyabilirsin (ki standart kartlar üzerinde pek bulunmaz) yoksa kayıt yaptığın program üzerinden yazılımsal olarak yönlendirip duyabilirsin (misal Cubase üzerinde kanaldaki ufak hoparlör tuşu bu işe yarıyor) tabi bu şeklide gecikme(Latency) ile karşılaşman olası.
 
ben sana en basit yolu anlatayım o zaman. Başlat menüsünün sağında saat'in olduğu yerde hoparlör simgesi var ona çift tıkla seçenekler>özellikler'e gir açılan pencerede kaydetme'yi seç ve mikrofonu işaretle sonra çalmayı seç ve orada da mikrofonu işaretle sonra tekrar kaydetme yi seç ve tamam'a bas açılan pencerede mikrofonun altındaki kutucuğun işaretli olduğuna dikkat et değilse işaretle ve mikrofonun sesini aç sonra tekrar seçenekler>özellikler ve çalmayı seç tamam'a bas açılan pencerede mikrofonun sessiz kutucuğunda ki işareti kaldır kendini duymaya başlayacaksın ancak bu ses kartının mikrofon girişine girdiysen işe yarar. Programlar için kesin birşey söyleyemeyeceğim eskiden acid kullanmıştım ama hatırlamıyorum. Genellikle her programda mevcut oluyor monitör özelliği.

Bu anlattığım olay için herhangi bir programın çalışmasına gerek yok yani masaüstüne bakarken kullanabilirsin ancak acid soundforge gibi herhangi bir program çalıştırdığında kendi sesini duyamaya bilirsin çünkü bu benmi bahsettiğim ses kartın ve windows'un arasındaki bir ilişki başka bir program çalıştırdığında programın ayarlarını yapmalısın.
 
Geri
Üst